Wie is... de Mol? - Quotes

Quotes aflevering 1

"Hartelijk welkom in Buenos Aires, hartelijk welkom in Argentinië. Jullie hebben 14 uur gevlogen, jullie moeten doodop zijn, maar nu gaat het beginnen en vanaf nu is niks meer zeker." Karel van de Graaf opent het nieuwe molseizoen.

Karel benadrukt het doel van dit spel nog maar eventjes haarfijn: "Eén van de tien is een mol, langzaamaan werkt die de kandidaten het spel uit, geen pretje want wie sneuvelt... vliegt meteen dezelfde dag terug naar Nederland."
"1000 euro vind ik veel geld dus voor de groep offer ik mij op." Roderick kweekt goodwill bij de groep.

Richard ziet het al helemaal zitten na het vrijwillige vertrek van Liz en Roderick: "Zo daar zijn we vanaf! Nog zes te gaan!!!"

"Ik verwacht dat ik over drie weken als winnaar ehm te voorschijn kom, omdat ik en passant de mol ontmaskerd heb, kortom...ja ik heb wel hoge verwachtingen van het programma. Ik win!!" Aldus een zeer gedreven Toine


"Ik kan over het algemeen goed met mensen opschieten. Ik kan ook wel snel geïrriteerd raken. Over het algemeen ben ik vrij lief, misschien TE lief soms." Peggy omschrijft zichzelf.
Mary-Lou heeft hele andere verwachtingen van 'Wie is de mol': "Ik verwacht eigenlijk gewoon dat ik 's ochtends wakker word met zachte Chopinmuziek, en een heerlijke massage: mevrouw van Steenis, waar zal ik vandaag eens beginnen? Maar ik denk dat het gewoon afzien wordt!"

"Ze speelt een spelletje van eh eh langzaam, duurt het langst." Aldus Chris, die Frédérique probeert in te schatten.
"De karaktereigenschappen van de mol zouden moeten zijn: achterbaksheid, introvert en stiekem. Mijn eigen karakter: bij tijd en wijle introvert, af en toe achterbaks en...stiekem!" Verraadt Roderick nu zijn positie binnen het spel of is het blufpoker wat hij ten tonele brengt?

Houdt Liz zich wel van de domme tijdens een biechtmoment, of is dit een eerste aanwijzing?: "Ik mag toch niet zeggen dat ik de mol ben? Mag ik het zeggen? Nee ik zeg het niet!"
"Het zal nu al moeilijk worden om enerzijds afscheid van elkaar te nemen, maar ja van de andere kant, 't mot gebeuren, want anders eh schiet ik niet over naar de finale." Aldus een zeer gedreven Toine, die zijn medekandidaten graag één voor één uitgeschakeld ziet worden.

"Ik denk dat die in Patagonië in een tent zitten te kamperen en die zijn echt aan het afzien geweest." zegt Peggy over Roderick en Liz
Karel zet de kandidaten voor het blok tijdens het eerste spel: "Vrienden...jullie krijgen 5 vragen, en hoe meer je er goed beantwoordt, hoe beter jullie vannacht slapen. 5 vragen, 5 goede antwoorden betekent een 5 sterren hotel. Voor de goede orde...1 vraag goed: met zijn allen op een slaapzaal in een jeugdherberg!"

"Het waaide heel hard, dus ik ja, niet dat ik nou zo makkelijk om te waaien ben." Richard heeft er wel vertrouwen in bij de brug.

Mary-Lou heeft het helemaal gehad met de spoorbrug wanneer ze naar de overkant toe moet: "Jezus, wat een lange k*t kl*tebrug."

Karel van de Graaf legt uit over de jokers:"Je kunt ze verkopen, je kunt ze weggeven, je kunt ze inkopen als iemand zo gek is het je te gunnen."
"Tja,...Wie is de mol?... Voor hetzelfde geld zit ie op tangoles." Karel schept verwarring.

Roderick hoopt op een vrijstelling:"Twee uit de klei getrokken Hollanders die hier zoveel 1000 kilometer verderop een hele mooie tango gaan dansen."

"Ik heb het idee dat die een beetje primitiever zitten misschien." Liz tegen Roderick, over de rest, onder het genot van een wijntje.
"Ik zou het een joke vinden als de mol hier gewoon niet bij zit en wij als een stelletje losers een beetje verdacht lopen te doen en dat die mol nu gewoon lekker in een 5 sterren hotel zit en een beetje gemasseerd wordt of zo!...'t Zou kunnen." Aldus Frédérique tijdens de test.
Milouska gelooft in de tranen van Mary-Lou: "Dan moet ze namelijk echt wel een hele goeie actrice zijn."

"Toine schrijft niet, die heeft maar 1 bladzijde, 1!!" Peggy`s twijfels over Toine.

Frédérique heeft het moeilijk wanneer Geert als eerste afscheid moet nemen van 'Wie is de mol': "Dit is keihard, ik vind dit een stom spel!"
Karel kan er niet bij dat Geert zo ondoordacht heeft kunnen omgaan met zijn jokers en daardoor het spel moet verlaten: "Geert, je gaat er uit met 4 goede antwoorden aan je ring, dan spoor je toch niet helemaal? Hoe kun je dat nou doen?"