Verslag

De Mol op avontuur in Thailand.

Dag 1 - Bangkok, Thailand
Karel vertelt ons in het kort de spelregels van Wie is De Mol. Wij weten natuurlijk allemaal al lang hoe het in zijn werk gaat en wachten in spanning op de komst van de kandidaten!
De kandidaten arriveren te Bangkok. Het spel gaat meteen van start! Ze krijgen de keuze om bagage in te leveren. Per kilo verdienen ze daarmee 100 euro voor de pot! De kandidaten gaan meteen van start. De heren maken een afspraak over de scheerschuim. Eva lijkt te weigeren om een aantal tubes zonnebrandolie op te geven omdat ze “zo snel verbrand”.
Sander moedigt iedereen aan om een aantal schoenen in te leveren. Maar Nadja en Renate weigeren, waarop Dick zich afvraagt waarom de mannen zo makkelijk bagage opgeven en de vrouwen niet. Uiteindelijk weten ze 18,4 kilo bij elkaar te sparen. Dit levert hen 1.800 euro op!
De kandidaten moeten vervolgens ook weer hun persoonlijke spullen inleveren en ontvangen daarna elk een notitieboekje.

Een bus vervoert hen naar het hotel, waar verschillende kandidaten al notities neerpennen. Dick slaagt er al in om meteen de boel af te breken in zijn hotelkamer.

En dan is het tijd voor de volgende opdracht. Ze krijgen een kwartier de tijd om zoveel mogelijk doodgewone dingen van alle kandidaten te weten te komen. Ze besluiten één voor één iets over zichzelf te vertellen in anderhalve minuut tijd. Tegelijkertijd worden ze ook aan de kijker voorgesteld.
Nadja begint:”34 jaar, ik heb een broer, ik heb geen zus.”
Alex:”Ik heb theater gestudeerd op de Academie van Kleinkunst. In 1998 afgestudeerd.”
Liesbeth horen we niets vertellen tegen de groep. We zien enkel haar voorstellingsfilmpje.
Sander:”Ik ben 29 jaar, woon in Amsterdam. Ik werk bij BNN voor radio en televisie.” Als Paul naar zijn favoriete muziek vraagt, antwoordt hij U2, Depeche Mode en techno…
Renate:”26 jaar, geboren te Rotterdam. Ik woon nu in Amsterdam.”
Ook Dick horen we niets tegen de groep zeggen over zichzelf.
Menno:”Menno, 38 jaar, drie kinderen, getrouwd.” “Huisdieren: twee cavia’s.”
Eva:”Ik ben 28 jaar, ik ben geboren in België, Mortsel, net onder Antwerpen.”
“Inge Ipenburg, 49 jaar. Academie van Kleinkunst gedaan.”

De tijd is om… Maar Paul is nog niet aan de beurt geweest. Hij vertelt nog snel wat informatie over zichzelf.

En dan is het tijd voor de échte opdracht. Ze krijgen telkens een filmpje te zien dat op de een of andere manier met een kandidaat te maken heeft. Karel vraagt hen eerst een getal tussen de 1 en de 11 te noemen. Inge roept meteen 3. Een man (vermoedelijk Alex) zegt echter 6. De meesten gaan daar in mee en dus starten ze bij filmpje 6. Wie correct weet te antwoorden over welke kandidaat het gaat, wint een joker. Als iemand het tot ronde 6 haalt en die ronde ook overleeft, winnen ze 2.500 euro.
Op filmpje 6 zien ze iemand vijf gehaktballen maken. Bijna iedereen had die ochtend van Renate gehoord dat ze graag gehaktballen maakt en daar heel goed in is. Inge denkt bij de vijf gehaktballen aan vijf personen: Menno, zijn vrouw en hun drie kinderen. Ook Menno herkent plots zijn eigen vrouw. Zeven mensen hebben het echter fout! Dick dacht Inge, Sander dacht Nadja en de vier andere afvallers dachten allemaal Renate!
Enkel Renate, Menno en Inge blijven over.
Het tweede filmpje (bandje nummer 7) is een cabriolet die door een stad rijdt. Alledrie weten ze dat het Inge is en ze krijgen allemaal hun tweede joker.
Het volgende filmpje: een bed met drie dekbedjes en een knuffel en een televisie waar o.a. de Vlaamse Mol op te zien is. Menno denkt dat het een dwaalspoor is en stemt op Liesbeth. Het was echter toch Eva. Menno moet vertrekken.
Filmpje 9. Muziek van Ramses Shaffy en een poppetje bij o.a. een bioscoop. Beiden antwoorden correct dat het Nadja is. Vier jokers hebben ze nu.
Filmpje 10 heeft muziek van Alicia Keys en een kast met parfum en kookboeken. Beiden hebben ze het weer juist: Renate.
Als één van hen de volgende ronde overleeft, winnen ze 2.500 euro. Het filmpje heeft muziek van The Beatles. Beide schrijven ze Sander op, hoewel hij vertelde dat hij van techno hield.
Inge en Renate winnen elk 6 jokers en 2.500 euro. Ze hebben nu al 4.300 euro in kas.

Wanneer de kandidaten later door de stad wandelen, merkt Eva plots op dat Alex verdwenen is.

