Quotes

Aflevering 7

“Ik vind het echt een wereldvent” Eva moest even aan Dick wennen, maar kon daarna goed met ‘m opschieten.

Dick reageerde laconiek toen hij weg moest. Renate: ”Ik hoorde toch wel een bepaalde emotie in zijn stem, toen hij uiteindelijk het rode scherm kreeg.”


Nu Dick naar huis is, is Paul als enige man over.
Inge:
”Het is wel een hele erge meidengroep geworden.”
Paul: ”Ik had misschien liever hier nog wel met een man gezeten. Maar goed, die keuze heb je niet.. dus ik ga het met vier vrouwen doen!”
“Ik had besloten om gewoon mee te doen, ook al lag ik op de boot half in coma ongeveer.” Paul voelt zich een beetje ziekjes.

Nadja en Renate blijven op het eiland achter om het verborgen geld te zoeken. De slippers die Renate draagt, zijn niet handig bij het beklimmen van de rotsen. Nadja heeft het slimmer bekeken. Renate: ”Nadja had haar laarzen aan, dus die was iets makkelijks aan ’t manouvreren over die rotsen heen.”

Met een brede glimlach komt Nadja van een rots af.
Renate:
”Heb je wat gevonden?”
Nadja: ”Nee”
Renate: ”Kom ‘ns hier, rat”
“Oh jongens, we maken echt veel water!” Eva is doodbang dat de boot zinkt.

Inge wil de boot leeghozen maar een nieuwe golf zorgt ervoor dat ze de boot alleen maar voller wordt. Inge: ”Hč fuck!”

“Ik vind het een beetje verdacht, Inge Iepenburg!” Eva kan geen geld vinden, terwijl Inge de ene na de andere fles tevoorschijn haalt.”

Bij de opdracht op de eilanden werd maximaal € 900 verdiend. Renate: ”Geen vetpot, maar ik denk dat we tijdens dit seizoen Wie is..de Mol? Sowieso niet kunnen spreken van een vetpot..”
Karel: ”Nu heb ik nieuws voor jullie, jullie gaan hier blijven slapen.”
Renate: ”Zo’n vermoeden had ik al”

“De vrijstelling bij het zielige tentje” , aldus Inge, die het bord wel bij het tentje vind passen.

Bij het loten voor de tentjes krijgt Nadja het papiertje met niets erop. Paul: ”Dat is ook wel terecht, we gunnen jouw helemáál niks, niet eens een joker.”
“Ik vond het een beetje halfbakken vandaag. Er werd niet erg hard geroeid, er werd niet erg hard gehoost, er werd een beetje halfbakken naar geld gezocht en Paul vestigde het wereldkampioenschap ‘niet aan wal komen met een motorboot’. En wat die tentjes betreft.. , nou hebben ze ook nog hun toevlucht genomen tot loting. De Mol op een eiland, ’t is even wennen.” Karel is niet tevreden over de prestaties van de kandidaten.

Eva denkt dat Inge niet veel zal slapen: ”Je kan je erop voorbereiden, als je die vrijstelling hebt, dat je een zware nacht gaat krijgen, want er zit een Mol in ons midden, die gaat natuurlijk saboteren bij degene met het hoogste goed.”

“Ik ga echt niet in een andere tent liggen. Ik píeker er niet over!” Inge maakt nog maar eens duidelijk dat niets of niemand haar uit het tentje met de vrijstelling krijgt.
“Nadja spróng 1 minuut voor zeven mijn tent in.. en wat verbazingwekkender was, is dat niemand iets deed.” Inge ziet haar vrijstelling in rook opgaan.

Eva is blij met de actie van Nadja, ze vind een vrijstelling zo laat in het spel te heftig: ”Als ik niks te verliezen had, zoals Nadja, had ik misschien ook wel in dat tentje gesprongen.”

“Ik heb gewoon gedaan of ik buikkramp had en aan de diaree was. Dus ik moest gewoon steeds naar de WC, ik voelde me niet lekker” Nadja’s geheime opdracht was, om 5 keer het toilet te bezoeken.
Ook Renate had een geheime opdracht: ”Ik moest als een soort behangplaksel iedere keer naast Karel gaan staan.”

“Moet jij er zijn?” , vraagt Karel aan Nadja, als ze heel aandachtig een toilet bekijkt in een huisje van een Taise werkplaats.

Eva probeert de boel wat op te houden, haal opdracht is om de rondleiding langer dan anderhalf uur te laten duren. Tegen Nadja zegt ze: ”Kijk nou wat mooi, die tegeltjes”, maar Nadja loopt gewoon door.

“Ik dacht, ja.. ik stel van nature al veel vragen dus niemand vind het raar als ik dat doe” Inge moet zoveel mogelijk vragen aan de gids stellen.
Paul moet de juiste opdracht bij de juiste kandidaat zoeken.
Karel:
”Wie van de kandidaten moest voortdurend naast mij staan?”
Paul: ”Renate, ik vond het al opvallend”

“Dat kan niet.. ik ben de Mol” Nadja krijgt een rood scherm, maar kan nog wel lachen.

”Ik ben echt in shock, ik dacht echt dat ik ging” Eva snapt niet waarom zij wel een groen scherm kreeg en Nadja niet.