Verslag aflevering 6

Spaans, een luxediner & autoracen

Het is dag negen. De kandidaten bevinden zich in Buenos Aires. Voordat de 1e opdracht begint, vertelt iedereen nog even wie ze verdenken. Dan is het tijd voor de 1e opdracht. Bij de opdracht van vandaag worden de kandidaten in 2 groepen verdeeld. Een groep is de groep waarvan de kandidaten denken dat ze het beste Spaans spreken. De andere groep bestaat uit de 3 kandidaten waarvan men denkt dat ze het slechtste Spaans spreken. De 1e groep bestaat uit Roderick, Milouska en Frédérique. De 2e groep bestaat uit Richard, Toine en Peggy.
De 1e groep begint voor de opdracht met een rondleiding door de school.
Ze mogen vragen stellen aan het personeel van de school: zo komen ze erachter dat de lessen op deze school volledig gratis zijn. Dan is het tijd voor de opdracht. De 3 kandidaten moeten binnen 5 minuten een lijstje maken met 10 voorwerpen die deze school nodig heeft.
Wanneer ze dit gedaan hebben, moeten ze van deze spullen zo snel en zoveel mogelijk kopen in de stad. Daarvoor mogen ze 1000 euro gebruiken. Voor deze opdracht hebben ze 2 uur de tijd.
De overige 3 kandidaten die het Spaans het minst beheersen moeten een leslokaal in. Daar staan 50 Nederlandse woorden op het bord. De 3 kandidaten moeten ieders in 2 uur alle 50 woorden leren. Maar voordat ze de 50 woorden kunnen leren, zullen ze eerst via de kinderen achter de Spaanse vertaling van de woorden moeten zien te komen.
Ondertussen is de andere groep druk bezig met het plannen van hun tijd. De 3 vertrekken naar de stad. Richard, Toine en Peggy gaan meteen met de opdracht van start en maken goed gebruik van de hulp van de kinderen. Wanneer Milouska, Roderick en Frédérique op de plaats aankomen, verloopt niet alles zoals gepland. Elke kandidaat wil naar verschillende winkels. Zo geeft Milouska meteen al aan dat er niet goed geluisterd wordt naar elkaar. Maar al snel vinden ze een winkel waar ze veel voorwerpen van de lijst kunnen kopen.
Intussen gaat het met het leren ook voorspoedig. Alleen Richard kan zich totaal niet concentreren. Bij Toine gaat dit wel anders: hij doet volgens Peggy al net of hij alles al kent. Zij is ondertussen al druk aan het leren met de kinderen.
In het winkelcentrum gaat het nu alweer wat minder goed: zo geeft Roderick aan het totaal niet gewend te zijn om met zijn drieën spullen te kopen. Milouska probeert inmiddels al een boekenkast te kopen in een badkamerwinkel. Frédérique geeft meteen al aan dat ze niet begrijpt waarom ze zo dom doet. Daarna gaan ze op zoek naar een tv.
Milouska geeft aan dat ze naar een tv-winkel gaat om een tv te kopen. Maar in plaats dat ze met een tv terugkomt, komt ze terug met 3 barbies. Frédérique geeft aan dat ze dit  meteen ziet als een mollenstreek. Uiteindelijk vinden ze wel een tv: ze besluiten een zo goedkoop mogelijk toestel te kopen. Nadat ze de tv gekocht hebben, gaan ze terug naar de school.