Dag 2
In een klein restaurantje staat de tv op. Plots verschijnt Alex die hen instructies geeft over hun volgende opdracht. Ze moeten hem zien te vinden door een aantal keuzes te maken. Ze zoeken Karel op die hen vertelt dat ze per kandidaat die bij Alex aankomt 250 euro verdienen. Ze moeten enkele keuzes maken en vragen beantwoorden die hen een bepaalde richting in wijzen. Telkens ze de verkeerde keuze maken, moeten ze een persoon achterlaten.
Bij de eerste keuze, moeten ze eerst een aantal persoonlijke spullen op een welbepaalde plaats leggen (door Karel aangewezen). Het is een soort Sudoku, maar dan met voorwerpen van kandidaten. Als alles opgesteld is, wijst Karel een vakje aan. Als daar een voorwerp van Nadja moet komen, gaan ze linksaf. Is het iets van Menno, dan moeten ze rechtdoor. Is het van Dick, dan gaan ze naar rechts.
Eva lost het raadsel snel op. Enkel van Nadja kan er een voorwerp liggen volgens haar. En ze blijkt gelijk te hebben, want wanneer ze de weg volgen, rinkelt daar plots een telefoon bij een kraampje. Het is Alex voor de kandidaten. Renate neemt de hoorn aan. Alex vraagt haar tweemaal of ze bij een motorblok staan. Hij lijkt Renate niet te vertrouwen en vraagt om Paul te spreken. Alex vertelt hem dat ze er achter moeten komen of het een benzine- of dieselmotor is. Paul geeft de hoorn aan Sander en gaat op onderzoek uit. Alex geeft Sander nog meer info. Sander geeft deze door. Als het een dieselmotor is, moeten ze volgens hem naar rechts. Het blijkt diesel te zijn en dus moeten ze naar rechts. Maar Eva roept meteen dat ze naar links moeten en dat ze dacht dat Sander dit ook gezegd had. Ze besluiten na enige discussie om toch naar rechts te gaan.
Daar vinden ze een bord. Ze moeten de afstand weten van de dieselmotor tot dat bord. Verschillenden besluiten om het met stappen te meten. Liesbeth, Nadja en Sander blijven echter achter. Inge en Menno vinden een lintmeter. Pas op het eind komen ze erachter dat het Japanse meters zijn.
Volgens Dick moeten ze naar links. Dit blijkt echter fout te zijn en iemand moet achterblijven! Na loting wordt dit Dick.
De rest besluit rechtdoor te gaan, de 230 meterpijl volgend. Daar horen ze een stem op de radio vertellen over hun opdracht. Als ze denken dat de stem van Toine Van Peperstraten of van Roderick Veelo is. Ze denken Roderick en gaan de juiste richting in. Daar komen ze Karel tegen, die naar Alex belt om te vragen hoe Thailand vroeger heette. Vervolgens moeten de kandidaten gokken of Alex dit wist of niet. Eva denkt van niet, maar tegen haar mening in, gaan ze toch de richting in die ze moesten nemen als ze dachten dat Alex het wél wist.
Eva bleek toch gelijk te hebben. Alex wist het niet en ze zitten fout. Menno had beloofd achter te blijven als ze het fout hadden en hij leeft zijn belofte na.
Een koerier geeft de andere kandidaten even later een pakje. Er zit een mobiele telefoon in. Alex belt hen en vraagt of er een brommerkoerier staat. Dat is de man die hen net het pakje overhandigd heeft en alweer vertrokken is. Ze moeten het cijfer weten dat achter op de rug van die man stond. Route 66 was dat. Alex vertelt hen dat ze dan links moeten. Ze wandelen door een marktje en raken even Nadja kwijt.
Intussen vertelt Karel meer informatie over de opdracht aan Alex. De kandidaten moeten later één of twee keer op een bel slaan. Alex mag bepalen wat het betekent als ze één keer slaan en wat als ze twee keer slaan. Het ene is geld voor de pot. Het andere is geen geld, maar wel een vrijstelling voor Alex. Hij mag later ook advies geven aan zijn medekandidaten.
Zeven kandidaten vinden Alex. Dit kan hen 1.750 euro opleveren als ze het juiste aantal slagen op de klok slaan. Alex adviseert hen dat één keer slaan, betekent dat ze geld winnen. Twee keer slaan betekent een vrijstelling voor hem. Hij verklaart dat hij graag in het spel wil blijven en slechts een halve dag heeft meegemaakt met de groep en dus veel informatie heeft gemist. Hij vertelt hen dat hij hoopt dat ze twee keer zullen slaan, zodat hij een vrijstelling krijgt. De groep gelooft hem niet meteen. Liesbeth stemt uiteindelijk als eerst op één keer slaan. Iedereen behalve Paul gaat daarmee akkoord, dus slaat Eva éénmaal op de klok…
Maar Alex blijkt hen allemaal goed liggen gehad te hebben. Hij heeft gelogen en met het ene tikje van Eva, heeft Alex een vrijstelling gewonnen!

De kandidaten vragen zich nu nog af wat Alex allemaal gedaan heeft. Het blijkt dat Karel hem het aanbod van een vrijstelling heeft gedaan, maar daar tegenover staat wel dat hij niet bij de groep zou zijn en dus info zou missen. Klaarblijkelijk is hij er op ingegaan.

De test volgt en enkele jokers worden al ingezet. Inge en Renate zetten elk 4 van hun 6 jokers in. Menno zet al zijn 2 jokers in.

De eerste eliminatie volgt… en spontaan schieten er Geert Hoes flashbacks te binnen als blijkt dat Sander Lantinga als eerste de groep moet verlaten!