MolFanDag 2007 - Verslagen

 

Voor de mensen die niet op de MFD aanwezig waren, hebben we hier wat verslagen verzameld!

Verslag van Seraphina

Braindump van de DikkeControleur

Verslag van Seraphina

Ik realiseer me, terwijl ik aan dit stukje begin, dat als ik alles heb opgeschreven het voor dit jaar (of in ieder geval voor deze serie) echt voorbij is. En daarmee ook ons Karel van de Graaf avontuur  :(.
Maar om mijn verslagje niet op zo`n trieste manier te beginnen...

...een regel wit. Mijn molfandag begon toen ik in Nijmegen het station opliep en Vera (Vveerraak) daar trof. Er zou nog een vriendin van mij meekomen, namelijk Arieke, dus wij hebben braaf op haar gewacht...en gewacht...en tot op de laatste seconden nog uit de trein gehangen...en toen gingen de deuren dicht. Even bellen gaf mij de info dat Arieke wel onze trein had aangeraakt en dan wel specifiek een knopje van de deur, maar dat deze niet meer open gingen. Arieke ging dus een half uurtje later komen. Na `t overstappen in Arnhem kwamen we na wat zoeken Sally tegen en later voegden Kabouter en haar man zich nog bij ons. Nee, correctie. Kabouter vond ons, maar had al de hele trein afgestruind en wist niet meer precies waar haar man nou zat en uiteindelijk hebben we in Ede-Wageningen (waar we weer over moesten stappen) nog even flink gestressed of zij haar man op tijd had gevonden om ook daadwerkelijk de trein UIT te stappen en met ons mee te gaan in het kippelijntje. Kwam uiteindelijk helemaal goed  ;).
Uiteindelijk kwamen we aan in Amersfoort en stonden er al wat (mij overigens niet geheel bekende) mensen bij de zonnewijzer en al snel kwamen Lautjuh (en haar wilde boskabouter toch?), nevermind, Daedalus, Dech2410 en Bodejos daarbij om samen met ons half weg te waaien (en ik mijn rokje maar naar beneden houden).
Vervolgens gingen we lopen. En ik mijn rokje weer naar beneden houden. En Daedalus en Dech maar sjouwen met die taarten  ::rofl::. Eenmaal aangekomen bij de Observant moesten we nog even buiten wegwaai...eh, wachten en toen we eenmaal naar binnen mochten kon ik heel stoer zeggen dat ik inschrijfnummer DRIE had. Ja ik vond `t zelf nog `t stoerst  ::hypocriet::. Binnen gekletst en even mijn t-shirt bij YIDM opgehaald, waarvoor dank  ::ok::. Quiz heb ik niet ingevuld dit jaar, ook niet veel tijd voor gehad, want tussen al het geklets moest ik een half verdwaalde Arieke ook nog even binnen gaan loodsen! Dus ik ben de observant uitgerend om haar tegemoet te komen, zie ik daar auto`s rijden en spot o.a. Paul en Inge in die auto`s! Uiteindelijk kwam het met Arieke helemaal goed, want die was uit zichzelf al halverwege gekomen. Binnen gekomen weet ik eigenlijk niet meer wat we zijn gaan doen...Als eerste hebben we Karel gestalkt in ieder geval voor medewerking aan een bepaald blauw iets voor een bepaald iemand (mensen die ons hebben zien lopen ermee, gelieve jullie mond te houden; het is een verrassing die toch al vrij makkelijk te raden is). Wat me even van het hart moet daarover: wat ontzettend leuk dat alle kandidaten, ex-kandidaten en Karel daar zo leuk op reageerden! . Vervolgens zijn we langs Inge gegaan, met het idee om ook haar te vragen betreffende het blauwe ding en met haar op de foto te gaan...maar dat lukte niet helemaal. Overigens niet erg, want Inge was namelijk allerlei leuke inside verhalen aan het vertellen en dat was net zo leuk. Ze vertelde over dat alles zo goed was geregeld met de opdrachten, maar dat die abseil opdracht eigenlijk als eerste had gemoeten. Die dag was er echter jubileum van de koning en er was blijkbaar toch iets misgegaan in de communicatie, want terwijl de cameramensen van tevoren aan het gebouw hingen om alvast wat shots te maken en dergelijke, werd dit aangezien voor terroristische aanslag en stonden er zo`n 150 scherpschutters gericht op de toren...Misschien had ze dit ook tijdens het vragenvuur verteld, maar ik heb de helft daarvan zo`n beetje gemist. Inge vertelde ook nog dat ze wist wie er bij die laatste executie uit zou zijn gegaan, maar wilde dit niet aan ons zeggen. We moesten dit maar even aan Anton gaan vragen. Ahum, dat ben ik dus vergeten  :-[. Nou ja, was erg leuk in elk geval om even met haar te staan kletsen en ze was heeeeeeeel aardig  ::jaja::.
Verder hebben Arieke en ik iedereen gestalkt voor het blauwe ding en zijn dit later gaan combineren met het meteen op de foto gaan met de kandidaat in kwestie.
Wat waren alle kandidaten aaaaaaaaaardig! Met Alex was nog wel grappig, nou ja, een beetje. Hij zat naast Eva toen we haar vroegen voor het blauwe ding, maar we wilden hem later gaan vragen, omdat hij van alle kanten bestookt werd voor foto`s. Toen we eindelijk aan de beurt waren bij hem hoefden we `m niets te vertellen, want hij had alles al gehoord hehe! Hmm...gevalletje "moet je bij geweest zijn", maar ik laat het lekker staan :P.
De veiling was echt hilarisch! Karel is een briljant veilingmeester. En Jos die steeds ergens anders stond. Och sorry, LIMBURG die steeds ergens anders stond! Dech die heel hard VIJFTIG bood...alleen tegen zichzelf  ::rofl::.
Sja...onze act...ik vond het echt zooooooo leuk om Karel even flink in het zonnetje te zetten! Top geregeld Dech en mooi voorgedragen! Daedalus, de tekst kon niet beter! Hij vond het echt leuk! En hoe Karel vervolgens ons allemaal ging zoenen en Dech die even heeeeeeeel angstig keek toen hij na Lau, nev en mij bij hem kwam ;D. De taart was trouwens ook erg lekker. Leuk dat Karel meteen riep dat we `m gingen aansnijden ook en vervolgens ons allemaal mee naar binnen nam. Ik heb overigens een foto van het moment van aansnijden.
Poe...en toen was de dag officieel al bijna voorbij. Kandidaten waren aan het weggaan en waren op een gegeven moment al buiten aan het lopen toen Karel erachter kwam dat hij ze nog geen gedag had gezegd en naar ze toe holde en afscheid ging nemen (heb ik ook een foto van :P). Na wat wachten en kletsen kwam toen de afterparty met Karel EN zijn vrouw, zoals al door iemand gezegd, de kers op de taart. Echt supergezellig!

