Quotes

Aflevering 2

Renate heeft gemengde gevoelens over de afgelopen executie: “Aan de ene kant vind ik het ontzettend lullig dat Sander eruit is, maar aan de andere kant ben ik blij dat ie weg is, want anders had ik waarschijnlijk nog heel veel fouten gemaakt de komende testen.”

“Ik vond het heel jammer dat Sander wegmoest. Vooral omdat ik helemaal niet verdacht en eigenlijk klaar was om hem weg te strepen.” De executie van Sander heeft Eva weinig geholpen.

Menno was niet blij met de hulp van Nadja uit de controlroom: “Nadja had vandaag enorm veel zin om verkeerde aanwijzigen te geven.”
“Het lijkt wel alsof we met debielen aan het praten zijn.” Nadja op haar beurt heeft geen hoge pet op van Menno en Renate.

En Nadja gaat verder: “Menno, rustig, we zijn met z’n allen bezig om op de kaart te zoeken waar jullie nu zijn.”
Menno: “Na, we zijn met z’n achten en één mol hè?”

“Hello, how are you? I’m fine.” Alex probeert een Thai na te doen die Engels spreekt.

Inge krijgt ondertussen de slappe lach: “Ik zit aan Alex’ nek vast!”
“Laat ik het voorzichtig zeggen: het is niet het succes geworden wat jullie er van hadden gehoopt.” Karel drukt het resultaat van de opdracht nog zacht uit.

“In oorlogstijd moet hen commandocentrum bij voorkeur niet worden bemand door Nadja, Eva en Dick. Eva was ijverig genoeg, maar ze leek gezag te missen; Nadja bewees dat kaartlezen met zo’n hoed op toch nog een hele klus is voor haar; en Dick was bij het gemis van vier duidelijke cornervlaggen gewoon de weg kwijt.” Ook Karel zou het niet verbazen als de mol in de controlroom zat.

Liesbeth ondervraagt Nadja over haar aandeel in de mislukte opdracht: “Heb je nu met iedereen ruzie?”

“Ik denk de conclusie van deze dag is dat we de mol behoorlijk in actie hebben gezien.” Eva vat  de dag nog even kort samen.
Karel kondigt de volgende opdracht aan: “Kandidaten, jullie zijn hoog gestegen en je weet wat ze zeggen: wie hoog stijgt zal diep ... laten we zeggen, dalen..”

“Ik voel me wel een beetje een bondgirl, heb je dat niet? Een spiderwoman.” Liesbeth is er helemaal klaar voor.

Dick weigert het aanbod van Karel direct: “Die Alex die schijt de muur onder.”

“Het was alsof ik in de carousel was op de kermis.” Nadja vond de opdracht de normaalste zaak van de wereld.
Inge beargumenteert waarom ze op het aanbod van Karel ingaat: “Alex heeft ons heel veel geld gekost met z’n leugen.”
Karel: “En nou ga jij ‘m z’n verdiende loon geven?”

“Iedereen die angsthaas is en aan de mol meedoet, weet dat die zichzelf een keertje tegenkomt.” Inge probeert Dick en Nadja van haar gelijk te overtuigen.

Eva besluit alsnog te gaan: ”Ik kan heel bang zijn, maar op een gegeven moment zet ik dan een knop om.”
“Alex, Naat, jullie kunnen dit ook. Dit moet je niet doen, dit wil je.” Paul gooit al zijn overtuigingskracht in de strijd.

Menno gelooft niet dat Renate echt bang was: “Echte mollentranen.”

“Sinds 1999 zijn er in Nederland meer dan 60 afleveringen van ‘De Mol’ gemaakt. Nooit heeft ook maar één kandidaat geweigerd om ook maar één opdracht niet uit te voeren. Goed gedaan kandidaten.” Karel wrijft het mislukken van de opdracht er nog maar even in.