Opdrachten in Wie is..de Mol?

 

In elke aflevering van Wie is de Mol? moeten de kandidaten een aantal opdrachten tot een goed einde brengen. De ene opdracht is voor echte denkers, de andere heeft te maken met de sportiviteit van de deelnemers. Hier kun je de opdrachten een cijfer geven! Aan het eind zien we dan wat de best- en minst gewaardeerde opdrachten zijn van WIDM 2007!

 

Best gewaardeerde opdrachten   Minst gewaardeerde opdrachten
1. Ayutthaya (9)
2. Foto-opdracht (8.6)
3. De lift (8.4)
4. Er is ook een trap! (8.3)
5. Veiling (8.1)
  1. Bagage (6)
2. Letters in the city? (6.7)
3. Bouwwerk strand (7)
4. De Trein (7)
5. Huisje, boompje, beestje (7.1)

Opdracht Gemiddelde Jouw cijfer
Aflevering 1
 Bagage
De kandidaten moeten op het vliegveld in Bangkok zoveel mogelijk bagage, die ze niet nodig hebben, achterlaten. Per kilo verdienen ze € 100 voor de pot.
6 Log in!
 Huisje, boompje, beestje
De kandidaten hebben 10 minuten om elkaar beter te leren kennen. Daarna krijgen ze filmpjes te zien die over de kandidaten gaan. Iedereen moet raden over wie het filmpje gaat, en het antwoord opschrijven. Bij een fout antwoord valt de kandidaat af, een goed antwoord levert een joker op. Als iemand het tot ronde zes haalt, gaat er € 2.500,- in de pot.
7.1 Log in!
 ChinaTown
Voordat opdracht 3 begint, is Alex van de groep afgezonderd en wacht ergens in Chinatown totdat hij gevonden wordt. De overgebleven kandidaten kunnen hem vinden door middel van aanwijzingen. Die aanwijzingen vertellen of ze links, rechts of eventueel rechtdoor moeten. Per kandidaat die bij Alex aankomt gaat er € 250,- in de pot. Kiezen ze echter de verkeerde richting moet er 1 kandidaat achterblijven. Hebben ze Alex eenmaal gevonden, hebben ze de keuze om één maal (= vrijstelling voor Alex) of twee maal(= geld in de pot) op een klok te slaan.
7.7 Log in!
Aflevering 2
 Letters in the city?
De kandidaten zijn in groepen verdeeld. 1 team van drie zit in de control-room, vanwaar ze de andere kandidatenkoppels naar de letters sturen die over de stad zijn verdeeld. De kandidaten mogen per koppel maar 1 keer van een bepaald vervoersmiddel gebruik maken. Als alle letters verzameld zijn staat er een opdracht, weten ze de opdracht uit te voeren stijgt de stand van de pot met € 3000,-
6.7 Log in!
 Er is ook een trap!
De kandidaten worden door middel van een grote glazen lift naar de top van één van de hoogste gebouwen van Azië gebracht. Daar aangekomen moeten er minimaal 5 vrijwilligers zijn om van de wolkenkrabber te abseilen. Daar krijgen ze € 2500,- voor. Beneden aangekomen krijgen ze een voorstel om de rest óók te laten abseilen. Lukt hen het de overgebleven kandidaten ook over de rand te krijgen, verdienen ze in plaats van de 2500, € 10.000,-
8.3 Log in!
Aflevering 3
 Ayutthaya
De kandidaten moeten op een tempelcomplex een route lopen naar het midden. Daar staat een grote toren, waarin een Budhabeeld staat. Om bij die toren te komen, moeten ze één voor één de juiste weg proberen te vinden. Op de route komen ze een bewaker van het complex tegen, die hen kan stoppen, hen een joker geven of geld aanbiedt. De kandidaat ligt uit het spel als de man in het blauw hem of haar stopt. Ook een doodlopende weg betekend een exit. De kandidaat staat in verbinding met de andere kandidaten, die de juiste route moeten onthouden. Als aan het eind één van de kandidaten de toren weet de beklimmen, is het geld wat hij of zij bij zich draagt voor de groep. In totaal is er met deze opdracht € 3.000,- te verdienen.
9 Log in!
 De Trein
