Verslag aflevering 4

 

RobbieAzerty
De vijfde dag breekt aan in Tepoztlan en de mol en zes kandidaten genieten in het zwembad van een heerlijk hotel. Ze betreuren echter wel het vertrek van Georgina.

Later zoeken de kandidaten hun kamers op, nadat ze er de sleutels van hebben gekregen. Patrick vindt in kamer 905 honderden foto’s. De hele kamer is ondergeplakt.
Regina en Dunya vinden een wekker.
Coen en Edo hebben een tv op hun kamer, waar foto’s op geprojecteerd worden.
Dennis en Joris hebben niets door, maar als ze even later bij Edo en Coen de foto’s zien, roepen ze iedereen erbij. Patrick wil echter zijn kamer nog niet laten zien, omdat er mogelijk jokers of topito’s in zijn kamer liggen. Even later merken de kandidaten dat Patricks kamer vol hangt.
Snel krijgen ze door dat er in elke kamer een aanwijzing ligt. Dennis en Joris beweren echter dat zij niets vinden. Regina vindt er echter een cassette bandje. Dennis neemt het mee naar buiten om het in een auto af te spelen. Intussen vinden de andere kandidaten een cassettespeler. Coen krijgt Dennis echter niet meer terug gevonden.

Dennis en Dunya keren terug, maar dan bedenkt Dennis plots dat er misschien verder op het bandje nog meer informatie zou kunnen staan. Ze splitsen op: Dennis gaat verder luisteren in de auto en Dunya vertelt de rest wat ze gehoord heeft.
Ze begrijpen dat ze aan de hand van de foto’s één grotere foto moeten maken. Daarop staat Pieter Jan naar dezelfde foto te kijken, maar dan de achterkant. Een aanwijzing dat ze de gevonden foto moeten omdraaien. Het omdraaien van de foto’s verloopt aanvankelijk ook niet goed.

Joris en Edo vinden een safe in Patricks kast. Met drie staan ze in zijn nek te blazen om te vertellen hoe Patrick de kluis moet openen, maar dit lukt niet. Ze proberen nog steeds de foto’s om te draaien, maar dan komt Pieter Jan met de teruglopende wekker binnen. De wekker loopt af, de opdracht is niet geslaagd. De juiste code bleek 1106 te zijn. Ze lopen € 2.500 mis.

Na deze opdracht bespreken de kandidaten hun medekandidate. Edo komt met pet en zonnebril op als een blinde mol boven de grond (of boven water in dit geval). Een hint?
Dag 6 – Oacalco
In en rond een oude fabriek, liggen bommen verspreid. De kandidaten krijgen een uur om die te ontmantelen, maar de meeste zullen na drie kwartier al ontploffen. Wie geraakt wordt, is uitgeschakeld. Bij de bommen ligt geld en soms ook topito’s.
Dennis wil samen met Patrick, Edo gaat met Coen en Joris met Dunya. Regina gaat dus alleen.
Dunya en Joris vinden een Chevrolet en een constructie. Regina ziet een bom, maar deze ligt midden in een veld van touwen die kris kras heen en weer gespannen zijn. Regina vindt dit een perfecte opdracht voor Dunya en roept haar op. Joris wil echter niet meegaan.
Patrick en Dennis vinden zeven schakelaars, waarvan er één de bom doet afgaan. Ze moeten zes vragen beantwoorden, waarop het antwoord een cijfer van 1 tot en met 7 is. Eén verkeerde schakelaar overhalen en de boel ontploft.
Vraag 1: De hoeveelste klimmer was Coen op de rots?
Dennis weet het niet en laat het aan Patrick over, die het juist heeft.
Vraag 2: Als hoeveelste pakte Georgina topito’s?
Ze denken 5 en het lijkt juist te zijn.

Edo en Coen zijn nog op zoek. Edo maant aan om bij elkaar te blijven. Ze komen bij dezelfde opdracht die Regina eerder vond en vragen via walki-talki waarom zij die voorbij gewandeld heeft. Ze komen erachter dat het iets voor Dunya is en roepen haar op, maar Joris wil nog steeds niet mee. Coen probeert dan Patrick op te roepen, maar krijgt geen antwoord, want Dennis en Patrick zijn volop met hun opdracht bezig. Ze zijn geslaagd en mogen het geld uit een kistje nemen. Patrick vindt er drie topito’s, maar geeft er eentje aan Dennis.
Dunya slaagt er intussen ook in om door het touwenveld € 500 en schijnbaar 1 topito te nemen.
Edo en Coen vinden een andere bomopstelling en proberen te achterhalen wat te doen. Edo hangt aan een buis, waardoor er een luikje opengaat. Daarin leest Coen “Wat zou meneer van Dale hierop antwoorden? – 18 + 3 + 3² x 2 =” Ze zijn allebei heel slecht in rekenen, zeggen ze. Dat blijkt ook, want ze denken dat het antwoord -12 is. Later denkt ook Regina dat dit juist is.

Intussen vinden Patrick en Dennis het raadsel “Wat voor dag is het vandaag als het een dag voor eergisteren een week na Prinsjesdag was?” Ze komen er echter niet uit, omdat ze niet weten wanneer Prinsjesdag is. Regina weet hen te vertellen dat Prinsjesdag op een dinsdag is, maar daarmee lukt het hen nog steeds niet om het op te lossen.

