Profiel Eva

 

Wie is Eva?

Eva van der Gucht, geboren op 1 september 1977, kennen we als een veelzijdige actrice. Ze speelde in series op TV, was te zien in verschillende Nederlandse films en deed mee aan Kopspijkers waar ze Hanna Tokkie vertolkte.

In 2006 was Eva te zien in BNN-programma De Kannibalen.

Quotes & opvallende uitspraken:

“Ik vond het heel jammer dat Sander wegmoest. Vooral omdat ik helemaal niet verdacht en eigenlijk klaar was om hem weg te strepen.” De executie van Sander heeft Eva weinig geholpen. (aflevering 2)

“Ik denk de conclusie van deze dag is dat we de mol behoorlijk in actie hebben gezien.” Eva vat de dag nog even kort samen. (aflevering 2)

Eva besluit alsnog te gaan: ”Ik kan heel bang zijn, maar op een gegeven moment zet ik dan een knop om.” (aflevering 2)
Eva wordt gevaarlijk: "Ondertussen had hij mijn mollenboekje al achter slot en grendelijk,letterlijk, gelegd. Dus ik denk: De enige manier waarop ik het terug krijg is met geweld." (aflevering 3)
”En wanneer komt hij weer het spel in, met die boekjes van ons? Want die wil ik best wel terug, eigenlijk.” Eva speculeert met de anderen over Paul en de molboekjes. (aflevering 4)

“Ik dacht van.. biedt daar nu niet op, dat is een typische mollenstreek” , aldus Eva, maar even later blijkt dat ze zelf de op één na hoogste bieder was. (aflevering 4)
"Nou ja, Nadja die op een olifant kruipt, vertraagt de boel natuurlijk. Maar of dat een mollenactie is, dat weet ik niet." Eva (aflevering 5)

Karel matst de kandidaten: "Nog 1 één gratis hint: Jullie hebben nog 35 minuten." Waarop eva de rest aanspoort: "Dat is minder dan 5 minuten per ding om dat helemaal daarop te krijgen dus... Peper in je reet." (aflevering 5)

Eva kan geen hoogte krijgen van Dick: "Dick af en toe, die kan ik gewoon heel moeilijk peilen. Aan de ene kant denk ik: Je kan niet liegen. Aan de andere kant vind ik hem ook nog steeds een beetje onpeilbaar. Als hij hem zou zijn, my God, dan heeft ie het echt heel goed gedaan." (aflevering 5)
Eva ziet een spin: "Whaoeiaoei!" (aflevering 6)

Eva verzint nieuwe woorden: "Dat was de tweedste poging die we hebben gedaan." (aflevering 6)

Eva ziet de fotograaf: "Hij zit daarachter op zijn hurken, godverdomme, en ik ga hem pakken ook." (aflevering 6)

Eva tijdens de test: "Dick is altijd poepchagrijnig als we geen geld hebben en nu hebben we 5000 euro in de pot en dan is het een beetje matig hoe hij reageert." (aflevering 6)
“Ik vind het echt een wereldvent” Eva moest even aan Dick wennen, maar kon daarna goed met ‘m opschieten. (aflevering 7)

“Oh jongens, we maken echt veel water!” Eva is doodbang dat de boot zinkt. (aflevering 7)

“Ik vind het een beetje verdacht, Inge Iepenburg!” Eva kan geen geld vinden, terwijl Inge de ene na de andere fles tevoorschijn haalt.” (aflevering 7)

Eva denkt dat Inge niet veel zal slapen: ”Je kan je erop voorbereiden, als je die vrijstelling hebt, dat je een zware nacht gaat krijgen, want er zit een Mol in ons midden, die gaat natuurlijk saboteren bij degene met het hoogste goed.” (aflevering 7)

Eva is blij met de actie van Nadja, ze vind een vrijstelling zo laat in het spel te heftig: ”Als ik niks te verliezen had, zoals Nadja, had ik misschien ook wel in dat tentje gesprongen.” (aflevering 7)