Wanneer ze terugkomen, moeten ze alle spullen op de grond leggen. Nu is het de bedoeling dat Richard, Toine en Peggy de Spaanse vertaling opnoemen van de voorwerpen die op de grond liggen. De eerste paar vertalingen van de kandidaten gaan goed totdat Toine aan de beurt is en een fout maakt in de vertaling voor ‘een bal’ in het Spaans. De rest van de woorden gaan goed op 1 woord van Richard na. De kandidaten hebben er in totaal 8 goed. Dit betekent dat er 1000 euro in de pot komt en de pot nu op 19.250 euro staat. De gekochte spullen worden verdeeld en de kandidaten verlaten de school. Ze spreken allemaal nog even hun oordeel uit over wie nou de mol is.
Die avond nog komt er een telefoontje van Karel. Karel vertelt dat de kandidaten een nette outfit moeten kopen voor de volgende dag. De kandidaten hebben een diner bij een rijke man en zijn echtgenote. Hij is een grootgrondbezitter. De kandidaten mogen geen Nederlands spreken in het bijzijn van de gastheer. Ze moeten Engels spreken. De kandidaten vragen zich meteen af wat ze moeten doen. Als eerste stellen ze zich allemaal even netjes voor. Het gesprek begint goed maar Richard voelt zich niet echt op zijn gemak bij de 2 mensen.
Dan begint het spel pas echt: Roderick krijgt van de ober te horen dat hij naar boven moet gaan. Daar vind hij 6 enveloppen. Hij kiest opdracht 3. Zijn opdracht is: verwissel van plaats met de mol. Roderick verteld tegen Frédérique dat wanneer ze naar het toilet moet naar boven moet gaan. Frédérique staat op en gaat naar boven. Daar vindt zij ook de enveloppen. Haar geheime opdracht is een toespraak te houden van 2 minuten voor het echtpaar.
Wanneer Frédérique terug is, stuurt ze Richard naar boven. De opdracht van Richard is de gastheer 1972 uit te laten spreken. Dan komt de volgende kandidaat: het is Peggy. Zij moet de gastheer overtuigen dat het WK van ‘78 overgespeeld had moeten worden. Roderick verwisselt ondertussen van plaats: hij gaat op de plek van Peggy zitten. Dan gaat Milouska naar boven. Haar opdracht is alle 8 personen die in de eetkamer zijn een mop te laten vertellen. Dan begint Peggy met haar opdracht om de gastheer haar gelijk te geven dat de finale Argentinië - Nederland in 1978 overgespeeld had moeten worden. Hij geeft haar gelijk. Dan probeert Milouska iedereen een mop te laten vertellen maar dit lukt haar totaal niet. Wanneer niemand het wil doen, probeert ze het zelf maar ze zet zichzelf compleet voor gek.
Dan gaat Toine naar boven. Zijn opdracht is een kwartier lang zijn mond te houden. Ondertussen probeert Richard zijn opdracht uit te voeren. Hij probeert de gastheer 1972 uit te laten spreken door te vragen in welk jaar Maxima geboren is. Het lukt niet om hem dit te laten zeggen doordat Frédérique hem onderuit haalt door te zeggen dat hij zelf wel kan uitrekenen in welk jaar Maxima geboren is. Toine begint ook met zijn opdracht. In het begin gaat hem dit heel goed af. Maar ook dit keer probeert Frédérique hem net als Richard onderuit te halen door hem veel vragen te stellen.
Maar Richard helpt Toine meteen en geeft de antwoorden voor hem. Zo hoeft hij niet te praten. Toine volbrengt uiteindelijk zijn opdracht goed. Dan begint Frédérique een toast uit te brengen. Ze voltooit deze opdracht goed. Dan komt Karel. Hij vertelt dat Toine en Frédériques opdrachten zijn geslaagd en ook dat Peggy haar opdracht goed heeft volbracht. De opdrachten van Milouska en Richard zijn mislukt. Dit betekent dat de kandidaten 750 euro verdiend hebben en dat er nu 20.000 euro in de pot zit.
Dan is het dag 11. De kandidaten komen aan op Autodrome Salta.
De opdracht van vandaag is als volgt: de kandidaten moeten vandaag tijdrijden met 3 auto's op een circuit van 4 km lang. Iedereen moet een rondje rijden en er wordt steeds per rondje gewisseld. Dit moet gebeuren binnen 24 minuten. Ondertussen moeten de andere 5 heel hard aan het werk in de pits. Zo moeten er banden vervangen worden en benzine bijgevuld worden. Met deze opdracht kunnen de kandidaten 5000 euro winnen.
Dan start de opdracht. Milouska en Richard moeten de tel bij houden. Het is Richard die begint met als eerste te racen. De rest gaat druk aan de slag met de auto's. Milouska is ondertussen druk aan het tellen. Wanneer Richard aankomt, mag Peggy gaan racen. Dit gaat haar niet zo goed af omdat de auto een heel raar besturingssysteem heeft. De rest is ondertussen druk aan het sleutelen aan de andere auto. Wanneer Peggy aankomt, is Roderick aan de beurt. Zoals Richard zegt, leek het net of Roderick een middag met zijn tante of moeder op stap was. Ondertussen vindt Toine dat Frédérique ineens heel opvallend veel vragen begint te stellen. Zo kan ze niet eens de knop vinden om de motorkap open te krijgen.
Intussen rijdt Roderick op zijn gemak over het parcours. Dan mag Milouska gaan racen. De tussentijd is dan nog 12:21. Na Milouska is Frédérique aan de beurt. Ze geeft meteen al aan dat ze gaat klieren. In een slakkentempo gaat ze van start. Peggy had het gevoel dat Frédérique het hele parcours in versnelling 1 heeft gereden. Met een leuk liedje op de achtergrond maken alle kandidaten zich druk om de snelheid waarmee Frédérique het parcours aflegt.
Wanneer Frédérique binnenkomt, is het Toine die vol gas over het parcours gaat. Maar wanneer hij aankomt, krijgen de kandidaten te horen dat ze het niet binnen de tijd hebben gered. Het kost ze 5000 euro. Dit betekent dat de pot nu in zijn totaal op 15000 euro staat.
Dan is het tijd voor de test: 20 vragen over de mol. Wie de meeste vragen fout beantwoordt, mag meteen naar huis. De kandidaten speculeren allemaal hard over de mol. De meesten zijn vrij zeker van hun mol behalve Frédérique, zij twijfelt enorm. Richard heeft het gevoel dat deze mol heel erg afwacht met wat de rest doet. Dan begint de executie. Karel begint met Frédérique. Haar scherm is groen. Daaropvolgend is ook Toines scherm groen. Die van Peggy is ook groen. Dan is het tijd voor Milouska. Ook haar scherm is groen. Dan gaat het nog tussen Richard en Roderick. Het is Richard die uiteindelijk het rode scherm heeft en Wie is de Mol voor de 2e keer moet verlaten. Richard vertelt dat hij bijna zeker wist wie de mol was. Maar helaas hij is zoals hij zelf zegt, iemand die soms te veel risico neemt.