Quotes

Aflevering 1

Nadja werkt niet echt mee met de eerste opdracht:”Ik heb zes paar schoenen nodig in Thailand!”

“Waarom zijn wij zo makkelijk om met spullen te gooien en die vrouwen niet, dat vraag ik me ook wel af.” vraagt Dick zich gefrustreerd af tijdens de bagage-opdracht.

”Houdt er iemand nog scheerschuim over, of lopen we straks allemaal met zo’n baard?” Paul is bezorgd over zijn uiterlijk.

Sander en Paul bespreken het noteren van alle zaken. ”Als jij heel de dag op die rode slippers gaat rondlopen, mag je het van mij opschrijven!” vertelt Sander.
Nadja vertelt meer over zichzelf:”Ik denk dat ik assertief ben en sociaal… hmmm maar ik kan ook heel asociaal zijn.”
Alex gooit er een ingewikkeld woord tegenaan:“Ik ben heel ambivalent. Ik kan het ene moment zus vinden en het andere moment zo.”

Liesbeth twijfelt:”Mijn karakter is lief… denk ik… Ja dat weet ik eigenlijk wel zeker.”
Sander geeft geen al te positief beeld van zichzelf weer:”Ik kan heel uitgekookt zijn, ik kan doortrapt zijn, ik ben uitstekend in liegen!”
Menno beschrijft zichzelf zo gedetailleerd mogelijk:”Huisdieren: twee cavia’s”

“Ik ben niet zo’n groepsdier. Ik kan niet zo goed tegen mensen die leiding over je geven. Op de een of andere manier word ik daar heel recalcitrant van.” Ook Paul kent moeilijke woorden.
De gehaktballen-affaire:
Paul:”Ik had toevallig die ochtend gepraat met Renate en Renate riep vol trots dat ze heel goed was in het maken van gehaktballen.”
Renate:”Gehaktballen! Leuk om te maken, lekker om te maken.”
Eva:”Dus toen dacht iedereen oh ok, nou dat moeten we dus onthouden! Dat ze heel erg goed is in gehaktballen en dat dat wel echt haar recept is.”
Paul:”Die associatie krijg ik nu ook niet meer uit mijn hoofd!”
De “goede” raad van Alex:”Ik zou als ik jullie was één keer slaan: betekent geld in de pot. Twee keer slaan betekent een vrijstelling voor mij. Ik wil heel graag in het spel blijven. Ik heb maar een halve dag meegemaakt. Ik ken jullie niet goed genoeg, dus ik zou heel graag willen dat jullie voor twee gaan: een vrijstelling voor mij, omdat ik vind dat ik dat verdien.”
Renate praat haar mond voorbij als ze afscheid neem van Sander:”Ik had alles op jou ingezet!”