Wie is ... de Mol? - Quotes

Quotes aflevering 9

“Gisteren was de meest schokkende executie die ik tot nu toe heb meegemaakt.” Roderick zag zijn Mol naar huis gaan.Milouska:“Ik denk dat ie gewoon meer zijn pokerface moet gebruiken. Als ie die heeft.” (Milouska vindt dat Roderick minder moet verraden)
“Ik moet heel erg denken aan de Mol. Ik vond de reactie van Milouska, dat zij er nog in zat, zóó slecht gespeeld...”, aldus Frédérique, die zich alweer verbaast over Milouska.
“En ik ga even afsluiten met een walkman als jullie het niet erg vinden.”, Roderick luistert muziek.“Kandidaten, goedemorgen. We zijn hier op een hoogte van drieduizend vierhonderd meter en ademhalen is hier een kunst apart.” Karel introduceert de laatste opdracht.
Karel:“Overschrijdt de tijd en het geld ben je kwijt.”
(De kandidaten hebben 1 uur om zoutblokken te verzamelen, geen seconde meer)

Milouska verbaast zich over het Zoutmeer:“Het is net of je op een andere planeet bent.”

“Ik denk niet dat we gaan joggen met die slee.” aldus Frédérique.
Roderick leest enveloppe nummer 2 voor:“Op de volgende stapel ligt tweeduizend eur...”Frédérique valt hem in de rede:“Tweehonderd, darling”, waarop Roderick zegt:“Ooh, tweehonderd... dat komt door de hoogte.”

“Jeetje, moet je kijken hoe ver we terug moeten.” Frédérique kijkt achterom en schrikt van de afstand.
De kandidaten hebben het bij enveloppe 6 helemaal gehad.
Frédérique:“Doedoeiii”
Roderick:“Forget it!”
Milouska:“We gaan terug!”

“Kijk, nu ben ik blij dat ik met jullie ben… en niet met die kleine en tere Peggy Vrijens.” Frédérique vindt de slee erg zwaar worden.
“Kijk”,Roderick wijst naar de afbeelding op zijn t-shirt “...deze man had maar één leus: Tot aan de overwinning, altijd!”

Frédérique ruikt de finish:“Ik wil op een fiets.”

Milouska:“Karel, here we come.” (de 3 kandidaten zijn bijna over de finish)
Er is een kaartje kwijt maar dat is ook weer gauw gevonden. Karel:“Ik kon me al niet voorstellen dat jullie het eerste paaltje niet gehaald hadden en alle andere wel.”

“Je hebt er wel de tijd voor genomen, maar je hebt het goede antwoord.” Karel bevestigt het antwoord van Roderick.

Milouska:“Daar baal ik van.”
Frédérique:“Waarvan?”
Milouska:“Dat hij die enveloppe heeft.”
Frédérique:“Ik hoop dat hij er wat aan heeft.”

Roderick kijkt in de enveloppe met de molhint:“Wat heeft díé goed gespeeld!”
Frédérique denkt dat ze weet wie de mol is:“Ik heb dat hele briefje niet meer nodig.”


De kandidaten krijgen te horen dat ze onder de sterrenhemel gaan slapen.
Roderick:
“Geweldig!”
Milouska:“Het wordt koud hier, als de zon weg is.”
Frédérique:“Raak ik weer onderkoeld.”
Frédérique is te lui om zelf haar tent op te zetten: “Ik ga die jongens gewoon lief aankijken, zodat ze mijn tentje even opzetten.”
Milouska daarentegen heeft al ervaring met tenten: “Nou, dat heb ik dus al een keer gedaan, dat is een fluitje van een cent.”

“Dit is geen uitrusten, dit is noodzakelijk liggen.” Roderick ligt op zijn tent, anders waait die weg.
Frédérique doet er nog een schepje bovenop: “Het is echt zóó ontzettend leuk hier.”
Roderick waait bijna om:“Ja jongens, we zullen weten dat we hier op een zoutmeer zitten.”
“Het is half tien op een donderdagavond in the middle of nowhere, en we staan spaghetti bolognese te maken.” Roderick is de kok van die avond.
“Ik ben nog nooit zo blij geweest dat het ochtend was.”, aldus Frédérique die niet heeft geslapen die nacht. Maar ze was niet de enige. Roderick:“Ik heb nog nooit zo waardeloos geslapen van m’n leven.”

Milouska, als bij de paspoortcontrole naar Peggy wordt gevraagd:“Oh Peggy? Nee, die is verdwaald.”
“Ik vind het wel een giller hoor, dat hebben wij weer.”Frédérique ziet de lol van de aanhouding wel in.Roderick:“Ik ga echt niet met die gasten fucken.”(de 3 kandidaten gaan gewillig mee met de politie na een paspoortcontrole)

Karel haalt de drie kandidaten uit een nachtmerrie:“Paspoort niet bij je, lijstje niet op orde... Ik hoop dat jullie het huiswerk voor de laatste test wel hebben gemaakt.”

Frédérique vertelt aan rechter Van De Graaf waarom ze die rozen liet liggen en waarom ze geen zadeltas over de finish bracht. Karel denkt er zo over:“Het thema is ‘Toine’, in jouw geval.”
“Ze reed tijdens de autorace dermate langzaam dat ik me afvroeg of ze ooit in een auto had gezeten en op het gaspedaal had gedrukt.” Toine vertelt via een monitor dingen die Frédérique verdacht maken.

Karel:“Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.” (Frédérique was Richards maatje, maar toch is hij er 2x uitgegaan nadat hij 2x voor haar als mol ging)
Frédérique gaat tijdens de laatste test vol op Milouska.“Ik dacht opeens aan het moment dat ik met haar in het kabelbaantje hing. Mevrouw was opeens zo óngelofelijk kippig.”
Roderick kan verklaren waarom hij een fout maakte bij de opdracht in de metro:“Ik ben nog nooit over de Grote Oceaan gevlogen.”Karel sluit de finale af:“Kandidaten..., álles is nu werkelijk gezegd. Wilt u opstaan. Ik bepaal dan de uitslag. Over 7 dagen...”