Verslag aflevering 6

Mister Cab Driver!

Molcrazy
Vorige week konden de kandidaten het vertrek van een medekandidaat vermijden. Jan Pieter kondigt nu reeds aan dat de Mol ervoor zal zorgen dat een vijfde persoon moet vertrekken.

Dag 9, Mexico City

Voor de kandidaten de bus instappen, wordt hen gemeld dat ze de groep in twee moeten delen: twee gokkers en vier spelers.

Xochimilco
De kandidaten komen aan in een groen park met kleurrijke gondels en boten. Patrick en Dennis zullen de gokkers zijn. De spelers krijgen 200 pesos en moeten daar binnen twee uur 1000 pesos van maken. Edo stelt voor een optreden te houden.
Patrick en Dennis moeten gokken of de ‘spelers’ in hun opzet zullen slagen. Ze mogen geld van de pot inzetten: elk half uur mogen ze inzetten en ze mogen maximaal verdubbelen en niet verlagen. Als ze fout gokken, gaat het ingezette geld uit de pot.
Patrick en Dennis denken dat de spelers in hun opzet zullen slagen en zetten 500 euro in. Ze kunnen uiteindelijk dus maximum 4000 euro winnen, maar ook verliezen.
Ondertussen zingt Joris Mexicaans liedjes in het Nederlands en de groep verdient goed. Patrick en Dennis verdubbelen de inzet naar 1000 euro. De spelers blijven optreden en het eerste uur zit erop. Patrick besluit om de inzet naar 2000 euro te verdubbelen. Dennis vindt dat Patrick iets te makkelijk verdubbelt.

Volgens Edo moet het ‘performen’ allemaal strakker gaan want de mensen geven geen geld meer. Ze halen op het moment te weinig geld binnen. Patrick en Dennis besluiten dan ook om niet meer te verdubbelen. Om nog geld te verdienen gaan Regina en Dunya ‘als Hollandse modellen’ met mensen op de foto. De groep eindigt op 1010 pesos dus de opdracht is geslaagd en de groep verdient de gegokte 2000 euro. De teller staat op 12.625 euro.
De groene topito van Dennis wordt door Patrick gestolen. Het is een spel en Patrick vindt dat iedereen scherper moet staan. Hoewel Patrick zichzelf niet bekend maakt, heeft iedereen sterke vermoedens dat hij de topito gestolen heeft. Edo vindt dit – net als Dennis – niet kunnen en geeft Dennis zijn groene topito terug.

Dag 10, Mexico City

Pieter Jan vraagt voor de volgende opdracht twee mensen die op 1 lijn zitten en elkaar goed aanvoelen. Patrick en Regina geven zich op.

Zócalo
De anderen zitten in een taxi. Op hun taxi staat een letter en de vier letters vormen samen een woord. De opdracht is geslaagd als de taxi’s het stoplicht, waar Patrick en Regina staan, passeren en als het woord goed leesbaar is. Regina en Patrick staan op een dak en beschikken over de telefoonnummers van de andere kandidaten. Ze porren iedereen aan naar het grote plein te komen en willen dat ze alle vier rondjes gaan rijden.
Tijdens de opdracht bellen de taxisitters met elkaar maar Patrick en Regina willen dat ze dat niet meer doen. Ze ontdekken dat het woord ‘TAXI’ is. Joris moet vooraan rijden omdat de ‘T’ op zijn taxi staat. Er is even verwarring want zowel Edo als Joris denken dat ze de ‘T’ hebben. Patrick had dit fout aan Joris – die de ‘A’ heeft – meegedeeld.
Dennis moet snel zijn want de tijd wordt schaars. Er heerst chaos: de kandidaten rijden nog niet goed. Edo, Joris en Dunya rijden al goed, maar nu moet Dennis er nog achter. Evenklopt het niet maar dan staan ze in de juiste positie. Vervolgens heerst er nogmaals chaos omdat de taxi’s dwars de weg oversteken: ze moeten horizontaal naast elkaar komen te staan. Als de taxi’s eenmaal aan het stoplicht staan, is het woord ‘TAXI’ goed leesbaar: de opdracht is geslaagd. De pot staat nu op 15.125 euro.
Voor de derde opdracht moeten de kandidaten alle opdrachten die ze tot dan toe hebben uitgevoerd in de juiste chronologische volgorde overlopen. Voordat ze hiermee beginnen, moeten ze echter een enveloppe trekken. Edo trekt enveloppe 1 en de opdracht luidt ‘elke kandidaat  die niet het einde van de opdracht haalt, kost de pot 250 euro’. Hij had ook enveloppe 2 kunnen trekken die de opdracht ‘elke kandidaat die het einde van de opdracht haalt, verdient 500 euro voor de pot’ bevat. Het spel begint: Dunya valt uit, gevolgd door Joris, Regina en Dennis. Uiteindelijk moeten ook Edo en Patrick zich gewonnen geven. Niemand haalt het en de groep verliest 1500 euro. De pot staat op 13.625 euro.
Achteraf laait de discussie op: “Edo, de mol weet heel goed waar de ‘foute’ enveloppe zit!” “Ach, het is gewoon pech” … Pieter Jan vraagt zich af: “hadden ze nou maar een tweede kans. Maar zou het daarom beter zijn?” En tot ieders verbazing begint de opdracht gewoon opnieuw. Dezelfde inleiding door Pieter Jan, dezelfde locatie en dezelfde opdracht: zet alle tot dan toe uitgevoerde opdrachten in de juiste chronologische volgorde. Voordat de kandidaten hiermee beginnen, moeten ze wederom een enveloppe trekken. Dennis trekt nummer 2 en de opdracht luidt ‘elke kandidaat  die niet het einde van de opdracht haalt, kost de pot 250 euro’. Dennis opteerde voor nummer 2 in de veronderstelling dat ze nu geld konden winnen voor de pot, maar de opdrachten zijn van enveloppe verwisseld. Ze vallen allemaal opnieuw af: Patrick, Dennis, Joris, Dunya, Regina en Edo. Opnieuw kost het ze 1500 euro. De pot staat op 12.125 euro.
Het is tijd voor de executie. Dunya zegt voor Patrick te gaan en Patrick voor Dunya. Edo lijkt voor Patrick te gaan, Dennis ook. Joris vertelt dat hij geen topito’s gestolen heeft en dat hij tijdens de vorige executie zijn woord gehouden heeft over de test (de test slecht invullen zodat iedereen in het spel bleef). Hij vertelt dat dit hem heel krachtig maakt. Regina gaat voor Edo en Dunya.
Pieter Jan zegt voor de executie nogmaals dat er ditmaal geen vangnet is.

Regina      GROEN
Dennis      GROEN
Joris      ROOD

Joris moet enorm ontgoocheld en teleurgesteld het spel verlaten. Wie de Mol is, is verre van zeker. Wat wel zeker is, is dat het evenwicht mannelijke/vrouwelijke kandidaten weer hersteld is. Benieuwd hoe het verder gaat …