Verslag aflevering 7

Ter land, ter zee en in de lucht

Daisy
De exit van Joris laat zijn sporen na bij de overige kandidaten. Niemand had verwacht dat Joris weg zou moeten. Een rare, maar fanatieke en zelfverzekerde kandidaat, die Joris. Maar een tweede rode scherm is hem teveel geworden. En toen waren er nog maar 5 ...

Het spel is echter al gauw weer aan de orde van de dag. Er kan namelijk weer geld worden verdiend, maarliefst €4000,=! De kandidaten vliegen naar Cancun, alwaar de groep in tweeën wordt geplitst. Dennis en Dunya gaan rechtstreeks naar de eindbestemming. Regina, die nu de pot beheert, Edo en Patrick mogen in een oude wagen met navigatie systeem proberen de locatie van Dunya en Dennis te vinden.
Dennis en Dunya ontmoeten Pieter-Jan, samen met een stel Mexicaanse poppen, piňata’s genaamd. In het veld achter hen kunnen ze deze piňata’s ophangen. In één van deze piňata’s mogen ze €1500,= verstoppen. De overige kandidaten mogen, naar goed Mexicaans gebruik, één van deze piňata’s stuk slaan. Slaan ze de piňata met €1500,= aan gort, gaat het geldbedrag de pot in. Het is dus de taak de poppen zó op te hangen, dat Edo, Patrick en Regina de juiste kiezen.

Het 3-tal is onderweg naar de eindbestemming. Een navigatie systeem leidt hen daar naartoe. Als ze zonder fouten de eindbestemming halen, winnen ze €2500,= voor de pot. Echter kunnen alle aanwijzigen niet echt letterlijk genomen worden. Een fout is snel gemaakt. Per fout die ze maken, gaat er €250,= af van het te winnen bedrag. De eerste aanwijzing is gelijk een cryptische. Ze moeten linksaf en daarna richting Zwitserland. Edo, die achter het stuur zit, besluit de tegengestelde richting maar op te gaan. Een gok, maar een juiste, blijkt achteraf.

Dunya en Dennis proberen ondertussen een strategie te bedenken, dat er één pop zo opvalt dat de anderen daar voor gaan. Hen valt op dat er 10 menselijke poppen tussen zitten. Deze stellen de kandidaten voor.  Dunya stelt voor een pijl te maken, maar dat idee wordt door Dennis resoluut afgewezen. De anderen dwalen ondertussen in het rond. De route wordt er niet makkelijker op. Ze gaan nog steeds goed, met meer geluk dan wijsheid.
Dennis stelt voor een opvallende pop te nemen en daaromheen de eerst letter te maken. Al snel valt de keuze op de G van Georgina. De 3 in de auto, met inmiddels Patrick achter het stuur, slaan ondertussen de 6e straat links, terwijl ze rechts hadden gemoeten. Deze fout kost ze €250,=. Ze hebben echter al snel weer de juiste route te pakken, al blijft het een hele puzzel de juiste weg te vinden. Edo heeft echter zijn eigen theorie. Patrick en Regina snappen er weinig van, maar uiteindelijk komen ze allemaal tot dezelfde conclusie.
Dunya en Dennis beginnen aan het ophangen van de poppen. Deze klus moet echter geklaard zijn voordat de andere kandidaten binnen zijn. Niet wetende hoe lang de rest nog onderweg is, worden de poppen vlug vlug opgehangen. De drie wegpiraten rijden ondertussen rustig verder. Op de snelweg leest Edo wat aantekeningen van Regina door. Ondanks aanwijzigen van Patrick en Regina, verliest Edo er toch één, tot ergernis van Patrick en Regina.

Als ze het eindpunt naderen moeten ze nog één keer linksaf. Terwijl Dunya en Dennis de laatste poppen ophangen en het geld in Georgina verstoppen, vergissen Edo, Patrick en inmiddels chauffeur Regina in een karaktistiek oranje-rood hek. Ze rijden er simpelweg voorbij. Wederom €250,= weggegooid. Hard gelach, maar toch zonde. Nadat ze zijn omgekeerd, rijden ze foutloos naar de finish. Pieter-Jan wacht ze op. Ze hebben €2000,= gewonnen. Tot geen slechte score.

