Quotes

Aflevering 3

maud
Karel opent aflevering 3: "Dat was wel een heel ongebruikelijke werkplek voor de mol vorige week. 300 meter boven de grond hadden we 2 weigeraars en dat was nog nooit gebeurd. Vandaag gaan we op weg naar een toren die wel heel goed zichtbaar is, maar via een route die de kandidaten nog maar moeten zien te vinden. Verder gaan we een lange en rammelende nacht tegemoet. En komen we door een gebeid waar criminelen actief zijn."

"het is niet zo dat wij niet weten dat jullie, omdat jullie naar beneden zijn gegaan, jokers hebben gekregen." Alex vist naar informatie, maar Menno geeft een heel diplomatiek antwoord: "Het is wel zo dat jullie dat niet weten. Het is niet zo dat het waar is, maarja dat weet je niet."
Dick tegen Alex die zojuist tegen menno heeft gezegd dat hij hem gelooft: "Mij wantrouw je dus?"Alex: "Nee, maar jij hebt nooit iets zinnings te zeggen. Het is allemaal onzin wat er bij jou uit komt."Dit staat Dick niet aan en hij loopt weg: "Goedenavond. Dit is nou echt zon typische actie dat ik zeg: ik krijgt echt een hekel aan je, en nu echt. Ik ben helemaal klaar met je." Alex blijft rustig: "Het is een hard spel Dick." Dick: "Het is nog nooit voorgekomen in alle afleveringen van de mol dat iemand 12.5000 heeft verspeeld in 2 dagen en dat iemand een opdracht heeft geweigerd." Alex zegt nogmaals dat het een hard spel is waarop Dick antwoord: "Het is geen spel , het is oorlog."Alex ziet er nog steeds de humor van in en zegt: "Voor de laatste keer: Fijne wedstrijd."Waarop Dick zegt: "Ik hoop zonder verlenging."

Paul is blij voor Alex die een joker krijgt: "Van harte, knul."
"Als je zoveel risico neemt als mol zijnde, dan ben je het volgens mij lekker net niet maargoed, misschien kan ze ons ook helemaal op het verkeerde spoor zetten." Dick weet het even niet meer.

Renate twijfelt bij de test: "Of Nadja, die is gewoon bezig met een spelletje van: Jongens, ik ben het, ik ben het, ik ben het. Stem op mij, stem op mij, stem op mij. Zodat zij mooi de tijd heeft om op iedereen anders te stemmen, zodat zij de meeste goed heeft in de test. Of ze heeft gewoon echt zoiets van: nouja, wat moet je doen als mol? De boel verzieken, dus dat doe ik."

"Renate gaat net als ik heen en weer tussen enthousiast en het maakt mij niet uit en ik ga de boel bedonderen, dus ik denk dat zij de mol is. Nadja verklaart waarom zij Renate verdenkt.
Paul moet mollenboekjes gaan pikken: "Ik wist eigenlijk gelijk al dat dat een nagenoeg onmogelijke opdracht zou zijn. Ik weet hoe iedereen inmiddels op zijn boekje zit. Iedereen bewaakt het met zijn leven. Er is gewoon niet aan te komen."

"Wat ik bedacht had: ik moet die 4 boekjes in een keer pikken, want als er maar iemand begint te gillen dat ie zijn boekje kwijt is, dan houdt iedereen het nog beter bij zich, en dan ben ik klaar."Paul weet dat ie het slim moet spelen.

Helaas voor Paul viel zijn aspirinetactiek in het water: "Het enige was dat Eva zag dat ik dat boekje pikte, en op dat moment was ik verloren. Het was uitgekomen en ik had 'maar' 3 boekjes, en iedereen wist inmiddels dat ik ze aan het pikken was."
Eva wordt gevaarlijk: "Ondertussen had hij mijn mollenboekje al achter slot en grendelijk,letterlijk, gelegd. Dus ik denk: De enige manier waarop ik het terug krijg is met geweld."

"Ik heb jou molboekje en dat komt omdat ik die nodig heb. Ik vraag je alsjeblieft om me hem te laten houden, want voor mij is het van essentieel belang.Nu zijn criminele activiteiten toch aan het licht zijn gekomen, gooit Paul het over een andere boeg en vraagt om de boekjes in ruil voor informatie, maar Nadja wil geen deal met hem sluiten. Dus stelt hij het boekje van Nadja toch maar veilig door te zeggen: "Nou ja, dan niet, maar ik geef je hem nu niet terug. Morgen krijg je hem terug.
Dick is nog niet helemaal goed wakker en hoeft zijn boekje niet terug: "Als je daar je kloten mee kan redden,daarom hou je hem natuurlijk, dan hou je hem toch lekker."

Menno kan er met zijn pet niet bij dat Dick zijn boekje zo makkelijk afstaat. "Coulant van je. Makkelijk, makkelijke man. Zo heb ik je niet leren kennen, als zo`n makkelijke, vrijgevige, gezellige knuffelbeer."

"Ja, 3000 euro, daar wordt ik lekker vrolijk van. Ik heb liever 5 jokers." Voor Dick is de pot niet belangrijk, Hij heeft liever jokers.

Karel wrijft het mislukken van de treinopdracht er nog even lekker in: "Goed, kandidaten, geen 3000 euro. Nu hebben jullie ook een reden om chagerijnig te kijken."