Archief molacties

WIDM 7: De molacties van Inge

Met het inleveren van bagage (aflevering 1) verdienen de kandidaten 100 euro per kilo bagage. Inge geeft drie dingen weg, maar dit zijn lichtgewicht kurken schoenen en twee paperbackboekjes. Op deze manier lijkt het alsof ze haar best doet terwijl het gewicht niets voorstelt.

Met de speurtocht door Chinatown (aflevering 1) doet Inge goed mee. Ze weet dat de beslissing om één of twee keer op de gong te slaan cruciaal is. Alex vertelt dat groep één keer moet slaan om geld te verdienen en twee keer om hem een vrijstelling te geven. Inge weet dat Alex liegt en dus ook dat de meerderheid die voor één keer slaan kiest ervoor zorgt dat er geen geld in de pot komt.
 
Bij het zoeken naar Thaise letters (aflevering 2) is het Inge's bedoeling om de letters zo om te draaien dat er 'elkaar' komt te staan in plaats van 'Karel' in de zin 'geef Karel de hand'. Zover is het echter nooit gekomen; de kandidaten slaagden er niet in om genoeg letters te vinden.
 
Vijf van de negen kandidaten durven van het 309 meter hoge hotel te abseilen (aflevering 2). Inge is daar een van en eenmaal beneden neemt ze Karels aanbod aan: wanneer ze de vier achtergebleven kandidaten kan overtuigen om ook naar beneden te gaan wordt er 10.000 euro verdiend. Lukt dit niet dan gaat de 2500 euro die ze op dat moment hebben ook niet meer in de pot. Renate en Alex weigeren en de opdracht mislukt; er komt niets in de pot. Inge: "Die drieëntachtig etages van het flatgebouw in Bangkok hebben mij de afgelopen weken hevig beziggehouden. Want geloof me, niks van de emoties daar van mij, was gespeeld. Ik ben panisch voor dat soort dingen. Als ik niet de Mol was, was ik Alex geworden, en daarom wist ik ook zo zeker dat Alex niet zou toehappen."
 
Inge weet precies hoe ze moet lopen door het doolhof in Ayutthaya (aflevering 3). Wanneer ze door Menno en Paul een doodlopende weg in wordt gestuurd, volgt ze deze aanwijzing keurig op en werkt ze zich uit het spel.
 
De opdracht in de nachttrein (aflevering 3) mislukt zonder dat Inge daar wat aan hoeft de doen. De kandidaten hebben de naam van het eerste station al fout. Omdat Paul bij de speciale executie een rood scherm heeft gekregen, krijgt hij de opdracht om vier molboekjes te stelen. Als dit hem lukt, krijgt hij een kans om terug in het spel te komen. Als Paul drie boekjes heeft, vraagt hij aan Inge of hij haar boekje mag lenen in ruil voor informatie; Paul vertelt dan op wie hij gestemd heeft. Inge gaat akkoord. Inge: "Kandidaat Inge kan dit aanbod moeilijk weigeren. Aan de andere kant, als Mol is het lastig want hij weet dat ik weet dat een persoon het niet is: Menno, en het punt is dat ik dan niet het spel kan spelen om Menno verdacht te maken, want dan weet Paul dat ik een raar spelletje speel."

Bij de buggyhunt (aflevering 4) wil Inge in het vliegtuigje om van daaruit zo goed mogelijk aanwijzingen te kunnen geven aan de aanvallende buggy's om zo veel mogelijk geld te verdienen voor de pot. De kandidaten zouden haar dan heel dankbaar zijn terwijl het geld bij de veiling toch weer zou worden uitgegeven. Inge belandt uiteindelijk niet in het vliegtuigje maar in een buggy met Nadja met wie ze 1000 euro vindt.
 
Inge steekt telkens als eerste haar hand op bij de veiling (aflevering 4) om de boel op gang te krijgen. Karel veilt een aantal zaken waarop de kandidaten anoniem kunnen bieden met geld uit de pot. Het winnende bod is niet het laatste maar het één na laatste. Doordat de kandidaten stevig door blijven bieden zit er na afloop van deze opdracht geen euro meer in de pot. Nadja biedt door op Paul en de molboekjes en zorgt zo dat hij terug in het spel komt.