Eva probeert de boel wat op te houden, haal opdracht is om de rondleiding langer dan anderhalf uur te laten duren. Tegen Nadja zegt ze: ”Kijk nou wat mooi, die tegeltjes”, maar Nadja loopt gewoon door. (aflevering 7)

”Ik ben echt in shock, ik dacht echt dat ik ging” Eva snapt niet waarom zij wel een groen scherm kreeg en Nadja niet. (aflevering 7)
"Tijdens de laatste executie bleef ik alleen over met Nadja. En aangezien Nadja Hüpscher mijn mol was dacht ik; Nou ja dan is het voor mij tijd om naar huis te gaan. Toen kreeg ik een groen scherm tot mijn extreem grote verbazing. Nadja Hüpscher is niet de mol." Eva kan weer helemaal opnieuw beginnen met haar zoekttocht naar de mol. (aflevering 8 )

Eva twijfelt nog of ze een tor gaat eten: "Mag ik ze even aanraken en ruiken, en dan een beslissing nemen? (aflevering 8 )

Karel is toch wel nieuwsgierig geworden en vraagt Eva hoe de tor smaakt:"Naar rotte... rot...puur rot (aflevering 8 )

"De pootjes waren geen probleem, dat was chips. Maar de smaak van binnen in die tor... als je er in beet... dat wat zo 'splash' dat was puur rot." Eva legt heel smakelijk uit over de tor. (aflevering 8 )

"Rennen!! andere groene envelop en een thai zoeken." Eva stuurt de rest aan. (aflevering 8 )

"Het gekke is dat verder Paul vrij weinig mollenachties heeft gedaan. Maarja, we hadden een ander klein Hüpscherig molletje wat zeg maar zijn werk een beetje afpakte." Eva verdenkt Paul. (aflevering 8 )
Eva gelooft de navigatie-opdracht wel: "Het was belangrijk om niet als laatste aan te komen geloof ik. Maarja wat dat met de executie te maken heeft, ik weet het niet. Die test blijft die test. Ik bedoel, het wordt niet ineens 'Wie kan het best navigeren' het is nog steeds 'Wie is de mol?'lijkt mij." (aflevering 9)

Eva verdenkt Paul want zijn lichaamstaal heeft hem verraden: "Ik heb hem geconfronteerd met het feit dat ik denk dat ik mijn drie vragen bij de lift goed heb, en zijn lip trilde." (aflevering 9)

Verdenkingen & Vrijpleitingen

Verdacht gedrag

Aflevering 1:

Opdracht 1 - bagage:
 • wil haar zonnebrandcrème niet afgeven

Opdracht 2 - Huisje boompje beestje:
 • valt meteen af

Opdracht 3 - ChinaTown:
 • slaat 1 keer op de klok

Aflevering 2:

Opdracht 1 - Letters in the city?:
 • besteedt veel tijd met het doorgeven van informatie

Aflevering 3:

Opdracht 1 - Ayutthaya:
 • ligt meteen uit de opdracht

Aflevering 4:

Opdracht 1 - Buggyhunt:
 • was van geen enkel nut in het vliegtuig

Aflevering 5:

Opdracht 1 - Olifanten:
 • bemoeide zich weinig met het bepalen van het gewicht van de kisten

Opdracht 2 - Vlot:
 • weet geen enkel vat te pakken
Vrijpleitingen:

Aflevering 1:

Opdracht 3 - ChinaTown:
 • lost de Sudoku puzzel snel en correct op
 • houdt vol dat ze denkt dat Alex niet weet hoe Thailand vroeger heette

Aflevering 2:

Opdracht 2 - Er is ook een trap!:
 • besluit om ook naar beneden te gaan nadat Inge haar probeert te overtuigen

Stemgedrag; op wie stemde Eva?


Afl 1

Afl. 2

Afl. 3

Afl. 4

Afl. 5

Afl. 6

Afl. 7

Afl. 7

Praat mee over Eva op ons forum!