Wie is ... de Mol? - Quotes

Quotes aflevering 7

Roderick evalueert het vertrek van Richard:"Volgens mij heeft Richard zich voorgenomen om twijfel te zaaien binnen de groep. Nou dat is prima, dat is hartstikke leuk, maarja je moet er ook niet zelf van gaan twijfelen. Je moet wel als je dat gaat doen 1 rechte lijn kiezen, 1 persoon kiezen en dan kun je de rest gewoon op het verkeerde been zetten. Maar Richard zette iedereen inclusief zichzelf op het verkeerde been."

"We zitten in ieder geval bij de beste 5, en dat is al een prestatie op zich."Toine is trots.
Is Frédérique al eerder op het plein geweest en verspreekt zij zich hier?"Ik heb al een paar keer zo'n zwerver gezien die hier altijd... nouja altijd... die twee dagen dat ik hier ben..."

Frédérique gelooft niet meer in de mollenstreken van Toine: "Milouska en ik waren echt keihard aan 't rennen en Toine eh...ja ik denk, ik denk dat het gewoon een beetje een act is."

Milouska is toch min of meer in twijfel gebracht door het 'mollerige' gedrag van Toine tijdens de foto-opdracht: "Toine liep ontzettend te mollen. Ik weet niet of hij daar gewoon zin in had of dat ie uit zichzelf gewoon vrij sloom is ... Weet je op het laatst wist ie gewoon niet eens meer dat dat ding eerst open moest voor je een foto kon maken."
Toine schat Argentijns voetbalelftal in: "Derde divisie voetbal spelen ze hier dus niemand kent die spelers, dus ook niet in het centrum."

"Toen hield het op een gegeven moment op, dus toen zijn wij als kippen zonder kop teruggegaan naar het plein."Milouska geeft bijna de moed op als blijkt dat Godoy niet binnen de tijd aanwezig zal zijn.

Frédérique over Milouska"Uiteindelijk kwam Milouska met het lumineuze idee om het bloemenverkopertje, dat was een heel schattig mannetje, om die op de foto te zetten."
Frédérique kan het niet geloven dat de foto-opdracht deels mislukt is en Karel haakt daar zeer 'ad rem' op in:
Frédérique: "Ja maar..."
Karel: "Ja maar...meester ik verdien geen straf!"

Roderick: "Hebben ze hier geen kar?"
Toine: "Nee nee nee karretjes zijn uit de mode, dat weten jullie niet."
De heren maken kennis met de Argentijnse supermarkt en moeten zich behelpen met mandjes.

"Ik was net bezig met een gesprek op niveau...een één-tweetje met de mensen thuis." Toine maakt Frédérique op geheel eigen wijze duidelijk dat ze stoort tijdens zijn 'biecht' in de supermarkt.
Roderick:"Dit is in Nederland verboden."
Toine:"Let me try!"

Roderick baalt enorm wanneer hij faalt tijdens de nachtelijke vragenronde waarbij hij de mol had kunnen ontmoeten, als hij 5 vragen goed had beantwoord: "Dit is ongelooflijk balen, je krijgt niet zomaar de mol te zien ... dat was een unieke kans geweest."

Toine houdt zich van de domme als de groep elkaar vraagt hoeveel vragen ze goed hebben beantwoord tijdens de nachtelijke vragenronde: "Daar kan ik echt geen mededelingen over doen, als ik daar aan ga beginnen..."
Frédérique haakt in op de woorden van Toine: "Oh god Toine ... mister cool guy."
Peggy schat de kans dat Milouska de mol is erg laag in: "Der zijn heel veel aanwijzingen dat Milouska het wel zou kunnen zijn, maar ik geloof 't gewoon niet dat zij het aan kan. Daarvoor is ze echt af en toe vet te vergeetachtig, af en toe veel te naïef, af en toe veel te...nee nee dat is een hele zware taak, ik geloof niet dat zij dat aan zou kunnen."

"Maar ik vind dat Roderick zijn zonnebril, dat vind ik een mollenzonnebril...heel erg!" Aldus Frédérique die vooral op details bij haar medespelers let.

Karel benadrukt de sfeer die er ontstaan is na de mislukte nachtelijke opdracht: "Knarsentandend is het hele stel weer hun tent ingekropen en vandaag...nou kunnen ze hun lol op."

"Dit wordt geen leuke dag voor mensen met bindingsangst." Aldus Karel die cryptisch de nieuwe opdracht met de gaucho's omschrijft.
"Potverdorie, die gooien goed zeg."Toine wordt meerdere malen gevangen door de gaucho's.

Toine verdenkt Frédérique steeds meer als zijnde de mol: "Frédérique die zonder tas als nummer 2 over de finish komt, is voor mij zuiver een molactie."

"De drang om naar de finish te komen, lassoloos, dat was bij mij groter dan dat ik dacht ik pak nog even een zak."Frédérique verklaart.

Toine heeft een voorgevoel dat hij er wel eens uit zou kunnen gaan tijdens deze aflevering en probeert er tot het laatste moment onderuit te komen: 
Karel: "Toine?"
Toine: "Nee doe maar niet ... laat Fré maar gaan."
Karel: "Frédérique?" 
           "Waarom eigenlijk niet?"
Toine: "Dat is een bepaald voorgevoel."
Helaas voor Toine gebeurt het onvermijdelijke: hij krijgt een rood scherm.

Karel is kort maar krachtig tegen Toine:"Je hebt het linkerrijtje gehaald, maar daar blijft het bij, neem afscheid."
Frédérique probeert Roderick even te stangen na het vertrek van Toine: "Nu ben jij nog de enige jongen Ro ... trek je dat wel?"

Peggy doet er nog een schepje bovenop: "Ja Ro, daar sta je dan hé! Och je gaat het nog zwaar krijgen."