Nu op zoek naar nóg eens €1500,=. Het is hen al gauw duidelijk dat het geld in één van hen moet zitten. Ze bestuderen de poppen en hen valt op Dunya wel sprekent lijkt, zeker qua kleding. Ze besluiten voor die pop de gaan. Patrick mag, geblindoekt, zich op de pop van Dunya uitleven. Het levert veel gelach, maar helaas voor de kandidaten geen extra geld, op. Het blijft bij €2000,=. Niet slecht, maar het had een stuk meer kunnen zijn.
Die avond heeft Patrick een geheime afspraak met Pieter-Jan. Die ochtend heeft hij namelijk bij Dunya een aantal topito's gejat. Samen met z'n eigen topito's, en de groene topito die hij eerder van Dennis had gestolen, maakt dit een volle topo, wat weer een vrijstelling betekent! Patrick levert stiekem zijn volle topo bij Pieter-Jan in. De vrijstelling is voor hem!
Terwijl Dunya bij het ontdekken van de gestolen topito’s haar conclusies trekt, gaan de kandidaten op weg naar de 2e opdracht. Er kan weer een hoop geld verdient worden, langs de stranden van Playa del Carmen. Pieter-Jan zoekt als eerste een kandidaat die met hem meewil. Regina werpt zich uiteindelijk op. De rest gaat in 2 speedboten op weg naar de mangrove. Daar kunnen ze ontdekken hoeveel geld er te verdienen valt.

In de mangrove hangen bordjes met geld. Edo ziet al snel €350,= hangen. Ook de €150,= is snel gevonden. Dennis wil een zijweg in, maar Edo denkt dat het te smal is. Ze gaan toch, en dat blijkt maar goed want ze vinden €750,=. Patrick vraagt zich af wat de kleur van het bordje is. Volgens hem is dat belangrijk. Edo en Dennis gaan terug. Het is oranje. Ze vinden het opvallend dat Patrick hen daarop wijst, omdat het nergens is genoemd. Maar het blijkt heel belangrijk te zijn. Ook de laatste 2 bordjes worden gevonden, van €1250,= en €500,=. De kandidaten gaan terug naar het strand. Daar wordt de opdracht hen snel duidelijk. In de zee liggen 5 gekleurde kisten. Deze kleuren komen overeen met de bordjes die ze in de mangrove hebben gezien. Regina kan vanuit een helikopter naar de kistjes sturen. Met een sleutel kunnen ze de kistjes openen. Elke sleutel past maar op één kist. Ze hebben een half uur de tijd om zoveel mogelijk kistjes te openen en geld te winnen.
Regina gaat vanuit de helikopter de overige kandidaten sturen. Maar met hoge golven en over enthousiaste kandidaten is het lastig communiceren. Als eerst vindt ze een groene kist. De bijpassende sleutel ligt bij Dennis en Edo.  Ze vinden de kist snel, maar uit het water vissen blijkt een lastige klus. Ondertussen vindt Regina een tweede kist. Dit is de rode kist van €350,=, maar ook die sleutel hebben Dennis en Edo in bezit. Terwijl ze eindelijk de groene kist en de bijbehorende €500,= innnen, willen Patrick en Dunya dat Regina niet zo haar tijd verdoet en op zoek gaat naar een andere kast. Regina stemt in en vliegt weg van de rode kist. Dennis en Edo raken zo volledig de weg kwijt. Weg rode kist.

Toch weet Regina nog een kist te vinden, de oranje van €750,= voor Patrick en Dunya. Dunya weet de €750,= uit het water te vissen. En dan is de tijd alweer om. In totaal wordt er €1250,= verdiend. Wederom niet onaardig, maar er zat meer dan het dubbele in. Er is dus wederom een hoop blijven liggen.

Dan is het weer tijd voor de test. Patrick heeft een vrijstelling en hoeft zich nergens zorgen op te maken. De rest is ‘erg blij’ voor hem. Vooral Dennis kan het niet hebben dat hij door het stelen van topito’s de vrijstelling heeft veroverd. Maar dan moet de executie toch echt beginnen. Regina’s naam wordt als eerste ingetypt ... groen. Dan mag Dennis ... ook hij krijgt een groen scherm. Edo en Dunya blijven over. Dunya mag eerst ... en haar scherm kleurt rood.

De groep is verbijsterd. Vooral Regina kan het niet geloven. Haar mol ligt uit het spel. Dunya neemt afscheid van het spel. Patrick en Regina blijven verbijsterd achter. Maar dan komt toch ook de opluchting. Zij zijn door. Samen met Edo en Dennis vormen ze de laatste 4. En helaas voor Dunya hoort zij daar niet bij...