Verslag aflevering 2

Lang, kort, lang, kort!

Sprien
Dag 2 , Creel
Na de executie van Nicolette praten de kandidaten na over haar vertrek. Er zaten 10 jokers in de kist.. 7 waren nog verdeeld onder de kandidaten. Er is was onrust door het egoïsme van sommige kandidaten.
Dan is het alweer tijd voor de eerste opdracht. De kandidaten moeten gaan schieten. Met een echt pistool moeten ze in 2 beurten glazen kapot schieten. De glazen staan op drie verschillende planken. De onderste plank bevat flessen met de namen van de kandidaten. Op de middelste staan flessen met bedragen. De bovenste plank heeft flessen met cijfertjes erop staan.
Wordt er een fles op de onderste plank kapot geschoten, verdwijnt de winst uit dit spel van de kandidaat waarvan de fles kapot is.
Wordt er een fles van de middelste plank kapot geschoten, komt het bedrag wat op de fles staat in de pot.
De bovenste flessen staan voor topito’s. Acht topito’s vormen een schijf en als deze van één dezelfde kleur is of uit allemaal verschillende kleuren bestaat, is het een vrijstelling waard. Wie deze als eerste inlevert bij Pieter Jan, krijgt die vrijstelling ook. Maar alleen de eerste, er is er maar 1 te vergeven.
De volgorde van het schieten wordt door Pieter Jan bepaald door het willekeurig pakken van flessen met de namen van de kandidaten. Edo is als eerste aan de beurt. Hij zegt dat hij ervaring heef t met schieten, alleen de eerste keer is meteen al mis.
Regina is de volgende. Ze vindt het helemaal niet leuk, houdt niet van geweld en is behoorlijk nerveus. Ze is na haar eerste schot, die doel mist, behoorlijk van streek.
Dennis mist ook. De vierde op rij die mist is Joris. Annette is de vijfde en eindelijk springt er een glas kapot. Een topitoglas ligt gesplinterd op de grond en Annette heeft een aantal topito’s gewonnen.
Georgina krijgt dan het pistool in handen. Maar ook zij mist en moet plaats maken voor Dunya. Alleen Dunya is opeens helemaal van streek van het schieten en wil absoluut het pistool niet vasthouden, laat staan zelf op de glazen gaan schieten. Ze loopt weg en gaat een stukje verderop voor zich uit zitten staren
Dan is Coen aan de beurt, en stoer als ‘ie is, raakt hij een topitoglas met het cijfer 4.
Ook Patrick mist.
Dan is het tijd voor de tweede ronde, want: nieuwe ronde, nieuwe kansen.
Edo, de ervaren schieten, mist opnieuw. Regina en Dennis volgen. Joris is de volgende en schiet twee flessen tegelijk eraf, van de middelste plank.  Annette mist. Georgina schiet vier topito’s. Coen schiet 75 euro in de pot. Patrick is de hekkensluiter  en ook hij schiet een fles van de middelste plank.
Na de opdracht wordt Dunya nog eens uitgehoord over haar emotionele uitspatting. Sommigen hebben hun twijfels bij haar oprechtheid.
Dag 3
Aan het begin van de derde dag is Annette ziek. Ze moet rusten en kan helaas niet meedoen aan de opdracht. Tijdens het ontbijt krijgen de kandidaten te horen dat ze zich moeten verdelen in groepen; drie teams met twee personen en twee individuen. Eén van de teams moet bestaan uit een lang en een kort persoon.
Besloten wordt om Coen en Dunya in een team te stoppen, de lange en de korte. Patrick en Dennis vormen ook een team. Georgina en Joris gaan alleen en Regina en Edo vormen het laatste koppel.
De bedoeling dat Coen en Dunya, vanuit een uitkijkpost, drie namen van kandidaten doorseinen naar Regina en Edo die in een bootje op het meer dobberen. Dit gaat via morse. Als Coen boven het randje van de uitkijkpost komt betekent het ‘lang’ en bij Dunya is het ‘kort’.
Coen en Dunya mogen zelf kiezen met welke drie namen gespeeld worden. Ze kiezen Coen, Edo en Georgina, simpelweg omdat ze denken dat die het makkelijkste uit te beelden zijn.
