Frederique Huydts

 

Frédérique vroeger
In Scheveningen werd Frédérique Huydts op 19 augustus 1967 geboren. Ze studeerde af aan de Maastrichtse Toneelacademie in 1989.
Frédérique speelde de vrouwelijke hoofdrol in de NCRV-dramaserie 'In Naam der Koningin' (1996) geregisseerd door Bram van Erkel, en was te zien in 'Wij Alexander' (1998) van Rimko Haanstra. Ze speelde een seizoen in de soapserie 'Goede Tijden Slechte Tijden' (1990-1991), had een gastrol in 'Diamant' (1993-1994) en speelde gastrollen in o.a. 'Baantjer' (1996), 'Flodder' (1997) en '12 Steden 13 Ongelukken' (1996). In 2004 vertolkte ze de rol van Roos van Rechteren-de Wit in 'Meiden van de Wit'.

En verder...
In 2004 werd bij Frédérique Huydts darmkanker geconstateerd. Een interview over haar ziekte staat in het boek 'Buigen als bamboe. Over leven na kanker' van Rob Bruntink en Anja Krabben.

Op maandag 3 april 2006 overleed Frédérique Huydts op 38-jarige leeftijd. Anderhalf jaar geleden leek het erop dat Frédérique haar ziekte had overwonnen. Eind maart 2006 werd ze echter opnieuw in het ziekenhuis opgenomen met nierklachten.
De crew en betrokkenen van RealityNet wensen de nabestaanden veel sterkte.

Je kan in dit topic je medeleven betuigen.


Op deze pagina vind je:
 ::vergroot:: Quotes
  ::vergroot:: Verdenkingen en vrijpleitingen
  ::vergroot:: Stemgedrag

Quotes en opvallende uitspraken:

Aflevering 1:
"Ik zou het een joke vinden als de mol hier gewoon niet bij zit en wij als een stelletje losers een beetje verdacht lopen te doen en dat die mol nu gewoon lekker in een 5 sterren hotel zit en een beetje gemasseerd wordt of zo!....'t Zou kunnen." Aldus Frederique tijdens de Test.

Frederique heeft het moeilijk wanneer Geert als eerste afscheid moet nemen van wie is de mol: "Dit is keihard, ik vind dit een stom spel!"

Aflevering 2:
Frédérique heeft als fanatieke amazone de zwaarste proef van allemaal: "Ik baal! Ik hoor alleen maar galloperende mensen en whoehoe, en ik zit hier een beetje in mijn eentje hier in die kuil."

Aflevering 3:
In aflevering 2 leende Frédérique van Toine en van Mary-Lou ieder een joker. Toine en Mary-Lou verwachten deze, volgens afspraak, terug te krijgen als Frédérique jokers verdient. Zelf is ze dit niet van plan.
Frédérique:"Toine denkt nog steeds dat ik ze heb geleend, maar ik zie dat toch anders. Ik hoop dat er geen spelletje meer komt met jokers, maar anders lul ik me er weer wel uit ofzo."

"Ik dacht nog wel: Jezus Liz, wat heb jij een gok!", Frédérique herkent in de tango-proef meteen Liz in koppel 2.

Aflevering 4:
"Het zou voor dit programma handig geweest zijn als ik aardrijkskunde aan had gehouden. Maar dat was geen succes bij mij." Frédérique heeft totaal geen kaas gegeten van topografie.

"Ze hadden mij iets verteld over een lift. Ik met mijn korte termijngeheugen, daar had ik niet meer aan gedacht" Frédérique kon geen enkel zwaailicht vinden.

Evenals Peggy is ook Frédérique boos over de jokerruil van Milouska:"Ik voel me zo genaaid!"

"Ik kon er niet wakker van liggen dat ze haar sjekkel niet meer had." Frédérique over de gejatte jokers van Milouska.

Aflevering 5:
Toine: “Wat doen we met die roos?”
Frédérique: “Laten liggen?“ Toine: “Of brengen we die naar Evita?”
Frédérique: “Nee, deze mag ook wel een roos.”

Frédérique verwijt zichzelf haar snelle handelen, voorafgaand aan de tweede opdracht, waardoor ze maar één joker verdient terwijl er vele jokers te verdienen vielen: “Ik doe alles hier zo instinctief als ’t maar kan, dus hij legt een joker neer en ik als een soort hyena zjiekg ik ruk zo die joker weg.”

Aflevering 6:
Frédérique:"Kijk, dan denk ik: Doe niet zo dom!" (Milouska loopt een badkamerwinkel binnen om een boekenkast te zoeken.)

Frédérique is nog mild in oordeel over Toine:"Ik vond het echt ongelofelijk dom van meneer van Peperstraten, dat ie dat niet weet."

Frédérique:"Zat ik in dat autootje, dat koektrommeltje, en ik dacht: ik ga een beetje klieren!" (Frédérique rijdt haar 4 rondjes slechts in de 1e versnelling)

Aflevering 7:
Is Frédérique al eerder op het plein geweest en verspreekt zij zich hier? "Ik heb al een paar keer zo'n zwerver gezien die hier altijd... nouja altijd... die twee dagen dat ik hier ben..."

Frédérique gelooft niet meer in de mollenstreken van Toine: "Milouska en ik waren echt keihard aan 't rennen en Toine eh...ja ik denk, ik denk dat het gewoon een beetje een act is."

Frédérique over Milouska "Uiteindelijk kwam Milouska met het lumineuze idee om het bloemenverkopertje, dat was een heel schattig mannetje, om die op de foto te zetten."

