Quotes

Aflevering 8

Karel opent aflevering 8: "De mol zat voroge week op een eiland en kon zich daar helemaal overgeven aan een vakantiegevoel, want de kandidaten deden het werk van de mol er zelf bij. Er werd geslapjanust met roeien en met hozen en met geld zoeken en met onderhandelen. Wat de mol betreft; met zulke vijanden heb je geen vrienden meer nodig. Maar deze week komt niemand zo makkelijk weg. De kandidaten gaan samen een spelletje spelen. Wij gaan spelletjes spelen met de kandidaten. Zij gaan de lucht in, en ik... ik heb het voor elkaar."

"Tijdens de laatste executie bleef ik alleen over met Nadja. En aangezien Nadja Hüpscher mijn mol was dacht ik; Nou ja dan is het voor mij tijd om naar huis te gaan. Toen kreeg ik een groen scherm tot mijn extreem grote verbazing. Nadja Hüpscher is niet de mol." Eva kan weer helemaal opnieuw beginnen met haar zoekttocht naar de mol.
Renate over het vertrek van Nadja: "De grootste mol is weg...

"Het is gewoon één grote Mindf*cking psychologische draaimolen waar je in zit." Renate beschrijft haar gemoedstoestand tijdens wie is de mol.

Eva twijfelt nog of ze een tor gaat eten: "Mag ik ze even aanraken en ruiken, en dan een beslissing nemen?

Eva: "Ik vind de buitenkant wel te doen, maar je weet niet wat er binnen in zit."
Karel: "Dan graag met gesloten mond kauwen."
Karel is toch wel nieuwsgierig geworden en vraagt Eva hoe de tor smaakt:"Naar rotte... rot...puur rot

Inge over de tor: "Hij rook niet fijn... en aan proeven ben ik uiteindelijk niet toegekomen."

"De pootjes waren geen probleem, dat was chips. Maar de smaak van binnen in die tor... als je er in beet... dat wat zo 'splash' dat was puur rot." Eva legt heel smakelijk uit over de tor.

Inge over de groep: "Het is nou eenmaal niet zo'n overleg groepje, maar we begonnen ergens aan. Want we strandden ook nog wel eens in alleen maar; Dat werkt toch niet,dat lukt toch niet, dit is toch niks. En nu werd er in ieder geval wel gewoon gewerkt in eerste instantie."

"Paul was natuurlijk degene die hier het meeste verstand van heeft. Die heeft jaren bij de padvinderij gezeten. Die heeft jaren knopen gemaakt. Die heeft weet ik hoeveel insignes voor allemaal knopen. Voor Renate was al snel duidelijk wie deze opdracht mocht leiden.

Renate maakt zich verdacht: "Die tweede ladder die we hadden, was helemaal een ramp. Dat is geloof ik ook de ladder waar ik aan had gewerkt."

"Rennen!! andere groene envelop en een thai zoeken." Eva stuurt de rest aan.
Renate over Inge die in de hotelkamer van de productie moet wachten, waar van allerlei 'lekkers' staat: "Kijk ze doet haar tas al open."
Paul: "Daar komt geen molboekje uit, daar gaat gewoon een joker in."

"Het gekke is dat verder Paul vrij weinig mollenachties heeft gedaan. Maarja, we hadden een ander klein Hüpscherig molletje wat zeg maar zijn werk een beetje afpakte." Eva verdenkt Paul.

Renate hoopt dat haar eerlijkheid wordt beloont: "Mag ik nog wat jokers pakken?"

"Ik was mijn tas aan het inpakken. Je weet nooit he." Paul legt uit waarom de dames even op hem moesten wachten."