Verslag

"De liftdeuren gingen open, en daar stond ik!"

Tien weken hebben we erop gewacht. Op het antwoord dat ons al die tijd bezig heeft gehouden. Het antwoord op de vraag, Wie is..de Mol?
Alle kandidaten komen in Lisse bij elkaar om na te praten over het programma. Iedereen is vol spanning, velen zijn nog onzeker over hun Mol.
Vorige week zagen we al dat Sander Lantinga de Mol te horen kreeg. Hij was verbijsterd, en in een aparte kamer gaat hij zitten wachten op de volgende kandidaat.

Ondertussen  praten de kandidaten na over de afleveringen. Het abseilen komt voorbij, net als het avontuur op het vlot met Renate en Dick. Ook Nadja wordt aan de tand gevoeld, iedereen wil weten waarom ze zo verdacht deed. Ook het stelen van de Molboekjes door Paul wordt uitgebreid besproken.
Dan is het de beurt aan afvaller twee, Liesbeth, om de Mol te zien. Ze praat met Karel over haar tactiek, ze heeft het zwaar onderschat, zo zegt ze zelf. Als ze ziet wie de Mol is, valt ze even stil.
Ook Menno mag Karel volgen naar de laptop. De fanatiekeling van het jaar viel als derde kandidaat af en hij is heel benieuwd. Als hij de Mol ziet schiet hij in de lach.
De volgende afvaller was Alex. Tijdens de laatste test, die hij moest maken, zat hij op vier mollen en veel vertrouwen had hij er niet in. Vervolgens kreeg hij het rode scherm. Ook hij ziet de ontknoping.

De groep babbelt verder over de veiling, waarbij Dick niet heeft geboden en de verdelingen van de groepjes met de vlotopdracht. Ook de foto-opdracht wordt nog eens uitgebreid besproken. Daarbij moest Nadja iedereen op de foto zetten. Eva was daarbij de laatste kandidaat die ze nog moest fotograferen.
Dick mag met Karel mee om de ontknoping te bekijken. Hij denkt dat hij zich het ‘laplazarus’ gaat schrikken en Karel bevestigd dat.
Nadja is de laatste kandidaat die nog niet weet wie de Mol is. Karel praat met haar over haar verdachtmakingen. Ze wilde zichzelf verdachtmaken omdat ze het idee had dat iedereen op háar Mol zat, Renate. Als ze ziet wie de Mol is, kan ze maar 1 ding zeggen: Wauw!

Dan krijgen wij als kijker te zien wie de Mol is. We gaan terug naar dag 17, Plub Pla in Tailand voor de ontknoping van Wie is..de Mol?
Karel prijst de Mol en Inge steekt met een brul haar hand omhoog.

Terug in Lisse komen alle kandidaten bij elkaar en iedereen kijkt verbaast naar Inge en feliciteren haar met haar mooie spel. Ze horen Inge een beetje uit over haar tactiek en dan mogen ze met Karel mee om te gaan kijken wat Inge allemaal geflikt heeft.
In aflevering 1 moest bagage worden ingeleverd en Inge leverde veel in. Maar het waren allemaal spullen die helemaal níets wogen. Ook haar reisgids had ze niet ingeleverd omdat ze wist dat ze die daarna in moesten leveren.
In ChinaTown was haar doel om niet achter te moeten blijven bij een foute route. Ook wilde ze Alex een vrijstelling geven zodat er geen geld in de pot ging.

Aflevering 2 bestond uit twee opdrachten. Bij de Taise letters wilde Inge het sturen dat het fout ging, maar dat hoefde al niet want er werden zéér weinig letters gevonden.
De abseilopdracht zat eraan te komen en Inge wíst dat ze moest abseilen als mol om de boel in de war te schoppen. Ze koos er daarna voor om te proberen de andere kandidaten over te halen om ook te abseilen.
In de eerste opdracht van aflevering drie, de tempel, was het lastig mollen. De heren hadden het spel goed onder controle, Inge kon weinig doen, al had ze de kaart wel in haar hoofd. Toen Inge het pacours moest lopen, ging ze direct al fout.
Tijdens de reis in de nachttrein wilde Inge in eerste instantie haar boekje niet geven. Maar toen Paul haar een aanbod deed, moest ze die wel aannemen.

