Wie is ... de Mol? - Quotes

Quotes aflevering 10

"Frédérique Huydts was ernstig ziek, ze kon er niet meer bij zijn, maar ze riep ons op om er iets moois van te maken, en dus deden we dapper ons best." Aldus Karel die met deze woorden, de gemengde gevoelens omschrijft van iedereen, die meegewerkt heeft aan aflevering 10 van Wie is de Mol 2006.
Chris verdenkt Milouska niet als molzijnde: "Milouska is echt zo'n iemand van die is wat ze is, die vind ik echt zo'n typisch niet de mol gewoon."

Liz houdt slag om de arm bij molkeus:"Nou is mijn vrouwelijke intuïtie ook wel eens ronduit belazerd, dus ja wie weet moet ik straks wel heel hard lachen omdat Roderick de mol blijkt te zijn."

"Ik denk dat de mol, hoe eh genant het ook is, omdat ik daar zo ontzettend naast zat, toch Milouska is...Ongelooflijk!!
Ik weet niet, ik heb volgens mij tegen Karel gezegd toen ik er uit ging: 'nou het kan nu iedereen zijn, behalve Milouska. Maar als het Milouska is, dan ga ik paaldansen'...zoiets heb ik beloofd."
Aldus Richard die zijn belofte moet nakomen, nu blijkt dat Milouska wel degelijk de mol was.
Toine had voor de zekerheid zijn molboekje meegebracht naar de reünie:"Even kijken of ik iedereen nog herken van de beschrijvingen: Wie is de weegschaal?"

"Voor mij is de mol Roderick. Ik denk dat Roderick het heel sneaky, heel slim heeft gespeeld. Hij hoefde ook niet zoveel moeite te doen, had ik het idee. Anderen deden wel of ze zelf de mol waren en Roderick sneakte er iedere keer heel mooi tussendoor."Toine gokt op Roderick als mol.

"Ik denk dat ik samen met Milouska een dressuur-act begin, want volgens mij trekken wij daar volle zalen mee."Richard heeft een leuk idee voor zijn volgende theatershow.
Richard toast:"Voordat we nou zo gaan kijken naar waarschijnlijk met terugwerkende kracht de grootste verrassing in mijn leven, wou ik toch even proosten op Frédérique."

"Ik ben zo blij dat je het bent, want het maakt je tot een zo veel leuker mens." Liz is blij en opgelucht dat Milouska maar een rol speelde.

Karel neemt het mollenspel van Milouska onder de loupe: "We weten nu dat Milouska de mol was, máár hoe deed ze het?"
"Pretty damn good!" Milouska reageert gevatter dan ze ooit is geweest tijdens de opnames.
Milouska neemt de kandidatenlijsten door:"Geert drinkt graag wodka, ik ook, gaan we samen dronken worden Geert."

Karel wrijft het er nog een keer in bij Geert:"Met boter en suiker ben je erin gegaan."

Maar ook Milouska kwam voor verrassingen te staan, toen ze in aflevering 2 een boodschap van de mol kreeg en gesommeerd werd naar buiten te gaan, dit alles dankzij een grap van Toine van Peperstraten: "Tja ik dacht er is helemaal geen molboodschap want ik ben de mol!!"
Richard heeft toch wel een stukje spel gemist:"Ik stond toen al in een kooi een beetje te verpoppen."

"Het stomme was dat we allemaal ook tegen elkaar zeiden: 'Jezus iedere keer gaat er met haar wat mis. Maar de mol kan ze niet zijn, dat kan echt niet!!'...Nicht zu glauben." Richard probeert duidelijk te maken dat de kandidaten niet door hadden dat Milouska maar een rol speelde en dat ze in werkelijkheid dus helemaal niet zo dom en naïef is als dat ze de kandidaten wilde laten geloven.
Milouska: "Ik had het niet kunnen doen als die mensen niet zo waanzinnig dom spelen."

Milouska wil van Richard weten waarom hij en Frédérique juist Toine uit het spel wilden hebben en niet haar: "Maar waarom wilden jullie mij er niet uit hebben dan?"
Richard verklaart: "Nee maar jou wilden we dus...Wij dachten die gaat vandaag of morgen zelf, want die snapt er niks van. Ik dacht die pakt der koffers vrijwillig en die gaat zo weg."
"Vandaag was ik de spin. Dus midden in het web zitten, lekkers uitzetten en dan binnenhalen die buit." Milouska genoot van haar rol als mol.

Een verontwaardigde Milouska:"Niemand wilde met mij in het team."
Een spottende Richard:"Wat heel gek was, want het was altijd zo gezellig op de paarden."

"Twee dingen: ik heb het haar niet gegund en 5000 euro uit de pot vond ik echt teveel, want ik ging voor die pot." Roderick vertelt waarom ze niet voor de supervrijstelling wilden gaan, waarop Karel vervolgt:"Dat is het effect van een irritante vrouw op een overigens aardige man."
Milouska voegt zelf een superhint toe: "Ik doe vanochtend niet voor niks mijn mollenshirt aan. Speciaal meegenomen en er is gewoon niemand die daar iets over zegt, ja leuk, de M van Molouska."

"Maar gelukkig was daar Toine die het woord voor voetbal niet meer wist, nou ja, klaar ben je als mol." Milouska hoefde niet altijd te mollen.

"Met terugwerkende kracht maakt jou dat juist extra briljant, dat je dat voor elkaar krijgt." Peggy is onder de indruk van het acteren van Milouska.

Ook Karel werd misleid door de tactiek die Milouska als mol hanteerde en sprak mooie woorden tot haar: "En ik buig even diep voor een fantastisch journalist, die onheilspellend goed toneel kan spelen."
Mooie, en zeker ook historische, woorden aan het einde van een mooi en bewogen molseizoen:
"De mol was een ongelooflijk avontuur. Jezelf onder te dompelen in een spel vol vertrouwen en wantrouwen, van intriges, van oude en nieuwe vriendschappen, het was één groot feest.
Maar vooral 3 weken lang weer kind zijn, ongestraft mogen liegen, jezelf verdacht maken, voortdurend klooien...HEERLIJK! Hoewel heerlijk...de spanning van de executies was bijna onverdragelijk, klooien, liegen en verdenkingen en dan winnen! Te winnen van de anderen, de mol te ontmaskeren dat was geweldig.
Hoewel ik op 4000 meter hoogte, na 't fietsen, voor mezelf al gewonnen had, mezelf overwonnen had, zo moet het eigenlijk altijd zijn...het leven: een feestelijk en hartstochtelijk spel, gespeeld met nieuwe en oude vrienden."
Aldus, de helaas te vroeg overleden Frédérique Huydts.