Inge: "Vanaf minuut 1 was duidelijk dat de kisten/olifanten-opdracht (aflevering 5) een verloren zaak was. In ieder geval Alex was er van overtuigd dat de volgorde 6, 7 moest zijn en niet 7, 6."
 
Ook in de jungle-opdracht (aflevering 6) hoeft Inge weinig te doen. Paul en Eva besluiten al snel dat de volgorde waarin de kandidaten moeten gaan staan om de opdracht te doen slagen te maken heeft met de lijstjes die ze de dag ervoor gemaakt hebben. (Een top drie van de kandidaten die ze het minst een vrijstelling gunnen.) De juiste volgorde is echter die waarin de kandidaten op de allereerste groepsfoto staan. Inge bemoeit zich er wijselijk niet mee, waardoor de opdracht niet gehaald wordt.
 
Inge kiest er bij de foto-opdracht (aflevering 6) voor om als eerste te worden uitgeschakeld. Ze weet dat Nadja de fotografe is en zorgt er voor dat ze bij haar in de buurt blijft. De rest van het spel kijkt Inge toe. De opdracht slaagt. Inge: "Ja, 5000 euro erbij, maar we zijn al zo lang bezig. En als er wat in zit... dan kan je er ook weer wat uithalen..."

In de opdracht met de roeiboot (aflevering 7) vindt Inge maar liefst vier flessen met geld. En wat de Mol vindt, gaat niet in de pot. Inge: "De flessen lagen in een bepaald figuur. Toen ik de eerste had en daarna de tweede kreeg Eva wel iets van 'o dat is wel grappig dat jij ze steeds vindt en ik niet'..."
 
Inge komt in de opdracht met de vijf tentjes (aflevering 7) door middel van loting in het tentje terecht dat haar een vrijstelling oplevert wanneer zij daar de volgende morgen alleen in zit. Eva komt in het tentje terecht dat haar Dicks antwoorden op de vragen van de laatste test oplevert, Nadja in een tentje dat haar niets oplevert, Paul maakt kans op een vraagteken en Renate op een joker. Nadja besluit om in Inge's tent te duiken. Inge springt achter Nadja aan waardoor niemand de vrijstelling krijgt en er geen geld wordt verdiend. Dit zou namelijk alleen gebeuren wanneer iedereen in een ander tentje zou zitten.
 
Inge probeerde tijdens de rondleiding (aflevering 7) alle geheime opdrachten zoveel mogelijk uit te voeren. Ze liep dus steeds naast Karel, schreef veel op, stelde veel vragen, hield de boel een beetje op en liep achteraan. Hiermee probeerde ze Paul te verwarren. Toch noemde hij de juiste geheime opdracht bij Inge.

Normaal gesproken zou Inge de tor gegeten hebben [aflevering 8] maar als Mol deed ze dit dus niet. Omdat Eva inschatte dat Inge de tor misschien wel gegeten zou hebben, is de opdracht niet geslaagd. Inge: "Ik was een beetje teleurgesteld in de kever. Ik had verwacht dat ie veel viezer zou zijn."
 
Inge is als Mol zeer subtiel te werk gegaan. Op het forum van wieisdemol.org (inmiddels offline) vertelde Inge destijds het volgende: "Terwijl de anderen het vaak niet in de gaten hadden fluisterde ik ze veel in, door terloops iets te zeggen, waardoor iemand op een idee kwam. Bijvoorbeeld tijdens de speurtocht door Chinatown (aflevering 1). Ik kreeg een teken dat Alex 'Siam' niet wist. En Eva dacht dat ook. Zij is zijn beste vriendin, dus daar zou iedereen naar luisteren. Maar Menno had gezag en hij twijfelde. Dus ik ging achter Menno staan en dacht hardop, 'Misschien weet hij het inderdaad niet, maar ja, aan de andere kant, hij kent alle musicals. 'De King and I', een redelijk recente musical speelt in Thailand en gaat over de Koning van Siam'. En het werkte. Menno riep ineens 'Tuurlijk weet ie het, en anders blijf ik achter'. Bingo. Molwerk gedaan."

>> Terug naar archief molacties. <<