Het lukt Edo en Regina om al de namen te raden. Zij moeten het koppelen aan een kenmerk van de kandidaat en dat doorseinen aan Patrick en Dennis die aan de andere kant van het meer staan. Dat doen ze met behulp van het semafoor alfabet. Edo staat vanuit het bootje te seinen en zo kunnen Patrick en Dennis zien welk kenmerk van de kandidaat wordt uitgebeeld. Het gaan niet erg soepeltjes maar uiteindelijk denken ze te weten welke kandidaten worden bedoeld.
Zodra Patrick en Dennis alle drie de kenmerken doorgeseind hebben gekregen, moeten ze dit weer doorgeven aan Georgina. Die zit een heel stuk verderop in een uitkijkpost.  Ze moeten dit doen met behulp van het uitbeelden van de kandidaat. Georgina staat ontzettend te kloten met de verrekijker, ze krijgt de twee niet in beeld en Patrick en Dennis staan ook maar wat te doen. Behoorlijk wat miscommunicatie dus maar Georgina denk de drie kandidaten te weten.
Ze moet dat weer doorgeven aan Joris, die ook in een uitkijkpost zit. Georgina moet haar tekenkunsten in de strijd gooien en de kandidaten die zij in haar hoofd heeft tekenen. Joris moet dan raden wie er op de tekeningen staan.
Hij moet daar weer foto’s bij zoeken, die naast hem in de hut liggen.
Als alle drie de foto’s goed zijn komt er 3000 euro in de pot bij. Als eerste laat Joris een foto van Georgina zien. Dat is correct. Daarna vraagt Pieter Jan hem naar de tweede naam, Edo. Ook die heeft hij meegenomen. De derde naam is Coen. In plaats van Coen heeft Joris de foto van Dennis meegenomen. De opdracht is mislukt.
Annette is terug in het spel en voordat de reis verder gaat moet een deel van de bagage terug naar Nederland. De kandidaten krijgen 10 minuten om in totaal 100 kilo bagage meenemen. De laatste persoon die de koffer aan de weegschaal hangt verdiend geld. Het aantal kilo’s maal 100 is het aantal euro’s wat in de pot komt. Is het totale gewicht groter dan 100 kilo is de opdracht mislukt.
De kandidaten trekken zoveel mogelijk kleding aan. En de tijd dringt.
De koffer van Edo wordt als eerste gewogen. Deze weegt 10 kilo. De koffer van Joris weegt er 11. Dennis voegt er 4 kilo aan toe. Dan is Patrick aan de beurt. Zijn tas is amper leeggehaald en weegt 11 kilo. Georgina, die in een schattig jurkje haar tas laat wegen, komt uit op 12 kilo. De 100 komt al dicht in de buurt.
Dunya’s tas is 12 kilo in totaal. Met nog drie tassen te gaan is de tussenstand 60 kilo.
Annette heeft weinig uit de tas gehaald en het resultaat is dan ook 14 kilo. Dan komt de laatste tas, de zwaarste. Deze mag niet meer dan 19 kilo wegen. Maar de tas is veel zwaarder, zo zwaar zelfs dat de tak waaraan de weegschaal hangt, bijna breekt.
De tas is vier kilo te zwaar, alweer een opdracht mislukt.
En dan moet Coen ook nog eens spullen uit de tas gaan halen omdat het totaal dus boven de 100 kilo zit.
Veel tijd om hierover te treuren is er niet. De test staat al weer klaar. Een bijzondere test, de eerste test uit de geschiedenis van de mol, die in het openbaar wordt gemaakt. Dat wil zeggen: de andere kandidaten kijken toe. Want nu moet toch eens duidelijk worden wie o wie er nog jokers in bezit heeft.
We zien Regina als enige twee jokers inleveren. Betekend dat er ergens nog jokers zitten.
Na de test volgt de tweede executie.
Een spannend moment, want wie vliegt er deze week terug naar Nederland?
Coen in ieder geval niet, hij krijgt een groen scherm. Ook  na het intypen van Dunya’s naam volgt er een groen scherm.  Annette’s scherm kleurt echter bloedrood.
Tijdens het napraten horen we dat het griepje van Annette haar de das om heeft gedaan. Ze had te weinig informatie over de mol.
En zij zijn er nog 8 kandidaten over. 8 kandidaten.. waarvan 1 Mol.