Quotes

Aflevering 9

Karel opent aflevering 9: "Vorige week hebben we 4 kandidaten in lichte verbijstering achtergelaten na de executie. Was er nou iemand naar huis gestuurt of niet. Nou kennelijk niet... of in ieder geval nog niet."

"Het kan ook zo zijn dat als we morgen een opdracht doen, dat er iemand uitgerukt wordt, waar we niet eens afscheid van mogen nemen." Paul speculeert over de woorden 'Dit kan ook anders' van Karel en.

Karel geeft de kandidaten nog een tip: "En met de finish in zicht, geloof me, deze wedstrijd wil je winnen.

Paul voert de coŲrdinaten in en leest af: "Ga naar...dat is gewoonrechtdoor vanaf hier. Waarop Inge reageert: "Maar we kunnen ook niet anders dan rechtdoor he, dus daar zit wat in."

Inge: "ALs we maar wat centjes verdienen."
Paul: "15.300 ofzo zit erin?
Inge: "Ja, het is echt een loserspot."
Paul "Ja... goeie mol dit jaar."

Eva gelooft de navigatie-opdracht wel: "Het was belangrijk om niet als laatste aan te komen geloof ik. Maarja wat dat met de executie te maken heeft, ik weet het niet. Die test blijft die test. Ik bedoel, het wordt niet ineens 'Wie kan het best navigeren' het is nog steeds 'Wie is de mol?'lijkt mij."
"Echt een hele vieze warme omgeving. Je hoort het water een beetje klotsen tegen de wand. In je eentje in de kano. Het is aardedonker. Je ziet helemaal niks. Dat geeft zo`n te gek gevoel. De geur van de poep van de vleermuizen. Ja het is niet lekker, maar het is wel heel mooi om daar te zijn." Paul geeft een sfeerimpressie van de kanotocht naar de lagune.

Renate kon Inge`s kano-actie niet echt waarderen.: "Eva en ik lagen redelijk aan kop. Eva kanoede voor me. En toen kwam Inge langs. Nou die beukte echt iedereen aan de kant. Ik lag als 2e, op een gegeven moment voorop en ik eindigde echt ala allerlaatste, overdrwars tegen de muur aan, vast op het zand. Dus ik heb echt gevloekt als een bootwerker.
"Kandidaten, welkom terug aan boord. Jullie hebben de zee, de vleermuizen en de claustrofobie allemaal doorstaan. Paul was de eerste. En dan lijkt mij logisch want jij bent een padvinder." Karel is niet verbaast over de uitslag van de navigatie-opdracht.

Nadja schrijft Paul af als molverdachte: "Paul, die was te vaak aan het zweten. Hij was te vaak geel en groen van spanning, omdat ie er zo graag in wilde blijven."

"wat hebben jullie gedaan op dat vlot? Je nagels gevijlt??" Karel is toch wel benieuwd wat Eva en Nadja op het vlot hebben uitgespookt.
Karel vind de verklaring van Paul, over zijn gestuntel om aan land te komen vanwege het koraal, niet erg geloofwaardig: "Paul, bij jou komt eerlijkheid en natuurbehoud voor 'Wie is de mol?' Dankje Paul, maar ik geloof er lang niet alles van."

"Voor mij is de mol nog steeds Renate, en dat was al voor mij vanaf het begin. Als ze het niet is dan heeft ze mij zo ongelofelijk gefopt die Verbaan." Dick is erg standvastig en blijft bij zijn mol.

Eva verdenkt Paul want zijn lichaamstaal heeft hem verraden: "Ik heb hem geconfronteerd met het feit dat ik denk dat ik mijn drie vragen bij de lift goed heb, en zijn lip trilde."
"Dus toen ik mijn verstand echt ging gebruiken, heb ik bedacht dat Eva de mol is. Lieve Eva die het beste kan liegen van allemaal." Inge gooit haar gevoel overboord en stemt met haar verstand.

Renate verdenkt Paul en probeert zich te verplaatsen in de gedachtengang van de makers van wie is de mol?. "Het is natuurlijk wel de ultieme psychologische mindf*ck om de mol uit het spel te halen en hem op deze manier weer er in te laten komen."

Sander is totaal van de kaart als hij heeft gezien wie de mol is:"Ongelofelijk... heel knap... Is er nog meer wijn?"