Joris en Dunya zijn terug bij de Chevrolet. Daar steekt een speer aan, die ze door een ring in een glazen box kunnen rijden, waarna ze het geld en de topito’s kunnen nemen. Joris kruipt achter het stuur terwijl Dunya de ring met een touw omhoog moet houden. Joris rijdt echter verkeerd en legt daarna de schuld bij Dunya, die geraakt is door de bom.
Coen en Edo proberen 12 als code in te geven, maar dat is fout en omdat ze allebei bij de bom blijven staan, worden ze allebei geraakt en liggen ze er dus allebei ineens uit!

Joris komt bij de Prinsjesdag puzzel en lost deze fout op. Het juiste antwoord was vrijdag.
Dennis en Patrick komen op het dak bij twee weegschalen terecht.  Ze moeten de weegschaal in balans houden terwijl ze topito’s en gewichten er af halen. De gewichten staan voor geld en het lukt hen vrij aardig, totdat Dennis de weegschaal laat doorslaan en de boel ontploft.
Regina zoekt intussen bij een nieuwe bom welke draad ze door moet knippen. Ze heeft drie keuzes, bladert in een boek en maakt uiteindelijk een wilde gok op zwart. Dit is correct en ze wint € 500.
Patrick en Regina blijven dus nog over. Ze komen in een kamer met een klok en heel veel sleutels. Op de klok zien ze dat het uur bijna om is en ze dus snel moeten zijn. Regina grijpt drie topito’s. Patrick laat dit zonder meer toe. Ze proberen als een gek alle sleutels. De tijd dringt… Ze krijgen uiteindelijk de deur open en lopen erdoor. Vlak achter Patrick ontploft de bom. Ze hebben in totaal € 2.000 en de twee gewichten die Patrick meegenomen heeft, zijn elk ook € 50 waard. Dus ze winnen in totaal € 2.100. De pot staat op € 9.125.
Later die dag slaat Dennis aan het ruilen met de topito’s. Hij krijgt gratis twee witte topito’s van Joris. Dennis geeft aan Dunya 1 rode en 1 gele in ruil voor 1 zwarte en 1 oranje. En van Coen krijgt hij 1 blauwe in ruil voor 1 oranje. Hij heeft nog maar één topito nodig voor een vrijstelling en probeert bij Regina een roze te scoren. Zij weigert dit te doen.

De kandidaten moeten nu één voor één bij Pieter Jan komen. Achter een deur bevindt zich de Mol en ze mogen hem (of haar) een vraag stellen. Pieter Jan stelt hen echter eerst een vraag. Als ze goed antwoorden, zal de Mol de vraag eerlijk beantwoorden.
Edo’s vraag: hoe diep was het meer waar je voor de eerste keer het anker liet zakken? 14 meter of 16 meter?
Edo denkt 16. De vraag die hij stelt, moet enkel te beantwoorden zijn met ja of nee. Als de rechterkaars blijft branden is het antwoord ja. Als de linkerkaars blijft branden, is het nee.
Edo vraagt de Mol of hij/zij geboren is in Brabant. De linkerkaars wordt gedoofd. Het antwoord is dus JA. (tenzij het de linker- of rechterkaars vanuit het perspectief van de Mol is)

Patricks vraag: hoeveel foto’s hingen er in jouw hotelkamer? 3128 of 3976?
Patricks antwoord: 3975. Dit was geen van de mogelijke antwoorden, dus misschien is het sowieso fout.
Patricks vaag: Ben jij een acteur of actrice?
De rechterkaars wordt gedoofd. Het antwoord is dus NEE. (tenzij het de linker- of rechterkaars vanuit het perspectief van de Mol is)
Coens vraag: Hoe lang deed Georgina erover om de rots te beklimmen. 4 minuten of 4 minuten en 25 seconden?
Coens antwoord: 4 minuten
Coens vraag: Slaap je bij mij op de kamer?
De linkerkaars wordt gedoofd. Het antwoord is dus JA. (tenzij het de linker- of rechterkaars vanuit het perspectief van de Mol is)

Dennis’ vraag: Hoeveel kilo hadden jullie in totaal bij vóór het herpakken? 150 kg of 140 kg?
Dennis’ antwoord: 140 kg
Dennis’ vraag: Is Edo de Mol?
De linkerkaars wordt gedoofd. Het antwoord is dus JA. (tenzij het de linker- of rechterkaars vanuit het perspectief van de Mol is)

Dunya’s vraag: Hoe groot was de afstand van de tafel tot de flessen in de schietopdracht? 9 meter 80 of 9 meter 20.
Dunya’s antwoord: 9 meter 20.
Dunya’s vraag: Ben jij een acteur?
De rechterkaars wordt gedoofd. Het antwoord is dus NEE. (tenzij het de linker- of rechterkaars vanuit het perspectief van de Mol is)
Joris’ vraag: Wat was de oppervlakte van het maïsveld? 1600 m² of 1400 m²
Joris’ antwoord: 1400 m²
Joris’ vraag: Is jouw moeder joods?
De rechterkaars wordt gedoofd. Het antwoord is dus NEE. (tenzij het de linker- of rechterkaars vanuit het perspectief van de Mol is)

Regina’s vraag: Bij de bomopdracht las jij een boek. Op de eerste pagina stond welke editie het was. De 16e of de 14e?
Regina’s antwoord: 14e
Regina’s vraag: Heb jij bruine ogen?
De linkerkaars wordt gedoofd. Het antwoord is dus JA. (tenzij het de linker- of rechterkaars vanuit het perspectief van de Mol is)

Het is hierna tijd voor de test. Wie zou deze het slechtst maken? Dat blijkt Coen te zijn. De groep is geschokt als hij meteen het rode scherm krijgt. Edo lijkt het zelfs moeilijk te krijgen.