Profiel Alex

 

Wie is Alex?

Alex Klaasen is geboren op 22 mei 1976 in Oirschot. Hij heeft gestudeerd aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Na zijn opleiding heeft hij meegespeeld in musicals als 'Brigitte - the musical' en 'Heerlijk duurt het langst'. Samen met zijn maatje Martine Sandifort heeft hij in 2000 de 'Pall Mall Expert Prijs' ontvangen.

Op dit moment zien we Alex in het TV-programma Koppesnellers en staat hij ook nog in het theater met het stuk 'Jan, Jans en de kinderen'.

Quotes & opvallende uitspraken:

Alex gooit er een ingewikkeld woord tegenaan:“Ik ben heel ambivalent. Ik kan het ene moment zus vinden en het andere moment zo.” (aflevering 1)

De “goede” raad van Alex:”Ik zou als ik jullie was één keer slaan: betekent geld in de pot. Twee keer slaan betekent een vrijstelling voor mij. Ik wil heel graag in het spel blijven. Ik heb maar een halve dag meegemaakt. Ik ken jullie niet goed genoeg, dus ik zou heel graag willen dat jullie voor twee gaan: een vrijstelling voor mij, omdat ik vind dat ik dat verdien.” (aflevering 1)
“Hello, how are you? I’m fine.” Alex probeert een Thai na te doen die Engels spreekt. (aflevering 2)
"het is niet zo dat wij niet weten dat jullie, omdat jullie naar beneden zijn gegaan, jokers hebben gekregen." Alex vist naar informatie, maar Menno geeft een heel diplomatiek antwoord: "Het is wel zo dat jullie dat niet weten. Het is niet zo dat het waar is, maarja dat weet je niet." (aflevering 3)
”Aan Eva hebben wij allemaal echt helemaal niets gehad” Alex kon niet merken dat Eva hen vanuit de lucht steunde. (aflevering 4)

”Ik snap helemaal niets van Dick. Dat hij helemaal niets geboden heeft.. Ik weet niet of ik het moet geloven.” Alex vertrouwt de scheidsrechter niet helemaal. (aflevering 4)
"Elk begin van een opdracht is zo`n enorme chaos. En ik probeer elke keer op te letten omdat ik denk dit is weer het begin van een opdracht dus nu gebeurd er iets met de mol. Maar ik zie het niet omdat het zo`n chaos is." Alex mist een leider in de groep. (aflevering 5)

"Toen zeiden ze: dit is de finish dus je moet hier afmeren. Toen ben ik naar de zijkant gegaan en toen ben ik daat uitgestapt. Toen hadden die 2 ook nog makkelijk uit kunnen stappen, maar die waren weer enorm aan het klunzen. Het was een ontzettend klunzige middag." Alex had meer verwacht van zijn teamgenoten. (aflevering 5)

"Te weinig risico genomen ben ik bang. Ik denk dat de anderen het beter en eerder wisten dan ik. Ik zat nog steeds te twijfelen tussen 4 mensen. En dat verschilde per uur, dus heb ik over 4 mensen gespreid. En dat was misschien te veel." Alex probeert uit te leggen waarom hij een rood scherm heeft gekregen. (aflevering 5)

Verdenkingen & Vrijpleitingen

Verdacht gedrag

Aflevering 1:

Opdracht 2 - huisje boompje beestje:
  • valt meteen af

Opdracht 3 - ChinaTown:
  • overtuigt de kandidaten om één keer te slaan en wint zo een vrijstelling
  • weet niet hoe Thailand vroeger heette

Aflevering 2:

Opdracht 1 - Letters in the city?:
  • vindt geen letter

Opdracht 2 - Er is ook een trap!:
  • abseilt niet

Aflevering 3:

Opdracht 1 -  Ayutthaya:
  • haalt het einde niet
Vrijpleitingen:

Aflevering 3:

Opdracht 2 - De Trein:
  • twijfelde aan de juistheid van het eerste station.

Aflevering 4:

Opdracht 1 - Buggyhunt:
  • schiet Menno en Dick binnen de tijd neer en wint zo de 5.000 euro

Stemgedrag; op wie stemde Alex?


Afl 1

Afl. 2

Afl. 3

Afl. 4

Afl. 5

Praat mee over Alex op ons forum!