Wie is ... de Mol? - Quotes

Quotes aflevering 6

Karel blikt terug op vorige week:"Wonderlijk was het vorige week. Kandidaten die weigerden te spelen voor een supervrijstelling, ze vonden het bedrag in de pot belangrijker dan een kans op veiligheid. De mol houdt daar niet van en Liz werd het slachtoffer."

Roderick:"Als Peggy de mol is ja dan krijgt ze toch een onvoldoende."

"Richard? Ja sorry hoor maar je denkt toch niet dat wij achterlijk zijn."Milouska is er zeker van dat Richard niet de mol is.
Milouska valt voor velen al af als mol: "Van Milouska zeggen wij het hele spel al, als zij de mol zou zijn aan het einde van de rit dan krijgt zij een Gouden Kalf"Toine,"staande ovaties en een optocht"Peggy,"door een stad naar keuze."Richard

Richard tegen de kokkin van de school die de niet-Spaanssprekende Richard uit alle macht wat uit wil leggen:"Lieverd, met alle wil van de wereld, ik spreek geen woord Spaans."

Frédérique:"Kijk, dan denk ik: Doe niet zo dom!" (Milouska loopt een badkamerwinkel binnen om een boekenkast te zoeken.)

Peggy:"Toine met zijn fotografisch geheugen kan het vast al." (Toine is niet zo actief aan het leren als Peggy en Richard)

De 3 overblijvers moeten aan het einde van de opdracht de boodschappen benoemen in het Spaans. Bij de voetbal kiest Karel Toine:"Ik zal het jullie makkelijk maken voor 1 keer."

Frédérique is nog mild in oordeel over Toine:"Ik vond het echt ongelofelijk dom van meneer van Peperstraten, dat ie dat niet weet."

Richard moet speelgoed benoemen in het Spaans en zijn uitspraak is allerbelabberdst.Richard:"Het is een beetje streekgebonden wat ik doe."Karel:"Een beetje Rotterdam-Spaans."

"Daar trap ik niet in meneer van Stoffelen."Peggy laat zich niet op het verkeerde been zetten door Richard.

Peggy:"Als zij (Frédérique) staat te douchen, ga ik in haar Mollenboek lezen. Dat krijg je dan, waarschijnlijk doen ze dat ook bij mij."

De groep wordt uitgenodigd bij een belangrijk persoon in Salta. Hij is niet alleen piloot, maar ook chirurg en grootgrondbezitter. Karel:"Ik vraag jullie, je te gedragen in zijn aanwezigheid."

Richard was duidelijk niet op zijn gemak:"Ik voelde me behoorlijk opgeprikt. Ik voelde me erg gegeneerd, dat het koud zweet mij uitbrak."

Peggy’s opdracht aan tafel luidt, de gastheer ervan te overtuigen dat de voetbalwedstrijd op het WK van 1978 tussen Nederland en Argentinië overgespeeld moest worden.
Peggy:
"Ik was 2, toen het WK in 1978 was,ik heb niks met voetbal. Toen dacht ik hoe maak ik dit geloofwaardig?"
Richard:"Ik moest er in de 3de aflevering uit, maar ze hadden medelijden met me en ik mocht terugkomen." (Richard vertelt zijn gastheer over zijn optreden in WIDM)

Milouska:"Zijn er bepaalde Argentijnse moppen? Of moppen uit Salta?"(Milouska moet als opdracht alle 8 personen een mop laten vertellen)Als niemand wil, probeert ze ze aan te sporen:"Kom op, jullie zijn normaal altijd de leukste thuis!"

Richard moet zijn gastheer het jaartal 1972 laten zeggen. Als hij zijn gastheer vraagt naar het geboortejaar van Maxima en zegt dat ze 33-34 is, is het Frédérique die de opdracht laat mislukken omdat ze zegt dat hij dan ook zelf terug kan tellen.Richard tegen Frédérique:"Je wordt bedankt!"Frédérique werpt een kusje naar Richard als antwoord.

Karel:"Met de hakken over de sloot wat mij betreft."(Peggy’s opdracht aan tafel wordt goedgekeurd)

Karel:"Er kwam toch niet echt hogere wiskunde aan te pas zou je zeggen."(Karel kan niet snappen dat er boodschappen die óp de lijst stonden niet zijn gekocht en dat er wél boodschappen zijn gekocht, die niet op de lijst stonden.)

Peggy:"Frédérique en ik zaten in zo’n klein Fiatje. Zo’n rugzak."

Richard:"Roderick reed alsof hij met zijn tante een middagje op stap was, of met zijn moeder."

"Dat ik denk dat jij de mol bent oke, maar ga het niet zo duidelijk doen dat iedereen straks denkt dat jij de mol bent, want dan ben ik mijn voordeel kwijt."Toine hoopt dat Frédérique iets rustiger aan gaat mollen.

Frédérique:"Zat ik in dat autootje, dat koektrommeltje, en ik dacht: ik ga een beetje klieren!" (Frédérique rijdt haar 4 rondjes slechts in de 1e versnelling)
Karel na de race-opdracht:"Wat een fantastisch resultaat zouden jullie behaald hebben als na Frédérique niemand meer had moeten rijden. Er was voor Toine (die als laatste na Frédérique nog moest) geen beginnen aan."

Karel:"Hoe krijg je het voor elkaar?"
Richard:"Twee maal eruit?"
Karel:"Ja, je moet alles nog weten wat je de eerste keer verkeerd hebt gedaan."
Richard:"Ja maargoed, die is er al uit."