Archief molacties

WIDM 8: De molacties van Dennis

De eerste molactie van Dennis was het fout beantwoorden van de vraag welk figuurtje er op de pet van Edo staat. (quiz, aflevering 1) Dennis: "Georgina zei in de auto al tegen mij: Dennis, Edo heeft een blauwe pet op, en er staat een rode indiaan op." Toch zei Dennis 'duiveltje' waardoor er geen geld in de pot kwam.

In de fietsen/klimmen-opdracht (aflevering 1) zat Dennis in de fietsgroep. Hij wist dat zodra ze arriveerden de tijd voor de klimmers die geld konden verdienen om zou zijn. Dennis merkte dat Annette achterop raakte en besloot haar over de eindstreep te trekken. Hierdoor bereikten ze het eindpunt nog voordat Coen en Edo de top van de berg konden halen en kwam hun geld niet in de pot.
 
In Nederland oefende Dennis met schieten (aflevering 2) om zo de flessen van de beste schutters kapot te kunnen schieten. Helaas miste Dennis beide keren volledig, net als de meeste kandidaten.
 
Voor de seinopdracht (aflevering 2) koos Dennis Patrick uit om mee samen te werken. Dennis: "Ik had een chaoot nodig". Zonder te kijken schreef Patrick de tekens op die Dennis hem doorgaf waardoor er een totaal verkeerd woord ontstond. Ook snapte de 3FM-deejay Dennis zogenaamd niet wat 'driefm' betekende en verbond hij 'CAB' aan Joris (vanwege het tv-programma Taxi) in plaats van aan Edo (vanwege het tv-programma Cash Cab).

Dennis maakte een goede beurt door bij  het herpakken van de bagage (aflevering 2) slechts vier kilo over te houden. Ondertussen stopte hij kilo's bagage in de tas van Coen die uiteindelijk te zwaar was waardoor de opdracht mislukte.
 
In de bordjesopdracht (aflevering 3) was het de bedoeling dat Dennis zich met zijn bordjes zo zou aansluiten, dat het lastig zou worden een goede zin te vormen. Hij verstopte zich lange tijd maar werd gevonden en moest zich aansluiten bij Coen, Edo en Regina.
 
In het maÔsveld met jagers (aflevering 3) hees Dennis de vlag met x1/4 omhoog. Hierdoor creŽerde hij weliswaar een veilige zone voor de volgende groep, hij zorgde er ook voor dat er nog maar125 euro van de op die plek te winnen 500 euro overbleef. Vervolgens liet hij zich door een jager pakken.

In de opdracht met de duizenden foto's (aflevering 4) wist Dennis welke afbeelding er uiteindelijk moest ontstaan. Dennis nam het door Regina gevonden cassettebandje en liep er samen met Dunya het hotel mee uit, terwijl hij wist dat de cassetterecorder ergens in de kamer van Patrick lag. In het hotel werd de afbeelding steeds completer maar de code voor de kluis werd niet op tijd gevonden.
 
In de vervallen fabriek (aflevering 4) vormde Dennis weer een duo met Patrick. Dennis wist geen enkel antwoord op de zeven vragen die gesteld werden, waardoor hij zich bij Patrick wat verdacht maakte. Dennis wilde dat Patrick een fout antwoord invoerde bij het raadsel over Prinsjesdag, zodat Patrick uit het spel zou liggen en hij alleen verder kon gaan. Maar dit deed Patrick niet. Bij de proef met de weegschaal beleefde Patrick een helder moment en besloot Dennis om in te grijpen en een fout te maken, waardoor hij uit het spel lag en Patrick verder mocht. Na dit spel werd Dennis door Dunya verdacht. Dennis: "Ik kreeg het Spaans benauwd en ik heb Dunya apart genomen: zo Dun, geloof mij, ik ben het niet..."
 
In de achtbaan (aflevering 5) moest Dennis te weten komen wat de allergie van Joris is. Joris antwoordde zelf 'huismijt' terwijl het antwoord dat geld op zou leveren 'vochtige schimmels en kattenharen' was. Dennis gaf het foute antwoord 'huismijt' terwijl het goede antwoord al eerder voorbijkwam als fout antwoord op een andere vraag.

Dennis liet zijn taxichauffeur in het taxispel (aflevering 6) langzaam rijden zodat het lastiger werd voor de vier taxi's om op het drukke plein in de juiste combinatie te gaan rijden. Uiteindelijk lukte dit toch en slaagde de opdracht.
 
In het volgordespel (aflevering 6) moesten de kandidaten alle opdrachten die ze gedaan hadden in de juiste volgorde opnoemen. Afhankelijk van welke envelop er werd getrokken kon hier geld mee verdiend of verloren worden. Edo trok envelop 1, de negatieve envelop. Het spel werd onverwacht nog een keer gespeeld, maar nu bleek envelop 2 de negatieve. Dennis wist dit en griste de envelop uit Pieter Jans handen. Er werd tweemaal geld verloren met de opdracht.
 
Voor het ophangen van de piŮatas (aflevering 7) had Dennis een ingenieus plan uitgedokterd. Allereerst moest hij ervoor zorgen dat hij niet in de groep kwam die met de auto en een speciaal navigatiesysteem een route af moest leggen. Dit lukte hem door op te merken dat hij niet goed is in kaartlezen. Met Dunya vormde Dennis het duo dat de piŮatas op moest hangen. Hij  telde 36 poppen en maakte een vierkant van zes bij zes. Hij stelde voor om het geld in de pop van Georgina te stoppen, en de eerste letter van haar naam, de G (als een digitale 9) uit te beelden door piŮatas in dat patroon te hangen.De andere groep snapte de logica uiteraard niet en sloeg een verkeerde pop stuk.
 
In de opdracht met de speedboot (aflevering 7) besloot Dennis om gewoon lekker te scheuren in plaats van de opdracht goed te spelen.
 
In het cruiseschip (aflevering 8) gooide Dennis gewoon alle enveloppen weg die hij vond. Dennis: "Ik geloof dat ik iets van zeven enveloppen heb gevonden en uiteindelijk heb ik er maar twee over gehouden." Het kwam Dennis mooi uit dat Patrick en Regina elkaar tegenkwamen waardoor ze uit het spel lagen en zich behoorlijk verdacht maakten.

In de kist onder de grond (aflevering 9) zette Dennis zijn angst dik aan. Toen er nog maar drie goudstaafjes door Edo en Regina gevonden waren, gaf Dennis aan dat hij er uit wilde, waarmee het spel al werd stopgezet. Ook toen verdacht Regina hem nog niet. Alleen Edo stemde eenmaal op hem.

>> Terug naar archief molacties. <<