De volgende dagen zullen iets noordelijkers worden beleefd, en dus reizen de kandidaten per nachttrein door Tailand. Onderweg moeten ze elk station waar de trein stopt, opschrijven. Steeds zullen er dus twee mensen wakker moeten blijven. De eerstevolgende keer dat ze Karel zien, moeten ze een lijstje hebben met alle stations. Lukt het ze, om dit foutloos te kunnen laten horen, wordt de pot gevuld met € 3.000,-
7 Log in!
Aflevering 4
 Buggyhunt
De kandidaten komen op een terrein waar kan worden geraced met buggy's. Er worden twee groepen gemaakt, 2 kandidaten gaan vluchten en 5 kandidaten jagen. Allemaal krijgen ze een buggy, behalve één, die zal jagen vanuit een vliegtuigje in de lucht. Beide groepen maken kans om een vrijstelling te mogen verdelen. Lukt het de jagers om de vluchters binnen de tijd uit het spel te schieten, krijgen zij de vrijstelling. Maar weten de vluchters 20 minuten ongeraakt te blijven, verdienen zij 'm. Onderweg ligt € 5000,- voor het oprapen, maar zodra de vluchters zijn geraakt, stop het spel.
7.9 Log in!
 Veiling
De kandidaten worden geblinddoekt naast elkaar opgesteld. Ze staan tussen houten schotten, zodat ze elkaar niet kunnen zien. Karel laat één voor één dingen uit de afgelopen aflevering zien, waarop de kandidaten bieden. Ze moeten het geld uit de pot gebruiken. Degene met het voorlaatste bod, krijgt het veilingitem, er zit immers een mol in het spel. Wordt heel de pot leeggeboden, blijft er nog € 100,- in het spel, waarmee zes kandidaten een slaapplaats en eten mee moeten zien te regelen. Twee anderen verblijven in een luxe oord, één van de veilingitems.
8.1 Log in!
Aflevering 5
 De Draak
De kandidaten moeten aan de hand van het gewicht blokken opstapelen. Van links naar rechts, en van boven naar beneden moeten ze opgestapeld worden van licht naar zwaar. De olifanten kunnen helpen bij het omhoog tillen van de blokken. Met de opdracht is in totaal € 4500 te verdienen. Echter, er kunnen hints worden gekocht. Die kosten € 500 per stuk. Nadat alle blokken zijn opgestapeld worden de houten platen ervan voor geschoven. De opdracht is geslaagd als de draak correct is afgebeeld.
7.3 Log in!
 Vlotvaren
In groepjes van twee of drie varen de kandidaten op een vlot stroomafwaarts van een rivier. Onderweg komen ze vatten tegen, die aan de oever van de rivier staan. De kandidaten mogen alleen hun eigen vatten meenemen, de namen staan erop. Voor elk vat wat bij de finish aankomt op het juist vlot, verdienen ze € 250.
7.9 Log in!
Aflevering 6
 Jungletocht
De groep wordt in tweeën gedeeld, een fitte en een minderfitte groep. Beide groepen moeten een route volgen, die dwars door de jungle loopt. Het doel is om Karel te vinden. De fitte groep legt een langere en moeilijkere route af dan de minderfitte. Onderweg vinden ze foto's en aanwijzingen. Met de foto's moet de minderfitte groep, die als eerste bij Karel aankomte, een volgorde van kandidaten bepalen. Elke steen, die op de grond ligt, stelt een kandidaat voor. De juiste volgorde wordt bepaald door een foto, maar dat weten de kandidaten niet. Slaagd de opdracht, krijgen ze € 5000 voor de pot.
7.2 Log in!
 De lift
De kandidaten moeten één voor één met Karel in een lift gaan staan. Daar krijgen ze drie vragen over de afgelopen opdrachten. Na elke vraag moeten de kandidaten naar een andere etage. Zijn alle vragen goed beantwoord, staat de Mol op de verdieping die Karel noemt. Echter, bij één of meerdere foute antwoorden weet je niet zeker of de Mol er staat. Het kan dan ook een andere kandidaat zijn. Voor elke kandidaat die de Mol récht in de ogen heeft gekeken, komt er € 1000 in de pot. Dit komt er dus pas aan het eind van de aflevering bij.
