Wie is ... de Mol? - Quotes

Quotes aflevering 8

Karel opent:"Toine eruit de vorige week. Hij zag in Frédérique de mol, sterker nog hij bleef erbij, ook toen ie had gefaald bij de test en naar huis moest."

"En dan willen jullie natuurlijk de afstand weten. Die is zeer overzichtelijk. Gezamelijk overbruggen jullie 1 kilometer ... 1 kilometer hoogteverschil." Aldus Karel.

Milouska denkt dat de fietstocht Roderick makkelijk afgaat: "Hij lacht er nog wel bij." Peggy schat de situatie iets beter in: "Nee, dat is inspanning."
Frédérique tegen Roderick als ze aan het fietsen zijn: Gaat het jongen? en als Roderick niet antwoordt, vervolgt ze met zachte g:Wie zwijgt stemt toe... het gaat."

"Dacht het niet!... Ze gaan niet door fietsen naar de vrijstelling? Hallo... die wil ik." Peggy is fanatiek.
Men probeert Milouska te laten stoppen omdat ze niet door fietst, maar dat wil ze nog niet: "Ik wil in ieder geval mijn best gedaan hebben en dat heb ik nu nog niet."
Frédérique denkt er het hare van: "Ok ok, zet hem op."

Roderick: "De top zullen we niet halen waarschijnlijk." Frédérique is dat niet met hem eens: Dan ken jij mij en Peggy nog niet."
"Er heerste een soort serene rust bij haar. Ze keek af en toe nog een beetje zo over het dal, genoot van het uitzicht bijna zou ik zeggen, en ging gewoon door, die benen die bleven maar trappen, ongelofelijk." Roderick bewondert de prestatie van Frédérique.

Roderick: "Gaat het Fré?"
Frédérique steekt duim op en zegt heel droog: "Bueno."
"Hit the road jack ..." Ongelooflijk maar waar: Frédérique heeft nog genoeg longcapaciteit om een liedje te zingen tijdens de lange zware fietstocht naar boven.

Peggy wordt een beetje tureluurs van Milouska die wel heel erg langzaam fietst: "Als ik nog langzamer fiets, val ik om."
Peggy en Milouska discussiëren nog even na over de matige inzet van Milouska tijdens de fietstocht:
Milouska:
"Nou dit soort dingen hoef ik in het dagelijks leven ook nooit te doen!"
Peggy: "Nee! En daarom vind ik het zo frustrerend dat ik bij jou in het team zit."
"Fred mag hem echt hebben want als je dit kan ... dit is gewoon R.E.S.P.E.C.T.!!! Respect!" Aldus Milouska, die Frédérique de vrijstelling ontzettend gunt nadat deze na een loodzware etappe boven aan de finish komt.
Frédérique is door het dolle heen als ze na een zware rit boven aan de finish komt, maar betreurd ook het feit dat Peggy naast de vrijstelling grijpt: "Maak me gekkkkkkk!! Whoehoeee...Oh man whoehoeee...dit is kicken, maar konden we het maar delen!"
Karel heeft ontzag voor de wijze waarop de kandidaten de tocht naar boven hebben afgelegd: "Kandidaten, het moment is gekomen. Ik moet het doen...ik neem mijn hoed af! Voor jullie alle vier, voor sportiviteit, voor inzet en voor de twee zwaksten die de fiets naar boven brachten."
"Het was puur prestige, denk ik, van mijn eh mol om de eindstreep te halen. Die heeft zich daar meer dan  200% voor ingezet en heeft misschien zelfs niet eens gedacht aan het feit dat zij de mol is." Aldus Roderick die nog steeds Frédérique als de mol ziet.

"Ik heb al 5 minuten, ik kan snel lezen." Frédérique vermijd liever de bom dan dat ze 5 minuten leestijd wint.
Frédérique wint 1000 euro: "Ik zorg tenminste nog een beetje voor de pot."

"De duivel pist ook altijd op de grootste hoop he." Peggy als Roderick weer iets wint bij het “Kamertjes-Verhuren”-spel.
Milouska citeert uit het mollenboekje van Frédérique: "Milouska is het kindvrouwtje…Nou Frédérique!!!"
Milouska vervolgt: "Speelt ze zo dom of is ze het gewoon?" Nou ben ik helemaal beledigd."
Roderick over het molboekje van Peggy: "Het is een volstrekt schematisch weergegeven dagboek, dit. Jezus, hier is werkelijk niet wijs uit te worden."

"Wat een schreeuwerds bij elkaar. Iedereen de hele tijd auditie aan het doen?" Aldus Peggy die citeert uit het mollenboekje van Milouska.
"Uit Milouska’s boekje ben ik dus niet veel wijzer geworden. Dat maakt haar alleen maar meer verdacht en dat verwart mij weer." Peggy gaat twijfelen vlak voor de executie.

"We hebben een ideale finale: sta ik er … Peggy mag er staan én Frédérique. Dan gaan we eens even met die drie vrouwen uitzoeken wie de mol is en wie de winnaar!" Aldus Milouska, die Roderick blijkbaar niet in staat acht om door te dringen tot de finale.
"Ik denk dat Milouska de fanatiekste van ons allemaal is en daarom twijfel ik even bij haar naam, omdat zij ook misschien wel de allergrootste concurrent is voor iedereen in dit spel. Dus als Milouska afvalt, dat zou een zorg minder zijn voor mij." Roderick hoopt dat Milouska vertrekt om zijn winstkansen te vergroten.
Frédérique hoopt dat Peggy blijft om zeker te zijn van haar mol. "Ik heb er niet zoveel aan als Peggy eruit gaat, omdat ik op Roderick zit en eventueel Milouska. Dus als nou Roderick eruit gaat dan ben ik wel zeker en als Milouska eruit gaat, ben ik ook heel zeker."

Milouska neemt op geheel eigen wijze afscheid van Peggy: "Je schreeuwde, maar jij kon tenminste wel mooi schreeuwen! Je schreeuwde het mooiste..."
Roderick weet het niet meer na afloop van de executieronde: "Wat is dit een raar spel...hoe ver kun je ernaast zitten?"
Vervolgt even later: "Dit is zo'n raar spel, ik vraag me werkelijk af of ik het ook ooit echt zal begrijpen."