Tenslotte, het was echt ontzettend gezellig met de kandidaten, BEDANKT! Hopelijk zijn jullie niet blind geworden van al het geflits!
Crew bedankt voor de puike organisatie!

En dan echt tenslotte: KAREL bedankt!

Braindump van de DikkeControleur

Vragen aan Eva:
Wat was je reactie toen je zag dat Nadja de pagina's uit je molboekje had gescheurd? (afl5, Inezz)
Antwoord: Het kon haar niet veel schelen, ze had namelijk een schaduwmollenboekje waar ze ook alles in schreef. Ze had vooraf al bedacht dat vertrouwen op het officiŽlle mollenboekje gevaarlijk zou zijn.

Kon je echt geen contact met de mensen in de buggy's krijgen? (afl. 4, Martin)
Antwoord: Nee, ze heeft echt geschreeuwd in dat ding, ze was verbaasd dat de anderen haar niet hadden gehoord.

Vragen aan Paul:
Had je echt een rood scherm in afl4? (Lin..)
Antwoord: Ja, ik had een rood scherm. En de anderen wisten dat ook! Schijnbaar konden ze dat aan mijn gezicht zien toen ik terug liep, en s'avonds was ik ook 'anders' waardoor ze het konden raden.

Waarom zat je mollenboekje niet in je rugtas, toen je in Phuket aan 't zwemmen was. En Eva & Renate er naar op zoek waren?
Antwoord: Die zat er wel in, maar ze konden het slotje van 1 euro niet openkrijgen. Dat is namelijk een beetje irritant slotje, waarbij je de sleutel tot halverwege er in moet steken en met wat 'pielen' gaat hij dan open. Kwam mij achteraf wel goed uit!

Wat ga je met de gewonnen buit doen, of is het al op?!?! (SunshineSon)
Antwoord: Ik heb net een rally auto gekocht, dus daar gaat het geld naar toe!

Vragen aan Renate:
Heb je echt hoogtevrees? (Afl2, Fritjuh), en waren je tranen 'echt'? (Meneertjuh)
Antwoord: Ja, ik heb een soort van hoogteangst, want vrees is het eigenlijk niet.
De reden dat ik niet ging waren de volgende:
- Alex zou ook niet gaan.
- We stonden al uren op dat dak.
- Ik werd koppig door het inpraten van de anderen op me.
En die tranen waren echt echt! Ik wou helemaal niet huilen, en hield m'n zonnebril expres op toen ze toch kwamen.