8.4 Log in!
 Foto-opdracht
Op een plein waar het wemelt van de fotograferende toeristen, moeten de kandidaten zorgen dat ze zelf niet gefotografeerd worden. Zodra ze op de foto worden gezet door de 'geheime fotograaf' liggen ze uit het spel. Lukt het ze echter om zelf een foto van de fotograaf te maken, slaagt de opdracht en wordt de pot gespekt met € 5000.
8.6 Log in!
Aflevering 7
 Roeiboot
Op twee eilanden liggen flessen met geld verstopt. De kandidaten moeten zorgen dat ze zoveel mogelijk geld vinden. Hiervoor hebben ze precies 1 uur. Ze kunnen met een roeiboot naar het andere eiland varen. Uiteindelijk wordt het gevonden geld vermenigvuldigd met de minuten die nog over zijn. Echter, het geld dat de Mol vindt, komt niet in de pot. Het bedrag wordt pas aan het eind van de serie bekend.
7.4 Log in!
 Tentjes onderhandelen
Op één van de eilanden van de vorige opdracht, moeten de kandidaten tentjes opzetten. In totaal 5 tentjes, voor elke kandidaat één. Bij elk tentje hoort een cadeautje, behalve bij 1. Dit varieert van een vrijstelling tot de testantwoorden van de laatste afgevallen kandidaat. Eén tentje heeft echter niets. Ligt er de volgende morgen in elk tentje maar 1 kandidaat, wordt er € 5000 opgeteld bij de pot. Iedereen die alleen in een tent ligt, krijgt het cadeau wat bij die tent hoor. Degenen die met twee in één tent liggen, krijgen niks.
7.5 Log in!
 Pucket-stad
De kandidaten krijgen een rondleiding door Pucket en moeten zorgen dat ze zoveel mogelijk over de stad onthouden. Ondertussen hebben alle kandidaten, behalve één, een geheime opdracht. Deze opdracht moeten ze zo goed mogelijk zien uit te voeren. Lukt het de kandidaat zonder een opdracht te raden welke opdrachten de anderen uit moesten voeren, krijgen ze € 3000.
7.1 Log in!
Aflevering 8
 Boksring
De kandidaten worden in twee groepen van twee gedeeld, de bouwers en de slopers. De slopers spelen een spelletje Jenga, de bouwers moeten met kaarten een kaartenhuis bouwen. De verliezers moeten een tor opeten. De twee winnaar spelen tegen elkaar het spel 'geen ja en geen nee', de verliezer van dat spelletje moet inschatten of de verliezers van Jenga en het kaartenhuis de tor hebben gegeten of niet. Minimaal twee torren moeten opgegeten worden, wil er € 3000 in de pot komen.
7.2 Log in!
 Bouwwerk strand
Hoog in de bomen hangen vier enveloppen. In elke envelop zit een deel van de opdracht. Met stukken touw en stammen moeten de kandidaten ladders maken om de enveloppen te pakken. Elke gemaakte ladder mag maar één maal gebruikt worden. Wordt de opdracht die in de enveloppen zit goed uitgevoerd, komt er € 3000 in de pot!
7 Log in!
 Productie Spionage
Eén voor één worden de kandidaten in 'het hol van de Mol' gebracht. Daar moeten ze wachten totdat de laptop klaar is voor het maken van de test, denken ze. Want er hangen een aantal camera's die elke stap van de kandidaat registreert. Open en bloot staat er een mand met jokers, liggen er ordners met namen als 'bio kandidaten' en 'draaiboek'. Als de andere kandidaten goed weten te voorspellen wat de ander gaat doen, komt er € 1000 in de pot, per goede voorspelling.
7.3 Log in!
Aflevering 9
 Zeekano/Grotten
Met behulp van een GPS-apparaatje zoeken de kandidaten per tweetal hun weg over de zee bij Takua Thung. Ze krijgen een coordinaat en op die plaats vinden ze steeds het volgende coordinaat. Uiteindelijk moeten ze individueel in een zeekano verder, door een grot waarna ze op een prachtige plaats terechtkomen. Daar hangt een envelop met de keuze óf € 5000 en de excecutie gaat alsnog door.. óf geen geld en een finale met vier.
7.4 Log in!