Verslag

Olifantje rijden en een beetje varen: Het leven kan zo mooi zijn voor een mol...

Dag 8 Chiang Mai

Na de vorige aflevering is de pot helemaal leeg en heeft Menno afscheid moeten nemen. Onderweg naar de volgende lokatie vertellen zowel Alex als Dick dat ze het erg jammer vinden dat Menno weg is. Alex mist een grote sfeermaker en Dick mist zijn maatje.

Op de nieuwe lokatie aangekomen vertelt Karel wat de kandidaten te doen staat. Ze moeten op zoek naar een draak. Negen grote kisten variërend in gewicht moeten in drie rijen van drie op elkaar gestapeld worden. Van links naar rechts, van boven naar onder en van licht naar zwaar dienen ze gestapeld te worden. Slaagt de opdracht wordt er 4500 euro verdiend. Mocht er twijfel bestaan hoe zwaar een kist is, dan kan er per kist aan Karel een hint gevraagd worden. Dit kost 500 euro per hint. De aanwezige olifanten mogen meehelpen om de kisten op hun plaats te krijgen.
De kandidaten beginnen vrij chaotisch aan de opdracht. Het lijkt niet voor iedereen even duidelijk wat precies de bedoeling is. Er wordt aan wat kisten gevoeld hoe zwaar ze zijn. Dick (op zijn badslippers) neemt uiteindelijk de leiding en dat vindt de rest eigenlijk wel prima, want Dick staat voor kracht en deze fysieke proef is echt zijn ding.

Kist 7 is volgens Dick de zwaarste. Die moet dus rechts onder komen. Paul stelt voor om een hint te kopen van Karel want het zou zonde zijn al het werk voor niks te doen. Dick vindt dat niet nodig want gister is hij in 10 minuten tijd al 13.000 euro verloren dus hier maakt hij zich ook niet zo druk over. Nadja vindt het allemaal wel best en besluit in plaats van mee te helpen lekker een stukje te gaan rijden op een olifant.
Uiteindelijk wordt er toch een hint gekocht voor kist 3. Het blijkt een rekensom te zijn die gemaakt moet worden na aanleiding van de vragenlijsten die de kandidaten van te voren hebben moeten invullen. De uitkomst geeft het gewicht van een kist. Maar aan het gewicht van 1 kist heb je niet veel dus ook voor kist 8 moet nog een hint gekocht worden. Dus is er alweer 1000 euro minder te verdienen.

Alle kisten staan op hun plaats en de draak wordt nu gezocht door schotten van de kisten af te schuiven. Uiteindelijk blijken de kisten 6 en 7, die midden onder en rechts onder staan, niet goed op hun plaats te staan. Kist 7 die Dick als zwaarste aanmerkte bleek niet de zwaarste te zijn… Opdracht mislukt!
’s Avonds gaat Nadja de mollenboekjes, die ze op de veiling gekocht heeft, terugbrengen naar de rechtmatige eigenaars. De beschreven bladzijdes scheurt ze eruit. Inge en Eva zijn hun info dus kwijt. Dick heeft meer mazzel want die heeft na lang zeuren eerder zijn boekje al terug gekregen van Nadja.

Dag 9 Chiang Mai

Er ligt een fles in het zembad met een briefje erin. Hierop staat dat er 3 groepen gevormd moeten worden voor de volgende opdracht van 2 maal 2 en 1 maal 3 personen die goed met elkaar kunnen opschieten. Al snel worden er groepjes gevormd en blijken Dick en Inge tot elkaar veroordeeld te zijn. Dat vinden ze allebei maar niks omdat hun karakters nogal botsen. Na een langdurige discussie – what else is new? – worden de groepjes opnieuw ingedeeld. (Dick/Renate, Eva/Nadja, Paul/Alex/Inge)
De kandidaten gaan voor deze opdracht per team op een vlot een rivier stroomafwaarts af. Onderweg komen zij vaten tegen met hun naam erop. Ieder moet het vat met zijn/haar naam zien te bemachtigen. De vaten mogen  niet aan elkaar doorgegeven worden en men mag niet in het water springen. Elk juist vat brengt 250 euro op voor de pot.

Het blijkt geen gemakkelijke opdracht. Met gevaar voor eigen leven probeert iedereen stenen, bomen en een wespennest te ontwijken met wisselend succes. Het lijkt erop dat Eva en Nadja ook hun best doen om de vaten te ontwijken. Het lijkt voor hen eerder een leuk uitje te zijn dan een opdracht. 

Renate en Dick doen al ruziënd flink hun best en weten uiteindelijk hun eigen vaten op hun vlot te krijgen. Daarbij hebben ze ook nog eens 3 flessen met een brief van de 3 afvallers bemachtigd die bij de vaten stonden. Alex, Paul en Inge hebben het vat van Alex, een fles met de zin “Karel heeft het voor elkaar” en een vat met een vraagteken erop. Eva en Nadja hebben helemaal niks. Uiteindelijk zijn er 4 vaten met de kandidatennamen gemist plus nog een groen vat. Het vat met het vraagteken blijkt een verdubbelaar te zijn. Dus gelukkig levert deze opdracht 2000 euro op.
Tijd voor het invullen van de vragen:
Dick verdenkt Renate
Nadja verdenkt Renate
Renate verdenkt Nadja
Eva verdenkt Nadja
Inge verdenkt Nadja
Paul verdenkt Alex
Alex twijfelt Eva, Inge, Nadja en …

Tot slot de executie: Renate – groen, Dick – groen, Alex – rood!