Profiel Renate

 

Wie is Renate?

Renate Verbaan, geboren in Rotterdam op 27 oktober 1979, is een veelzijdige presentatrice. Na haar modellenwerk kwam ze terecht bij TMF waar ze verschillende programma's heeft gepresenteerd, waaronder Reaction en de TMF Awards van 2005.
Nu is Renate, die een relatie heeft met Winston Gerschtanowitz, overgestapt naar RTL waar ze o.a. Beauty and the Nerd presenteert.

Quotes en opvallende uitspraken:

Renate praat haar mond voorbij als ze afscheid neem van Sander:”Ik had alles op jou ingezet!” (aflevering 1)
Renate heeft gemengde gevoelens over de afgelopen executie: “Aan de ene kant vind ik het ontzettend lullig dat Sander eruit is, maar aan de andere kant ben ik blij dat ie weg is, want anders had ik waarschijnlijk nog heel veel fouten gemaakt de komende testen.” (aflevering 2)
Renate twijfelt bij de test: "Of Nadja, die is gewoon bezig met een spelletje van: Jongens, ik ben het, ik ben het, ik ben het. Stem op mij, stem op mij, stem op mij. Zodat zij mooi de tijd heeft om op iedereen anders te stemmen, zodat zij de meeste goed heeft in de test. Of ze heeft gewoon echt zoiets van: nouja, wat moet je doen als mol? De boel verzieken, dus dat doe ik." (aflevering 3)
Renate: ”We hadden binnen een minuut of tien 4000 euro.”
Alex: ”Nadja en Inge hadden ook 1000 euro dus we hadden al het geld binnen”
Renate: ”En toen gewoon op jacht!” (aflevering 4)

Renate is pissig om het verloten van de vrijstelling: ”Ik snap werkelijk waar niet, dat jullie Dick en Menno een nummer laten kiezen.” (aflevering 4)

”Cheers op de pot, op alle jokers die jullie hebben verdiend en natuurlijk vooral op Alex en Eva die nu met hun reet in een color-terapy jaccuzi zitten. Ik meen het uit de grond van mijn hart!” Renate brengt namens de groep een toost uit. (aflevering 4)
Dick merkt op dat de flessenpost misschien wel persoonlijk kan zijn waarop Renate zegt: "Er staat toch geen privé op de fles. (aflevering 5)
Nadja mag niet te hard lopen van Renate: "Sloof je niet zo uit, je moet nog een heel stuk." (aflevering 6)

Renate over de mislukkende opdracht: "Weet je? De mol hoeft hier helemaal niks te doen." (aflevering 6)

Renate snapt er niets van: "Je moet toch merken dat er een foto van je wordt gemaakt!" (aflevering 6)

Renate: "Maar je weet het niet, hè. Niets is wat het lijkt." (aflevering 6)

Renate na het afscheid van Dick: "Paul, wat heb ik een medelijden met jou met al die meiden hier. Zullen we vanavond gezellig onze nagels gaan vijlen?" (aflevering 6)
Dick reageerde laconiek toen hij weg moest. Renate: ”Ik hoorde toch wel een bepaalde emotie in zijn stem, toen hij uiteindelijk het rode scherm kreeg.” (aflevering 7)

Nadja en Renate blijven op het eiland achter om het verborgen geld te zoeken. De slippers die Renate draagt, zijn niet handig bij het beklimmen van de rotsen. Nadja heeft het slimmer bekeken. Renate: ”Nadja had haar laarzen aan, dus die was iets makkelijks aan ’t manouvreren over die rotsen heen.” (aflevering 7)

Met een brede glimlach komt Nadja van een rots af.
Renate:
”Heb je wat gevonden?”
Nadja: ”Nee”
Renate: ”Kom ‘ns hier, rat” (aflevering 7)

Bij de opdracht op de eilanden werd maximaal € 900 verdiend. Renate: ”Geen vetpot, maar ik denk dat we tijdens dit seizoen Wie is..de Mol? Sowieso niet kunnen spreken van een vetpot..” (aflevering 7)

Karel: ”Nu heb ik nieuws voor jullie, jullie gaan hier blijven slapen.”
Renate: ”Zo’n vermoeden had ik al” (aflevering 7)

Ook Renate had een geheime opdracht: ”Ik moest als een soort behangplaksel iedere keer naast Karel gaan staan.” (aflevering 7)
Renate over het vertrek van Nadja: "De grootste mol is weg... (aflevering 8 )

"Het is gewoon één grote Mindf*cking psychologische draaimolen waar je in zit." Renate beschrijft haar gemoedstoestand tijdens wie is de mol. (aflevering 8 )

"Paul was natuurlijk degene die hier het meeste verstand van heeft. Die heeft jaren bij de padvinderij gezeten. Die heeft jaren knopen gemaakt. Die heeft weet ik hoeveel insignes voor allemaal knopen. Voor Renate was al snel duidelijk wie deze opdracht mocht leiden. (aflevering 8 )

Renate maakt zich verdacht: "Die tweede ladder die we hadden, was helemaal een ramp. Dat is geloof ik ook de ladder waar ik aan had gewerkt." (aflevering 8 )

Renate hoopt dat haar eerlijkheid wordt beloont: "Mag ik nog wat jokers pakken?" (aflevering 8 )
Renate kon Inge`s kano-actie niet echt waarderen.: "Eva en ik lagen redelijk aan kop. Eva kanoede voor me. En toen kwam Inge langs. Nou die beukte echt iedereen aan de kant. Ik lag als 2e, op een gegeven moment voorop en ik eindigde echt ala allerlaatste, overdrwars tegen de muur aan, vast op het zand. Dus ik heb echt gevloekt als een bootwerker. (aflevering 9)

Renate verdenkt Paul en probeert zich te verplaatsen in de gedachtengang van de makers van wie is de mol?. "Het is natuurlijk wel de ultieme psychologische mindf*ck om de mol uit het spel te halen en hem op deze manier weer er in te laten komen." (aflevering 9)

Verdenkingen & Vrijpleitingen

Verdacht gedrag

Aflevering 1:
Opdracht 1 - bagage:
  • heeft heel weinig bagage opgegeven
Opdracht 2 - Huisje boompje beestje:
  • had vantevoren bijna tegen iedereen verteld hoe graag ze gehaktballen maakt. Hierdoor vielen er meteen een hoop mensen bij het eerste filmpje al af.

Aflevering 2:

Opdracht 3 - Ayutthaya:
  • haalt het einde niet

Aflevering 5:

Opdracht 1 - Olifanten:
  • bemoeide zich weinig met het bepalen van het gewicht van de kisten

Opdracht 2 - Vlot:
  • geeft Dick overal de schuld van
Vrijpleitingen:

Aflevering 1:
Opdracht 2 - Huisje boompje beestje:
  • wint 2.500 euro voor de pot.

Aflevering 2:

Opdracht 1 - Letters in the city:
  • vindt een letter

Aflevering 4:

Opdracht 1 - Buggy hunt:
  • haalt Menno en Dick snel in zodat Alex hen kan schieten

Aflevering 5:

Opdracht 2 - Vlot:
  • heeft samen met Dick het juiste vat gepakt

Stemgedrag; op wie stemde Renate?


Afl 1

Afl. 2

Afl. 3

Afl. 4

Afl. 5

Afl. 6

Afl. 7

Afl. 8

Praat mee over Renate op ons forum!