Verslag aflevering 10

Dé ontknoping!

Molcrazy
De laatste aflevering van de Mexico-serie. De finale. De aflevering waarin bekendgemaakt wordt wie de Mol is …

Lisse

De afgevallen kandidaten praten in het kasteel van Lisse na over de serie. Dan komen de drie finalisten binnen. Er wordt verder nagekaart. Vervolgens komt Pieter Jan binnen en vraagt of de kandidaten ‘het’ willen weten. In koor zeggen ze ‘ja’ en ze krijgen de ontknoping te zien.

Ek’Balam

Even terug in de tijd: de kandidaten stappen naar Pieter Jan. Eerst komt Edo naar hem toe: hij wordt de winnaar van ‘Wie is de Mol?’ en wint 20.375 euro! Dan komt Dennis: hij had elke vraag in de test goed beantwoord. Hoe kon het ook anders? Dennis is de Mol!!! Tot slot komt Regina: zij is de verliezer.
Welke strategie gebruikte Dennis?
Hij zou de aardige, leuke gozer uithangen die altijd voor alles open stond en alle vragen zou beantwoorden: iedereen zou denken dat hij de Mol gewoonweg niet zou kunnen zijn. Deze strategie had succes ;)

Wat waren nou de molacties van Dennis?

In de tequila-opdracht moest Dennis vertellen welke figuur zich op de pet van Edo bevond. In de auto had Georgina nog gezegd dat dit een indiaan is. Dennis besluit toch om fout te antwoorden en zegt dat het een duiveltje is.
In de fiets-opdracht kon Dennis enorm snel gaan fietsen zodat de klimmers heel weinig tijd hadden voor hun opdracht. Hij besluit echter achter te blijven om Annette te helpen: hij is dus de vriendelijke kandidaat én zorgt er tegelijkertijd voor dat er 2000 euro uit de pot blijft.
In de joker-opdracht besluit Dennis heel snel 1 joker te pakken die hij zonder veel moeilijkheden nadien weer kan inleveren. Hij kost de pot op die manier 100 euro.
Voor de schiet-opdracht had Dennis op voorhand veel geoefend maar ondanks die oefening schoot hij alles mis.

In de sein-opdracht wilde hij flink mollen. Wat hij daarvoor nodig had? Een chaoot! O Patrick …
In de weeg-opdracht donneert hij gul de helft van zijn tas aan Coen. Het gevolg is dat de tas van Coen te zwaar is en er geen geld verdiend wordt, maar Dennis is wel de held want zijn tas woog slechts 4 kg.

In de ‘vorm een zin’-opdracht wilde hij de hele zin overhoop gooien maar dat was niet zo simpel.
In de maïsveld-opdracht wilde Dennis het bordje 1/4 activeren en op weg naar bordje 3x gepakt worden zodat er minder geld verdiend zou kunnen worden (bordje 1/4 zou slechts voor 125 euro zorgen).
In de foto-opdracht waren er een heleboel zaken die Dennis niet mocht vinden. Hij deed dit niet maar anderen vonden het in zijn plaats. Uiteindelijk ging hij dan maar klooien met het cassettebandje.
In de verfbom-opdracht wou hij Patrick een keer laten drukken maar Patrick deed dit niet omdat hij niet zeker was (Dennis wilde hem uit het spel kegelen). Patrick ging bij een volgende opdracht nadenken en Dennis moest zichzelf uitschakelen omdat er anders teveel geld verdiend zou worden.

