Verslag

Roeien, slapen en lopen

Karel kondigt aan dat de kandidaten deze aflevering zullen moeten gaan roeien met de riemen die ze hebben. Ze zullen tegelijkertijd moeten lopen en luisteren én ze mogen vooral niet samen slapen.

Dag 12, Chiang Mai

De kandidaten zijn nog met vijf: Eva, Inge, Renate, Nadja en Paul. Er is dus nog slechts 1 man aanwezig! Hun eerste opdracht bestaat erin geld te zoeken op 2 eilanden. Ze krijgen hiervoor 1 uur de tijd. Ze krijgen een bootje ter beschikking waarin maximaal 4 personen tegelijkertijd mogen zitten. Het geld dat de mol opraapt gaat niet in de pot, het geld dat de anderen ophalen wordt vermenigvuldigd met het aantal resterende minuten.
De kandidaten besluiten om met 3 in het bootje te gaan: Paul, Eva en Inge. Terzelfdertijd zoeken Nadja en Renate geld op het ‘starteiland’. Omdat Renate echter slippers heeft, kan ze niet goed op de rotsen klimmen. Inge ziet op het ‘aankomsteiland’ een motortje voor de boot liggen. Inge en Eva zoeken geld op dit eiland terwijl Paul alleen in de boot blijft rondvaren. Paul komt laat aan op het ‘starteiland’ omdat hij het koraal in de zee niet wilde beschadigen. Hij pikt Nadja en Renate op, nadat de laatste de boel wat vertraagde.
Zowel Nadja als Inge vinden geld, maar Renate en Eva vinden niets. Nadja vindt €30 en Inge €60. Dit optellen (€90) en vermenigvuldigen met het aantal overgebleven minuten (10) resulteert in €900 dat mogelijk in de pot kan komen. Aangezien onbekend is hoeveel geld de mol opraapte, is het nog onzeker of dit volledige bedrag in de pot kan komen.
Na de opdracht deelt Karel de kandidaten mee dat ze deze nacht op het strand zullen overnachten. Er zijn 5 tenten en bij elke tent hoort een cadeautje. Als iedereen ’s morgens in een ander tentje ontwaakt, verdient de groep €5000. Een cadeautje is voor een persoon als deze ’s morgens alleen in de tent zit. Deze cadeautjes zijn: een joker, een vrijstelling, antwoorden van Dick uit de vorige test (waarin hij geëlimineerd werd), een vraagteken en als laatste helemaal niets!
Eva wil loten om de prijzen zodat de groep geld kan verdienen en tevens om eindeloze discussies te vermijden. Iedereen stemt hiermee in. Na de loting praat de groep nog wat na en Renate is van mening dat iets moeilijks altijd heel snel beslist wordt en dat over iets makkelijks uren gediscussieerd kan worden. Net voor het slapen hebben Nadja en Renate nog een mysterieus, verdacht gesprek waarin Renate vertelt dat ze ervan uitgaat reeds in de finale te zitten.

Dag 13, Kai Nok

’s Ochtends zit iedereen braaf in zijn/haar tent maar 1 minuut voor 7 springt Nadja in de tent van Inge en de rest staat erbij en kijkt ernaar. Niemand onderneemt iets met als gevolg dat Inge geen vrijstelling krijgt en er geen geld verdiend wordt.
Nadja kreeg sowieso niets (zij had een leeg papiertje tijdens de loting getrokken), Paul krijgt het vraagteken, Renate krijgt een joker en Eva krijgt de antwoorden van Dick te zien. Eva ziet dat Dick veel gespreid had tijdens zijn laatste test. Renate vindt dan weer dat Nadja een overduidelijke mol zou zijn omdat ze ervoor zorgt dat er geen of weinig geld in de pot komt. Té duidelijk en dus nooit de mol? In dit spel is niets wat het lijkt!
Vervolgens gaan de kandidaten samen met Karel een wandeling maken door Phuket Stad, een stad met veel bouwwerk in Sino-Portugese stijl. Tijdens deze wandeling vertelt Karel een stukje geschiedenis en cultuur over Thailand. Er is echter nog iets tijdens de wandeling: de kandidaten hebben elk een geheime opdracht, behalve Paul dan. Eva moet ervoor zorgen dat de rondleiding minimaal 1,5 uur duurt, Nadja moet 5 keer naar het toilet gaan tijdens de rondleiding, Renate moet elke keer als de gids iets uitlegt naast hem gaan staan (naast Karel dus) en Inge moet zoveel mogelijk vragen stellen.
Na de rondleiding wordt Paul bij de groep weggehaald. Hij had geen geheime opdracht: het vraagteken van de tentopdracht betekende dat hij moet raden wie welke opdracht kreeg voor maar liefst €3000! Hij krijgt 8 bordjes te zien waarvan er logischerwijze 4 goed zijn. Hij moet de bordjes achter de juiste foto leggen. Hij mag zich later nog bedenken en de bordjes veranderen maar hij krijgt ze maar 1 keer te zien. Hij legt de bordjes goed maar verandert dan fout. Hij kreeg echter een joker die hij voor zichzelf mag houden of mag inzetten tijdens de test. Hij zet hem in op zijn fout gegeven antwoord zonder uiteraard te weten dat het antwoord fout is: hij gokt dus goed. Alles is juist en de groep verdient €3000, eindelijk nog eens wat geld in de pot!
Tijd voor de test en de executie: de 5 kandidaten vullen wederom de 20 vragen in op de computer. Wie moet er dit keer vertrekken?
Inge     GROEN
Paul     GROEN
Renate GROEN
Eva      GROEN
Nadja   ROOD
Nadja moet gaan, Eva kan het niet geloven – naar eigen zeggen wordt het spel nu even onduidelijk voor haar –, Paul en Inge zijn vrij stil en Renate tovert een geheimzinnige glimlach op haar gezicht. Benieuwd hoe het avontuur verder gaat ...