Frédérique kan het niet geloven dat de foto-opdracht deels mislukt is en Karel haakt daar zeer 'ad rem' op in:
Frédérique: "Ja maar..."
Karel: "Ja maar...meester ik verdien geen straf!"

Toine houdt zich van de domme als de groep elkaar vraagt hoeveel vragen ze goed hebben beantwoord tijdens de nachtelijke vragenronde: "Daar kan ik echt geen mededelingen over doen, als ik daar aan ga beginnen..."
Frédérique haakt in op de woorden van Toine: "Oh god Toine ... mister cool guy."

"Maar ik vind dat Roderick zijn zonnebril, dat vind ik een mollenzonnebril...heel erg!" Aldus Frédérique die vooral op details bij haar medespelers let.

"De drang om naar de finish te komen, lassoloos, dat was bij mij groter dan dat ik dacht ik pak nog even een zak." Frédérique verklaart.

Frédérique probeert Roderick even te stangen na het vertrek van Toine: "Nu ben jij nog de enige jongen Ro ... trek je dat wel?"

Aflevering 8:
Frédérique tegen Roderick als ze aan het fietsen zijn: "Gaat het jongen?" en als Roderick niet antwoordt, vervolgt ze met zachte g:"Wie zwijgt stemt toe... het gaat."

Men probeert Milouska te laten stoppen omdat ze niet door fietst, maar dat wil ze nog niet: "Ik wil in ieder geval mijn best gedaan hebben en dat heb ik nu nog niet."Frédérique denkt er het hare van: "Ok ok, zet hem op."

Roderick: "De top zullen we niet halen waarschijnlijk." Frédérique is dat niet met hem eens: "Dan ken jij mij en Peggy nog niet."

Roderick: "Gaat het Fré?"
Frédérique steekt duim op en zegt heel droog: "Bueno."

"Hit the road jack ..." Ongelooflijk maar waar: Frédérique heeft nog genoeg longcapaciteit om een liedje te zingen tijdens de lange zware fietstocht naar boven.

Frédérique is door het dolle heen als ze na een zware rit boven aan de finish komt, maar betreurd ook het feit dat Peggy naast de vrijstelling grijpt: "Maak me gekkkkkkk!! Whoehoeee...Oh man whoehoeee...dit is kicken, maar konden we het maar delen!"

"Ik heb al 5 minuten, ik kan snel lezen." Frédérique vermijd liever de bom dan dat ze 5 minuten leestijd wint.

Frédérique wint 1000 euro: "Ik zorg tenminste nog een beetje voor de pot."

Frédérique hoopt dat Peggy blijft om zeker te zijn van haar mol. "Ik heb er niet zoveel aan als Peggy eruit gaat, omdat ik op Roderick zit en eventueel Milouska. Dus als nou Roderick eruit gaat dan ben ik wel zeker en als Milouska eruit gaat, ben ik ook heel zeker."

Verdenkingen & Vrijpleitingen


Verdacht gedrag

Aflevering 2: Opdracht 1 - Vlot:

 • wil de telefonische raad van Roderick niet opvolgen.
Aflevering 2: Opdracht 2 - Amsterdam:
 • hoort de groepen niet goed via de walkie talkie.
 • geeft pas laat informatie door, zodat een groep het geld van een andere groep neemt.
 • kan geen kaart lezen.
Aflevering 5: Opdracht 1 - Obelisk:
 • neemt de zes rozen niet mee
Aflevering 6: Opdracht 1 - Naar School:
 • stuurt Milouska weg voor een tv, terwijl ze nog maar weinig tijd hebben
Aflevering 6: Opdracht 2 - Goede Manieren:
 • dwarsboomt de opdrachten van Richard en Roderick
Aflevering 6: Opdracht 3 - Racecircuit:
 • rijdt traag
Aflevering 7: Opdracht 1 - Polaroid:
 • wil per se de camera van Toine overnemen
 • vindt niemand die Peggy en Roderick kan noemen
Aflevering 7: Opdracht 1 - Rennen voor de Gaucho's:
 • komt zonder geld bij de finish

Verdachte zaken buiten de opdrachten:
 • heeft in de vorige aflevering een joker van Mary-Lou en Toine afgesnoept, maar is niet van plan ze later terug te geven.
Aflevering 8: Opdracht 3 - Dilemma's:
 • één van haar dilemma's wordt fout geraden


Vrijpleitingen

Aflevering 3: Opdracht 1 - Boomtoppen:

 • geeft het goede antwoord
Aflevering 3: Opdracht 2 - Tango:
 • blijft stug vasthouden dat Liz en Roderick koppel 2 is, wat juist is.
Aflevering 4: Opdracht 1 - Metro:
 • neemt de juiste koffer van de twee mee
Aflevering 4: Opdracht 2 - Fabriek:
 • neemt geld mee.
Aflevering 5: Opdracht 1 - Obelisk
 • vindt de rozen en perkamenten en nemen ze allemaal mee
Aflevering 5: Opdracht 2 - Campanopolis
 • wil geen 5000 euro opofferen voor een tweede ronde
Aflevering 6: Opdracht 2 - Goede Manieren
 • slaagt in haar opdracht
Aflevering 8: Opdracht 1 - Fietsen
 • levert een topprestatie en haalt het maximum bedrag van de opdracht binnen
Aflevering 8: Opdracht 2 - Wat staat er in je boekje?
 • draait +1.000 euro om

Stemgedrag : Op wie stemde Frédérique?


Afl 1

Afl 2

Afl 3

Afl 4

Afl 5

Afl 6

Afl 7

Afl 8

Afl 9