In de ‘Mol in de kerk’-opdracht leek het of Dennis vroeg “Is Edo de Mol?” Hij vroeg echter “Is EGO de Mol?” Dit betekent “ben IK de Mol?” waarop het antwoord ‘ja’ luidt.
In de rollercoaster-opdracht antwoordt hij fout op de vraag naar de allergie van Joris. In de rollercoaster wordt ‘huismijt’ gezegd en Dennis zegt dit dan ook. Het goede antwoord is ‘vochtige schimmels’ maar Joris had geen idee meer wat hij destijds in de vragenlijst had ingevuld. Hij is voor beide zaken allergisch maar had in de vragenlijst alleen ‘vochtige schimmels’ ingevuld.
In de ‘zoek Regina’-opdracht deed Dennis er alles aan om de vrijstelling in de groep te houden zodat er 1000 euro uit de pot zou gaan.
In de gok-opdracht baalde Dennis dat de kandidaten net 10 pesos te veel verdiend hadden. Het was een ‘close call’ maar de groep won geld.

In de taxi-opdracht spoorde hij de chauffeur aan rustig te rijden maar hij had teveel tijd met als gevolg dat het zou opvallen als hij er niet op tijd zou geraken dus de opdracht lukte.
In de opdrachtvolgorde-opdracht was het te riskant om als eerste een enveloppe te nemen. Gelukkig neemt Edo enveloppe 1 waarmee geld verloren kan worden. Tijdens de tweede poging neemt Dennis dan enveloppe 2 waardoor opnieuw geld verloren kan worden en deze opdracht kost de groep ook veel geld.
In de piñata-opdracht wil Dennis iets ingenieus bedenken. Hij bedenkt iets enorm ingewikkelds waardoor er 2000 euro niet verdiend wordt. De andere kandidaten lachen hem uit voor zijn gekke logica. Gevolg: Dennis kán de mol niet zijn. Als iemand iets tegen hem zei, werd Dennis ook altijd meteen boos. Het zorgde er allemaal voor dat Dennis nauwelijks verdacht werd.
Tijdens de speedboot-opdracht is Dennis totaal niet met de opdracht bezig. Hij wil gewoon lekker racen.

Op het cruiseship vond Dennis enorm veel enveloppen. Hij gooide een stuk of 6-7 enveloppen weg en hield er slechts 2 over.
Tijdens de tijd-opdracht had Dennis eerst als idee om een extra vinkje in het boekje te plaatsen maar Regina had het boekje zo goed vast dat dat onmogelijk was. Dennis had echter wel een horloge en wist dat de opdracht ging mislukken.
Tijdens de graaf-opdracht ligt Dennis onder de grond. Wanneer hij besluit dat het genoeg geweest is – hij kan ook echt niet meer ;) –, onthaalt Regina hem als een held.
Ten slotte bevestigt de mayapriester wie de mol is. Wanneer Dennis hem vraagt wie de mol is, duidt de priester hem aan.

Iedereen zat er uiteindelijk ver naast. Er wordt getoast op de Mol.
Pieter Jan onthult tot slot de verborgen hints:
- het nummer 8 kwam in de serie veel voor. De 8ste Maya maand heet Mol. Wie droeg in de ‘vorm een zin’-opdracht ‘acht’ op zijn rug? Juist, Dennis. En wie stond er op de groepsfoto 8ste van rechts te beginnen? Juist, Dennis.
- Dennis droeg eveneens het bord ‘ik’. Het persoonlijk voornaamwoord ‘ik’ kwam ook enorm veel voor in de serie: ik (Nederlands)/ego (Latijn)/yo (Spaans)/I (Engels, bovenop de taxi)
- Dennis droeg eveneens het bord ‘ik’. Het persoonlijk voornaamwoord ‘ik’ kwam ook enorm veel voor in de serie: ik (Nederlands)/ego (Latijn)/yo (Spaans)/I (Engels, bovenop de taxi)
- Dennis droeg enorm veel rood
- de hint ‘Red Crystal Moon’
- Dennis lag in de laatste aflevering onder de grond, dé biotoop van een mol
- Dennis droeg een pet met daarop ‘eL guapO stuntteaM’, neem van elk woord de laatste letter en lees van rechts naar links: MOL

Pieter Jan zegt nog ‘tot volgend jaar’ en dat doen wij ook: graag tot volgend jaar voor een nieuwe serie van ‘Wie is de Mol?’!!!