Wie is de Mol? - Opdrachten

 

Best gewaardeerde opdrachten   Minst gewaardeerde opdrachten
1. Bommetje! (9.1)
2. Maisveld (9.1)
3. Cruiseschip (9)
4. Seinen (8.8)
5. Get The Picture (8.8)
  1. Kamers kiezen (6)
2. De Bagage (6.1)
3. Topito's (6.3)
4. Wat weten ze over elkaar? (6.6)
5. Tijdklok (7.1)

 


Opdracht Gemiddelde Jouw cijfer
Aflevering 1
 Wat weten ze over elkaar?
Iedere kandidaat krijgt een vraag of een andere kandidaat. Vragen als 'welke kleur veters heeft Nicolette' en 'Welk figuurtje staat er op de pet van Edo' leveren € 250 voor de pot op, mits ze goed beantwoord worden.
6.6 Log in!
 Fietsen & Klimmen
De groep wordt in tweeën verdeeld als klimmers en fietsers. De klimmers moeten ieder een fietser uitkiezen en zorgen dat ze voor 'hun' fietsen naar boven zijn geklommen. Voor elke klimmer die boven komt voor dat de fietser gearriveerd is komt er € 1000 in de pot.
7.4 Log in!
 PieterJan's grote jokershow
Op een tafel liggen 17 jokers. PieterJan legt één voor één een joker in het midden. De kandidaten mogen maar één keer pakken, dus één keer kans op jokers.
7.2 Log in!
Aflevering 2
 Scherven Schieten
De kandidaten moeten schieten op drie rijen met glazen flessen. Wordt er een fles op de bovenste rij kapot geschoten krijgt de kandidaat een topito maal het cijfer op de fles. De middelste rij is de cijfers in euro's waard. Op de onderste rij staan namen. Deze rij maakt een kandidaat game over en de eerder gewonnen topito's of euro's worden ongedaan gemaakt, als de fles geraakt wordt.
7.5 Log in!
 Seinen
De kandidaten, die verspreid staan op verschillende centrale punten, moeten via morse, gebaren en het semafoor alfabet namen van kandidaten aan elkaar doorgeven. Als de laatste kandidaat uiteindelijk dezelfde namen heeft als de eerste kandidaat is de opdracht geslaagd en komt er € 3000 in de pot.
8.8 Log in!
 De Bagage
De kandidaten moeten de bagage herpakken, er mag vanaf nu maximaal 100 kilo mee. De laatse tas die gewogen wordt levert zn gewicht in kilo's maal 100 op. Echter, komt het gewicht met de laatste koffer boven de 100 kilo is de opdracht mislukt en moet er alsnog bagage uitgehaald worden tot de 100 bereikt is.
6.1 Log in!
Aflevering 3
 Topito's
In deze opdracht kunnen de kandidaten Topito's verdienen. De Topito's liggen verspreid onder plasic bakjes en deze worden een voor een getoond. De kandidaat die als eerste ja roept krijgt de inhoud van het bakje. Elke kandidaat krijgt de inhoud van maar 1 bakje.
6.3 Log in!
 Zin City
Elke kandidaat mag een bord uitzoeken met daarom 2 woorden. Deze moet om de nek worden gehangen zodat er op de buik en op de rug een woord hangt. Door middel van handboeien kunnen de kandidaten zich aan elkaar vastketenen en zo een zin vormen. Hoe langer de zin, hoe groter het bedrag dat in de pot gaat.
7.8 Log in!
 Maisveld
Het geld dat met deze opdracht te verdienen valt, zit verstopt in een maisveld. Het maisveld wordt bewaakt door jagers, die een kandidaat uit het spel spelen zodra ze deze te pakken hebben gekregen. De eerste groep gaat de open plekken in het veld, waar straks € 500 te vinden is, veilig stellen als 'save zone'. Ze hijsen daarbij een vlaggetje omhoog. Dat vlaggetje bepaald straks de hoogte van het bedrag. Als er 1/4 opstaat komt er 1/4 van € 500 in de pot. De tweede groep gaat het geld ophalen. Het geld is pas echt verdiend als ze over de finish zijn, aan de overkant van het veld.
9.1 Log in!
Aflevering 4
 Get The Picture
In de hotelkamers van de kandidaten bevinden zich aanwijzingen over de opdracht. Ze moeten bepaalde foto's vinden die ze niet bekend voorkomen. Lijkt makkelijk, maar dat wordt al moelijker als ze tussen honderden foto's hangen van opdrachten die ze eerder gedaan hebben. Op de achterkant van de foto's staat de code voor de kluis waar het geld in ligt.
8.8 Log in!
 Bommetje!
De kandidaten moeten op een fabrieksterrein een aantal bommen onschadelijk maken. Dit doen ze met behulp van code's of vragen. Elke bom die onschadelijk gemaakt wordt levert veel geld op. Echter, wordt een kandidaat geraakt door de (verf)bom is deze uitgeschakeld.
9.1 Log in!
 Vraag het de Mol!
PJH stelt de kandidaten een vraag. Daarna mogen ze de Mol een vraag stellen. Deze antwoord door middel van het doven van een kaars. Links uit is nee, rechts uit is ja. Hebben ze het antwoord van PJH goed geantwoord, zal de Mol ook eerlijk antwoorden.
7.1 Log in!
Aflevering 5
 The Wooden Coaster
De kandidaten moeten tijdens een achtbaanrit vragen en antwoorden die op een kaartje staan aan elkaar koppelen. Het tweede ritje krijgen de kandidaten nog meer kaartjes met daarop een getal. Deze moeten ze bij elkaar optellen. Hebben ze dit goed, wordt er geld verdiend voor de pot.
