De presentator, PieterJan Hagens

 

Wie is Pieter Jan?

Pieter Jan Hagens is geboren op 14 augustus 1958 in Amersfoort.
Zijn carriere begon bij de VARA. Daar werkte hij als radio en TV presentator. Ook was hij een tijdlang te zien op Veronica, daarna heeft hij nog een jaar voor de NPS gewerkt.
Nu werkt hij al weer jaren voor de AVRO en heeft daar al verschillende programma's gepresenteerd. Zo was hij te zien in Netwerk, Hoge Bomen en nu nog regelmatig in EenVandaag.
Ook heeft hij zijn stem laten horen op Radio 2, waar hij het programma Hagensindemiddag presenteerde.

Quotes van Pieter Jan

Aflevering 1
Pieter Jan treedt kordaat op:“Joris zei als eerste ‘Geef hem maar aan mij’. Het geld gaat naar Joris!”

Pieter Jan tracht de mannelijke klimmers verdacht te maken:“Rest natuurlijk de vraag of Edo en Coen uiteindelijk wel boven gekomen zouden zijn. Klimtalent zat duidelijk bij de dames.”


Aflevering 2
PieterJan over de jokeraffaire bij de executie van Nicolette: “En opeens werd de sfeer wat minder vrolijk.”

“De loop is nog warm”, aldus Pieter Jan na de eerste ronde van de schietopdracht.

“Er is met scherp geschoten, maar lang niet altijd raak.” aldus Pieter Jan na de schietopdracht.

Regina neemt de mobiele telefoon op en zet ‘m op speaker. Pieter Jan hangt aan de lijn en vraagt: “Hallo, met wie spreek ik?”


Aflevering 3
Pieter-Jan tilt een bakje op waaronder geen topito`s liggen: "Geen interesse?" Georgina: "Ik vind het verleidelijk ... maar nee."


Aflevering 4
-


Aflevering 5
“Vindt het goede antwoord bij jouw vraag, tijdens de helse rit”, aldus Pieter Jan die de rollercoaster-opdracht uitlegt.

PieterJan legt de volgende opdracht uit: ”Regina zit op een geheime plek. Zij heeft gister namelijk de vrijstelling gekocht.”
Edo valt hem in de rede en zegt met een hoog stemmetje: “Neee echt niet ! Dat was ik niet!”


Aflevering 6
Pieter Jan komt geld brengen voor de pot: "2500 euro in de pot, waarmee het totaalbedrag komt op 15.125 euro." Dat klinkt Patrick als muziek in de oren: "Kijk, nu gaan we praten."


Aflevering 7
Pieter Jan tegen Patrick: "Je wilde mij spreken?" Patrick: "Ik wilde je spreken. Ik heb namelijk een Topo bij elkaar verdient." Pieter Jan: "Hoe kom je eraan?" Patrick laat de waarheid nog even in het midden: "Die heb ik in en rondom het spel weten te vinden."

Pieter Jan als de ter land, ter zee en in de lucht opdracht afgelopen is: "Zo. Miami Vice was weer even terug op televisie." Waarop Dennis vol enthousiasme roept: "Zooo, yeah baby!!"


Aflevering 8
PieterJan geeft even aan wat we zoal in de aflevering kunnen verwachten: “Er is nog één vrijstelling te verdienen. De belangrijkste van het hele spel.”


Aflevering 9
-


Aflevering 10
PieterJan vat de strategie van Dennis even samen: “Wat een leuke, gezellige, fijne jongen.”

“Patrick had beaten the mole!” Tijdens de bomopdracht moet Dennis de boel verpesten anders had Patrick het geld binnengehaald.

“Eén glaasje jus d’ orange voor Coen!” PieterJan heeft ook overal aan gedacht.

PieterJan geeft ons nog een mooie belofte mee: “Wie is de Mol is er volgend jaar weer. Tot dan!”