Bij de buggyopdracht van aflevering vier wilde Inge zoveel mogelijk geld binnen halen, de pot ging immers toch leeg in de volgende opdracht; de veiling. Daarbij werd Paul teruggehaald in het spel. Inge heeft daar als een gek staan bieden, een echte mol dus.
Het olifantenspel van aflevering 5 was een verloren zaak, dat wist Inge al meteen. De eerste code ging al fout, Inge had die vlekkeloos uit haar hoofd geleerd. Ze stuurde het zo, dat alleen de laatste 2 blokken omgekeerd waren. De vlottenopdracht werd door Inge redelijk goed meegedaan, de andere kandidaten molden voor haar.
Opdracht twee, de jungletocht ging ook al de mist in, Eva en Paul wilden niet luisteren naar Inge die nog over masterminden begon.

Bij de liftopdracht van aflevering 6 werd Inge twee keer gezien. Paul en Renate kwamen op de verdieping terecht waar zij stond. De foto-opdracht dan, opdracht twee van deze aflevering. Inge liet zich meteen fotograferen en ze heeft lekker uit zitten uitrusten aan de kant van het plein.
Aflevering 7 laat ons de opdracht zien op de eilanden. Eerst het zoeken van de flessen, waarbij Inge veel flessen boven water haalt. Eva, die bij Inge in het groepje zat vond dat erg verdacht. Inge vond zes flessen, wat betekend dat dat geld uit de pot gaat.
Inge was heel blij met haar vrijstelling, die had ze niet nodig maar ze vond het wel leuk. Ze had ook wel lol dat Nadja in haar tentje sprong maar begreep niet waarom niemand wat deed.
Pucket stad bestond uit veel opdrachten. Inge heeft ze allemaal geprobeert uit te voeren, zodat Paul niet doorhad wat de opdracht van Inge was.

Het eten van de torren in aflevering 8 was voor Inge erg makkelijk. Inge moest verliezen en ze hield de tellen bij met haar voet. Ze at de tor vervolgens niet waardoor de opdracht mislukte.
De tweede opdracht had weer te maken met Taise letters. Inge wilde het zo sturen, dat de groep opnieuw Karel de hand zou geven, fout dus, want het moest zijn: geef elkaar de hand.
Toen kreeg Renate een visioen en gaven ze toch elkaar de hand.
De spionageopdracht in de productiekamer. Jammer voor Inge, maar de kandidaten kozen ervoor dat Inge ging rondkijken. Als ze het nu andersom zouden zeggen, ging Inge heel die kamer doorzoeken.

Inge heeft het als Mol erg leuk gehad, vooral het vertrouwen winnen van de andere kandidaten vond ze leuk.
Wij waren natuurlijk vooral benieuwd naar de verborgen hints, waar we al die weken naar hebben gezocht. Als eerste de koerier in ChinaTown. Het T-shirt met de tekst lomed, omgekeerd demol bevatte op de achterkant de tekst Route 66. Keer de 66 om, 99 en zet het om naar letters: I.I, Inge Iepenburg.
Voor vertrek heeft Inge het gebarenalfabet uit haar hoofd geleerd. Op elke groepsfoto maakt haar hand een ander gebaar, een letter uit de zin Inge De Mol.
Bij de liftopdracht was het motto ‘Enig speurwerk opent deuren’. Enig is een anagram van Inge. En toen de deuren opengingen stond Inge daar ook.
Bij de testbiechten begon Inge elke keer met ‘Toen’. Dat betekent in het Tais Mol.
Dan zijn we nog benieuwd naar 1 ding, de winnaar. In totaal zit er € 17.300 in de pot.

Terug naar dag 17 in Tailand. Karel gaat het rijtje af. Hij vraagt op wie Renate en Eva hebben gestemd; Paul. Hij stemde op Inge en wint daarmee deze serie van Wie is..de Mol?

Paul, proficiat  ::bravo::!