Verslag aflevering 1

It's not over not over not over yet... of toch?

RobbieAzerty
Tien kandidaten vertrekken naar Chihuahua in Mexico. In enkele seconden zien we hen van Schiphol naar Chihuahua flitsen en nu zijn ze onderweg, verspreid in twee wagens. Wie zijn ze?
Edo Brunner van o.a. Ca$h Cab op BNN.
Patrick Martens, bekend van Zoop. Hij laat nu al weten dat hij zijn medekandidaten niet vertrouwt en zijn bagage daarom op slot houdt.
Nicolette Kluijver werkt onder andere mee aan de BNN-programma’s Try Before You Die en Spuiten en Slikken.
Coen Swijnenberg is DJ bij 3FM.

In de andere auto zitten:
Georgina Verbaan, actrice in o.a. Costa en GTST, bekent dat ze nu al heeft gelogen.
Regina Romeijn is presentatrice van bvb. Zij Gelooft, Zij Niet op de EO.
Dunya Khayame is actrice voor theater en tv.
Dennis Weening presenteert Roll The Dice op MTV en is ook DJ.
Joris Linssen is presentator van Joris’ Pakketservice en was taxichauffeur in Taxi
Annette van Trigt is voornamelijk bekend van Studio Sport.
Onderweg horen Edo, Patrick, Nicolette en Coen de stem van presentator Pieter Jan die hen aanmaant dat het spel gestart is en ze op moeten letten. Daarna volgt de bekende tune van “Wie Is De Mol”. Later zegt Dennis dat hij het niet gehoord heeft in zijn wagen. Annette beweert echter het tegendeel.

Pieter Jan Hagens maakt zijn verschijning en heet de kandidaten welkom. Hij heeft voor zes van hen een vraag en elk goed antwoord levert € 250 voor de pot op.
Coen krijgt de eerste vraag: Wat voor kleur shirt draagt Regina?
Hij antwoordt correct dat het zwart is.
Edo heeft de kleur van Nicolettes veters fout.
Annette heeft de kleur van de steen aan Georgina’s ketting juist.

Regina herinnert zich nog wie er twee plaatsen links van haar staat en wint dus ook geld.
Georgina moet zeggen wat Annette aan haar pols draagt. Ze heeft het fout!
Dennis denkt dat er een rood duiveltje op Edo’s pet staat. Maar het is een Indiaan!
Ze winnen € 750 en omdat Joris zich als eerste aanbiedt om de pot te bewaren, krijgt hij hem ook.
Terwijl de kandidaten hun persoonlijke bezittingen in een mand gooien, maakt de presentator een dienblaadje klaar met 5 glaasjes tequila en 5 glaasjes water. Pieter-Jan vertelt nog dat de ene groep een half uur een zware inspanning moet leveren en de andere groep 5 minuten een zeer zware inspanning. De tequiladrinkers moeten gaan fietsen.
De waterdrinkers moeten rotsen beklimmen. Elke klimmer mag voor zichzelf een fietser aanduiden. Wanneer die fietser de finish heeft bereikt, is de tijd voor de klimmer om. Voor elke klimmer die de top bereikt, verdienen ze € 1.000. Coen rekt de discussie een tijdje, maar uiteindelijk hebben de klimmers hun fietsers gekozen:
Georgina -> Regina
Nicolette -> Patrick
Dunya -> Joris
Coen -> Dennis
Edo -> Annette
De fietsers hebben intussen te horen gekregen dat ze 30 minuten een zware inspanning moeten doen. Volgens Dennis en Joris heeft Regina hieruit besloten dat ze binnen de 30 minuten bij de finish moeten zijn. Echter, hoe langer de fietsers er over doen, hoe meer tijd de klimmers hebben en hoe groter de kans om geld te winnen. Maar dat weten de fietsers niet.

Georgina haalt vlot de top en wint daarmee de eerste € 1.000. Daarna is Nicolette aan de beurt. Zij is gelinkt aan Patrick die net nu besluit om als een gek te fietsen om toch maar op tijd te komen. Hierdoor vermindert echter wel Nicolettes tijd! Maar ze haalt het toch nog voordat Patrick arriveert en verdient zo € 1.000.
Dan is het aan Dunya, die het moeilijk heeft op de rotsen. Terwijl ze klimt, komt Patrick al de berg opgewandeld met zijn fiets. Hij is bekaf en oververhit. Ook Joris is bijna bij de finish, maar Dunya bereikt nog op tijd de top en wint nog eens een extra € 1,000 voor de pot.
Ook Regina is aangekomen en enkel Dennis en Annette zijn nog over. Dennis vertraagt om met Annette samen te fietsen. Coen is nu aan het klimmen, maar hij redt het niet op tijd. Alle fietsers zijn aangekomen en het spel is voorbij. Tussenstand: € 3.750 in de pot.

Die avond kamperen ze in tenten langs een meer. Ze schrijven er hun bevindingen in boekjes. Joris doet dat in het Spaans, zodat anderen het niet zouden kunnen lezen.

Dag 2. De kandidaten willen de pot checken die Joris bewaakt, maar hij staat dit niet toe omdat de pot volgens hem al achter slot en grendel zit.
Ze reizen naar een nieuwe locatie, waar de presentator 17 jokers op tafel gaat stapelen. Elke kandidaat mag een keer grijpen om de joker(s) te pakken. Hij legt één joker neer en Dennis grist deze meteen van tafel. Dunya, Coen en Nicolette volgen zijn voorbeeld. Dan neemt Joris twee jokers. Pieter Jan legt vervolgens een joker. Daarna nog één en als hij de derde plaats, springen zowel Georgina als Patrick er bovenop! Georgina was echter eerst en mag de drie jokers houden. Annette graait er vervolgens twee weg en als daarna Pieter Jan weer drie jokers op tafel heeft liggen, vallen Patrick en Regina aan. Regina wint echter. Er zijn nog drie jokers over. Edo en Patrick hebben er nog geen. Eén van hen zal dus waarschijnlijk de twee jokers grijpen en de andere zal de laatste joker krijgen. Deze keer slaagt Patrick er in om op tijd de 2 jokers te nemen. De laatste joker gaat dus naar Edo.
Het was echter te denken dat het allemaal zo makkelijk niet zou gaan. Pieter Jan vertelt hen dat ze de jokers pas vanaf aflevering 2 mogen gebruiken. Bovendien vertelt hij dat als iedereen zijn jokers inlevert, er niemand naar huis gaat en iedereen zeker in aflevering 2 zou zitten. Maar het kost € 100 per ingeleverde joker en ze mogen niet met elkaar overleggen.

De kandidaten maken de test. Achter de computer staat een kist waarin ze hun jokers kunnen deponeren.
Patrick zien we beide jokers inleveren. Dunya steekt haar joker in de kist. Georgina levert ze alle drie in. Nicolette levert haar ene joker ook in. Dat maakt dus al een totaal van 7. Van de rest weten we het niet…


Bij de eliminatie blijkt Nicolette het rode scherm te krijgen, maar geef de hoop nog niet op! Misschien heeft iedereen zijn jokers ingeleverd en kan ze blijven…
Pieter Jan telt de jokers. Het tellen eindigt bij tien. Er ontbreken dus zeven jokers en Nicolette moet naar huis…
Regina vertelt achteraf tegen de groep dat zij haar drie jokers heeft ingeleverd en dat Nicolette dit gezien heeft. Maar spreekt ze de waarheid? Het zouden wel de ontbrekende drie jokers verklaren.
Maar ook Edo en Dennis beweren hun jokers ingeleverd te hebben en volgens Nicolette hebben Joris en Annette er geen ingeleverd.