Vertel eens over die wespen. Hoeveel op onthoud was dat? Moesten de anderen ook wachten? Hoe kan het dat jullie verderop in de tocht weer droge kleding aan hadden?
Antwoord: Ik heb geluk gehad dat ik niet werd gestoken. Het leek zo'n goed idee om via die takken te varen. Het water was echt vies groen. Het heeft zo'n anderhalf uur geduurd eer we weer onderweg waren met het spel.

Vragen aan Redactie/AVRO/idtv/een kandidaat:
Deden tijdens het testen de portofoons het wel tussen ulralight en buggies? (afl4)
Antwoord Imke: Jazeker, die deden het toen perfect. Ik snap niet dat er zoveel problemen mee waren. Hulpmollenactie?

Paul zat na de liftopdracht op Inge. Paul vond inderdaad zijn letters op de eerste bestemming. Eerst werd hun verteld dat dat bij een school was, later werd dat een tempel. Ze zijn nooit op weg geweest naar hun 2e bestemming!
(Terwijl dat wel zo overkomt in de aflevering!)
Weetjes:
Renate gaf zelf aan dat zowel de 2e straat rechts als de vaten vraag fout beantwoord waren. Ze baalde enorm. Want omdat ze er van uit ging dat ze in ieder geval 1 vraag fout had, sloot ze Inge vervolgens uit als mol.
Quote: "Dat was echt een grote mindfuck"

Renate en Dick hadden geen ruzie. Ze hadden allebij een 'grote bek' (haar woorden), waardoor met name op het vlot het leek als of ze elkaar niet konden uitstaan. Echter dat was gewoon hun manier van met elkaar praten.

Richard (WIDM2006) was nog helemaal into WIDM. Haha, hij praatte zo enthousiast over 'zijn' serie dat het leek alsof die net was afgelopen ipv de huidige. Hij haalde allerlei trivia naar voren over zijn circuspaard, gesprekjes met Chris, zijn testvragen enz. Geweldig.

Sander (WIDM2005) was en is een molfan, ook hij kwam met vragen op de proppen tijdens het vragenvuur.

Richard & Sander presenteerden het vragenvuur, en deden dat erg goed en met veel humor.

Binnen het team is naast enkele regiemensen 1 cameraman + 1 geluidsman op de hoogte van de mol. De biecht wordt zonder deze mensen opgenomen. Ze zetten de spullen klaar, waarop de kandidaat de biecht afneemt/opneemt. De rest van de productie weet het dus niet. Ze zitten dan ook de hele dag, elke dag, zelf te filosoferen over wie de mol is.

Enkele quotes:
Richard: "Karel is heel afstandelijk tijdens de dagen van opnamen. Elke keer als we die hoed zagen schokken we ons te pletter. Wie moet er nou weer achterblijven?"
Paul: "O? Bij ons schoof Karel gewoon aan hoor aan de bar"

Karel: "Ik kende Toine natuurlijk goed. Ik vond het dan ook een compliment dat hij ook zenuwachtig werd elke keer dat ik opdook."

Karel: "Het was warm in Thailand, maar onderaan die waterval was het heerlijk. Het is trouwens maar goed dat daar geen foto's van mij zijn gemaakt. Als die geveild zouden worden, dan zou dat een recordbod hebben opgeleverd. (van mij!).

Eva: "Ik heb nooit express een molachtige actie gedaan, ik was dan ook verbaasd dat mensen mij verdachten!"

Renate: "Het was echt louter toeval dat ik het over gehaktballen had gehad, en dat daar een vraag over ging. Nee, Inge heeft me daar nooit naar gevraagd ofzo."

Imke: "Ik vind het niet erg dat de gebarenhint is ontdekt. Dat mag toch wel eens!"

Eva: "Die tor was echt goor. Een soort van uiteenspattend gal! Ik was de volgende dag er nog beroerd van."

Eva: "Het juiste antwoord op het aantal kruispunten was 3!"
DC : "Telden t-splitsingen niet mee dan?"
Eva: "Nee, dat vind ik ook zo raar."

Trivia:
Door de Thaise geheime dienst werd een opdracht onmogelijk gemaakt. Ze zijn toen uitgeweken naar een andere opdracht. (Ik heb hier niet meer info over)

Karel had al bedacht wat hij voor WIDM2008 aan zou doen!

De vlottenopdracht was vlak bij de olifantenopdracht.

De zin "Enig speurwerk opent deuren" is door Karel tegen elke kandidaat gezegt.