Quotes

Aflevering 5

Karel opent aflevering 5:"Na de veiling van vorige week zit er helemaal niets meer in de pot, en sommige kandidaten hebben daar geweldig de pest over in. Dus wat nu? Nou, in elk geval gaan de kandidaten met een jumbo op zoek naar een vliegend gevaar en daarna... daarna raakt de hele boel op drift."

"Elk begin van een opdracht is zo`n enorme chaos. En ik probeer elke keer op te letten omdat ik denk dit is weer het begin van een opdracht dus nu gebeurd er iets met de mol. Maar ik zie het niet omdat het zo`n chaos is." Alex mist een leider in de groep.

Paul vind het wel makkelijk dat Dick de leiding neemt: "Het probleem met de opdracht is dat ik het zelf eigenlijk niet wist. Ik ben afgegaan op Dick. Ik heb Dick daarin vertouwt en die heeft ook wel heel erg de leiding genomen vandaag. Ik vond het wel leuk, want hij was in zijn sas, want kracht hoort bij hem."

En ook Inge kan zich daar in vinden: "Dick Jol is de sterke oerman. Die is aan het sjouwen. Dus die heeft het gezag. Dus die heeft gelijk."

"Misschien moeten we het maar overwegen om een aanwijzing te kopen. Over het gewicht, of we goed zitten. Ik zou het zonde vinden als we al dit werk voor niks doen." Paul wil het op safe spelen. En Dick kan er niet mee zitten dat dat de pot geld gaat kosten: "Gisteravond in 10 minuten ben ik 13.000 euro verloren, dus ik bedoel hier maak ik me ook niet zo druk over."
Dick is een beetje boos op Nadja: "Die kleine vlieg, Nadja, die gaat dan weer op een olifant zitten. Ik heb zoiets van leuk dat je er op gaat zitten, maar ik heb liever dat je wat doet."

Nadja doet waar ze zelf zin in heeft: "Ja ik dacht: Ik moet even op die olifant. Dat leek me zo te gek. Dan vergeet ik dat hele spel, dan wil ik gewoon de jungle in."

"Nou ja, Nadja die op een olifant kruipt, vertraagt de boel natuurlijk. Maar of dat een mollenactie is, dat weet ik niet." Eva

Renate heeft haar eigen gevoel voor humor een 9 gegeven, en dat vind Inge nogal een hoog cijfer" "een 9??" Waar Renate snel toevoegd: "Ik heb er achter gezet: wel een apart gevoel."

Karel matst de kandidaten: "Nog 1 één gratis hint: Jullie hebben nog 35 minuten." Waarop eva de rest aanspoort: "Dat is minder dan 5 minuten per ding om dat helemaal daarop te krijgen dus... Peper in je reet."

Eva kan geen hoogte krijgen van Dick: "Dick af en toe, die kan ik gewoon heel moeilijk peilen. Aan de ene kant denk ik: Je kan niet liegen. Aan de andere kant vind ik hem ook nog steeds een beetje onpeilbaar. Als hij hem zou zijn, my God, dan heeft ie het echt heel goed gedaan."

Renate: "Dick, ik laat de richting aan jou over. let je wel op die vaten ook?"
Dick: "Als er een vatje ligt geef ik wel een gil."
Renate: "Oke baas."
Dick: "Stuurman... jij bent kapitein."
"Toen zeiden ze: dit is de finish dus je moet hier afmeren. Toen ben ik naar de zijkant gegaan en toen ben ik daat uitgestapt. Toen hadden die 2 ook nog makkelijk uit kunnen stappen, maar die waren weer enorm aan het klunzen. Het was een ontzettend klunzige middag." Alex had meer verwacht van zijn teamgenoten.

Dick merkt op dat de flessenpost misschien wel persoonlijk kan zijn waarop Renate zegt: "Er staat toch geen privé op de fles.

Karel: "4 vaten zijn er gemist. Ze stonden langs de rivier, masr jullie zagen ze niet... of een beetje te laat...Eén is er onderweg naar Bangkok."

"De kandidaten hebben zich vandaag prachtig geprofileert; Popeye en Olijfje bereikten al kibbelend de finish. De 2 acteurs en de dj waren goed bezig maar misten elk overzicht, zagen zelfs de finish niet. en tenslotte de 2 meisjes uit het gezelschap, ik denk dat die heerlijk van het uitzicht hebben genoten. Maarja... 2000 euro in de pot. Het is een beginnetje Karel blikt terug op de vlotopdracht.
"Ik denk dat ik op een heel goed spoor zit. Er leiden veel wegen naar het hol van de mol, maar er is er maar één de juiste." Dick houdt er zijn eigen filosofie op na.

Inge verdenkt Nadja: "Toen Nadja op die olifant zat dacht ik; waarom werk jij niet hard mee? Maargoed Nadja is een schatje en een beetje raar. Maar toen Nadja eigenlijk heel fanatiek reageerde op het feit dat ik graag verstandige teams wilde, toen dacht ik; lieve schat je bent erg verdacht."

"Te weinig risico genomen ben ik bang. Ik denk dat de anderen het beter en eerder wisten dan ik. Ik zat nog steeds te twijfelen tussen 4 mensen. En dat verschilde per uur, dus heb ik over 4 mensen gespreid. En dat was misschien te veel." Alex probeert uit te leggen waarom hij een rood scherm heeft gekregen.