7.3 Log in!
 Kamers kiezen
De kandidaten zitten in een luxe hotel en moeten 1 voor 1 bij PieterJan komen. Hij stelt hen twee vragen. 1) of ze een nachtje in het meest luxe hotel van Mexico willen slapen en 2) of ze een vrijstelling willen kopen. Beide kosten € 1000,-
6 Log in!
 Torre Latino
De kandidaat die in de vorige opdracht de vrijstelling gekocht heeft wordt afgezonderd van de groep. De rest van de kandidaten wordt verdeeld in drie teams, twee van twee en éen van éen. De persoon die in zn eentje opereerd staat op de hoogste toren van Mexico en is in het bezit van het adres waar de kandidaat met de vrijstelling zit. Hij moet contact leggen met de twee koppels die beneden met een mobiele telefoon rondlopen. Maar hij weet het nummer niet, dat moeten de twee teams aan hem duidelijk maken door gebaren of andere hulpmiddelen. Zodra hij het nummer weet kan hij het adres doorgeven aan de koppels. Als éen van de koppels binnen twee uur bij de kandidaat met de vrijstelling is, verdwijnt de vrijstelling bij die persoon en komt er € 2500,- in de pot.
8.2 Log in!
Aflevering 6
 De bootjes
De kandidaten moeten in een gondelpark van 200 pesos 1000 pesos maken. Dit doen ze door middel van bv. het zingen van een lied voor de mensen in de gondel. Twee kandidaten doen niet mee maar moeten gokken of de andere kandidaten het redden. Met de opdracht is maximaal € 4000 te verdienen.
7.8 Log in!
 TAXI
Twee kandidaten worden van de groep afgezonderd. De andere kandidaten krijgen allemaal een taxi waarin ze door de stad rijden. De bedoeling is dat het koppel de andere kandidaten via de telefoon zo stuurt, dat de taxi's naast elkaar bij een stoplicht komen te staan. Op elk van de vier taxi's staat het een letter van het woord, jawel, TAXI. Staan de taxi's in de goede volgorde voor het stoplicht wordt er geld verdiend.
8.6 Log in!
 De dubbele opdracht
De kandidaten moeten de opdrachten die ze de afgelopen dagen gedaan hebben op volgorde opnoemen. Daarbij bepaald het lot of elke kandidaat die het eind van de opdracht haalt/niet haalt € 250 voor de pot oplevert/kost. Als na de opdracht iedereen denkt dat de opdracht voorbij is mogen ze het nog een keer proberen.
7.6 Log in!
Aflevering 7
 Piñata slaan
De kandidaten worden gesplitst in een groep van twee en een groep van drie. Het trio moet met auto en navigatiesysteem een route volgen die hen, als ze de cryptische omschrijving van de TomTom snappen, bij het koppel brengt wat meteen op de eindbestemming is gebracht. Het koppel heeft daar een aantal Mexicaanse poppen heeft opgehangen. In één van deze zogenaamde piñata's hebben ze € 1500 gestopt. Ze moeten via een aanwijzing aangeven in welke pop ze het geld hebben gestopt en dan maar hopen dat de andere drie het goed interpreteren.
7.6 Log in!
 Speedboten
De kandidaten moeten met speedboten in een mangrove op zoek naar bordjes met geld. Deze bedragen moeten ze goed onthouden. Daarna wordt Regina vrijwillig afgezonderd, ze gaat vliegen in een helicopter om de kandidaten in de speedboten aanwijzingen te geven. Ze moeten namelijk de zee op, op zoek naar drijvende kisten. Deze kunnen ze openen met sleutels. De inhoud van de kist varieert van € 250,- tot € 1750.
8.2 Log in!
Aflevering 8
 Cruiseschip
De kandidaten moeten op een aantal verdiepingen op een cruiseschip geld zoeken. Dit geld staat aangegeven op kaarten. Iedere kandidaat heeft zo'n kaart, maar mag het geld wat op zijn of haar kaart staat niet zelf vinden. Via de portofoon kunnen ze de anderen vetellen waar het geld te vinden is. Ze mogen elkaar onderweg niet tegenkomen. Binnen een uur moeten ze op een centraal punt zijn. Er is met deze opdracht maximaal € 2400 te verdienen voor de pot.
9 Log in!
 Tijdklok
De kandidaten moeten een eigen systeem van tijdwaarneming bedenken. De bedoeling is om een wekker precies om middernacht stil te zetten. Ze kunnen alleen niet zien hoe laat het op de wekker is. Lukt het verdienen ze €3000 voor de pot.
7.1 Log in!
 Grot/Pokeren
De kandidaten worden verdeeld in twee teams. Beide teams krijgen een kaartspel waaruit twee kaarten zijn verdwenen. Ze moeten deze zoeken in een grot met water. Het team wat als eerste de kaarten gevonden heeft gaat pokeren voor de vrijstelling. De verliezers pokeren mee, als zij winnen komt er € 3000 in de pot.
7.9 Log in!
Aflevering 9
 Levend begraven
De kandidaten worden ingedeeld naar eigenschappen. Eén kandidaat moet een graafmachine bedienen, één moet in een kist gaan liggen en één moet goudstaafjes uit het opgegraven zand zoeken. Zolang de kandidaat die in de kist ligt het volhoudt, blijft het spel doorgaan. Elk goudstaafje is € 500 waard.
8.1 Log in!