Wie is ... de Mol? - Quotes

Quotes aflevering 5

Karel spreekt het in memoriam voor Frédérique uit:“Afgelopen maandag rond 14.00 uur in de middag stierf Frédérique Huydts. Een hartelijke getalenteerde jonge vrouw en een fantastische kandidaat in Wie is de mol? En nou is het vrijdagavond 20.30 en het is tijd voor aflevering 5, en die gaan we ook uitzenden precies zoals we hem hebben opgenomen. Al was het maar omdat het programma zo duidelijk maakt hoe mooi het eigenlijk is om te leven en hoe leuk het nog kan zijn om met een paar mensen een spelletje te doen. En dat is ook precies zoals Frédérique er over dacht. Ze vond Wie is de mol? een feestelijk en hartstochtelijk spel dat ze heeft gespeeld met nieuwe en met oude vrienden. In het ziekenhuis heeft ze nog delen van het materiaal willen en kunnen bekijken. Ze was trots op het resultaat en ze was ook trots op haar aandeel daarin. Frédérique Huydts, we kunnen haar nog bewonderen.”
Roderick vindt dat Richard zichzelf wel heel goed neerzet:“Come on, don’t make yourself so important.”

Toine kan zich helemaal vinden in wat Milouska zegt over de aanwijzingen bij de rozenopdracht: “Ik denk dat jij heel veel nuttige opmerkingen achter elkaar maakt nu...eh...Milouska.”
Liz ziet telefoon nog net op tijd in taxi liggen: “Oooooooh, kijk.”
Richard : “Wat ? Ow… sorry.”
Maar Liz vertrouwt het niet meer : “Nee, ik bewaar hem wel.”


Toine: “Wat doen we met die roos?”
Frédérique: “Laten liggen? “Toine: “Of brengen we die naar Evita?”
Frédérique: “Nee, deze mag ook wel een roos.”

Toine krijgt geen contact met Milouska: “Ik heb het idee dat ze naar het toilet is.”

“We gaan hem stuk maken Liz, kom op lekker bakkie koffie.” Richard en Liz nemen de tijd om een bakkie te doen tijdens een aan tijd gebonden opdracht.
“Zij kan heel erg enthousiast zijn over...eh...hoe het verloopt, en dat levert af en toe volgens mij, in haar hoofd af en toe een onoverzichtelijk beeld op, waardoor ik de rust mis die de spin daarentegen ook...eh...zou moeten uitstralen.” Roderick is duidelijk van mening dat Milouska niet de geschikte spin in het web was tijdens de rozenopdracht.

"Het zou best kunnen dat we naar die uh, hoe heet ie, hoe noemen ze die, De Speld moeten.” Peggy heeft haar eigen benaming voor de Obelisk.

Peggy kan er maar niet bij dat Frédérique en Toine de opdracht hebben doen mislukken en er dus geen geld in de pot komt: “Hoe kan je zo stom zijn als een opdracht gaat over het zoeken van rozen, dat je die rozen vervolgens achterlaat."
“Zo voor de hand liggend, zo simpel, een kind kan de was doen en jullie krijgen het niet voor elkaar.” Karel spreekt de groep streng toe.

Milouska wordt in het ootje genomen door Toine die voor mol speelt: “Hallo met Milouska... Het is een bericht van de mol... Hallo het is een bericht van de mol... Wat zeg je nou?? GEEF DE JOKERS AAN TOINE!!... hahahahahahahaha"
“Ik zit Richard nogal op zijn huid omdat ik van Richard geen hoogte kan krijgen. Richard wordt verdacht omdat tie uitspraken doet die, die niet logisch zijn.” Aldus Roderick die geen vat kan krijgen op Richard.

Richard daarentegen wordt nerveus van Roderick: “Roderick is net een interviewer, alsof tie aan het werk is, constant door vragen stellen en, en, en je heel doordringend aankijken... Ik word er een beetje ongemakkelijk van.”
 
Roderick probeert Richard te paaien: “Als jij de mol bent, vind ik je wel een sympathieke mol.”
Karel benadrukt nog even dat het dit keer niet zo goed gaat met het binnenhalen van buit:“Historisch gezien staat de pot op een dieptepunt en dat zit de kandidaten duidelijk dwars. En uitgerekend vandaag komt er een keuze op ze af, tussen geld en veiligheid. We moeten maar duimen voor deze jonge helden.”

“We rijden een kwartier door de sloppenwijken van Buenos Aires, waarschijnlijk een beetje de achterbuurten, en dan opeens zie je een soort sprookjesdorp, een soort van efteling, opduiken in the middle of nowhere.”Aldus Peggy die haar ogen niet kan geloven bij het zien van de locatie voor de tweede opdracht.
Frédérique verwijt zichzelf haar snelle handelen, voorafgaand aan de tweede opdracht, waardoor ze maar één joker verdient terwijl er vele jokers te verdienen vielen: “Ik doe alles hier zo instinctief als ’t maar kan, dus hij legt een joker neer en ik als een soort hyena zjiekg ik ruk zo die joker weg.”

Richard is misschien wel ietsje te braaf voor Wie is de mol: “Der rolde der eentje op de vloer en daar heb ik mijn voet op gezet. En ik voelde me daar eigenlijk niet zo goed over en toen heb ik die gestolen sjekkel weggegeven aan Frédérique, omdat wij hebben beloofd elkaar te zullen helpen waar we kunnen.”
“Ze zijn heel erg gespitst op het spel, waarmee zij zich vrijpleiten van het molschap.”Liz schrapt drie mollen.

“Wraak op Toine omdat hij me niet uit die kooi heeft gelaten... hahahahaha... nee hoor Toine!”Aldus Richard na zijn overwinning op Toine bij de tweede opdracht.

Toine over Liz die keus aan groep laat:“Jij bent een soepel tiepje.”
Karel: “Liz, nog spijt gehad?”
Liz: “Nee, spijt niet, maar het is wel jammer.”
Karel drukt op enter en zegt: “Het is meer dan jammer.”