De Presentator, PieterJan Hagens

 

Wie is Pieter Jan?

Pieter Jan Hagens is geboren op 14 augustus 1958 in Amersfoort.
Zijn carriere begon bij de VARA. Daar werkte hij als radio en TV presentator. Ook was hij een tijdlang te zien op Veronica, daarna heeft hij nog een jaar voor de NPS gewerkt.
Nu werkt hij al weer jaren voor de AVRO en heeft daar al verschillende programma's gepresenteerd. Zo was hij te zien in Netwerk, Hoge Bomen en nu nog regelmatig in EenVandaag.
Ook heeft hij zijn stem laten horen op Radio 2, waar hij het programma Hagensindemiddag presenteerde.
Pieter-Jan is voor de tweede keer presentator van Wie is de Mol?.

Quotes van Pieter Jan

”Alleen… er is nog geen Mol!” met deze spannende zin leidt Pieter-Jan ons het nieuwe seizoen in. (aflevering 1
Pieter-Jan evalueert aflevering 1. “Ze wilde heel graag de Mol zijn, Vera Mann. Maar ze was niet de uitverkorene. Ze was wel de eerste kandidaat die naar huis moest. En voor de andere kandidaten was het ook een slecht begin. De net gekozen Mol... Die kon zich natuurlijk geen betere start wensen.” (aflevering 2)

"Het goede nieuws is, er is een pot! Voor het eerst." aldus Pieter-Jan met een wasmand in zijn hand.” (aflevering 2)
Pieter Jan maakt ons nieuwsgierig aan het begin van deze aflevering: "Na deze aflevering zal niets hetzelfde zijn." (aflevering 5)

"Het heetste spelletje ganzenbord dat jullie ooit gespeeld hebben," aldus Pieter Jan na het spel in de arena. (aflevering 5)
Pieter Jan begint de aflevering met onheilspellende woorden:"Er is veel bloed vergoten bij dit kasteel, het kasteel van Ajloun." (aflevering 6)

"Als je slim bent, begint hier je weg naar de finale.", geeft Pieter Jan ons nog mee. (aflevering 6)

"Misschien zeggen ogen dan wel meer dan woorden." is de goede raad van Pieter Jan voor de 'stel-drie-vragen-aan-je-Mol'-opdracht. (aflevering 6)

Pieter Jan doet een wel erg vreemde mededeling:"Ik zoek vier mensen die het niet erg vinden om achternagezeten te worden door een vreemde man." (aflevering 6)

Pieter Jan zet met deze woorden nogmaals in de verf wat iedere Molfan weet:"Hoe verder we zijn, hoe harder het wordt." (aflevering 6)
Pieter-Jan tijdens de intro:
"Wie is de mol? Geen idee." (aflevering 7)

Pieter-Jan: 'Made in EU'
Rick: 'Dat kan overal liggen'
*Jon lacht hard*
Pieter-Jan: 'Gaat het, Jon?'
Jon: 'Das dan goed toch?''
Pieter-Jan: 'Oke, dat is fout' (aflevering 7)

Pieter-Jan: 'Mooi bedragje in de pot. Rick. Penningmeester. Mister Tequila.' (aflevering 7)
Pieter Jan aan het begin van de aflevering: "Het moment van de waarheid komt steeds dichterbij. (aflevering 9)

De opdracht is mislukt en Pieter Jan komt het er even inwrijven: "Jon! Wat goed dat je nooit rijinstructeur bent geworden!" En als Jon nog probeert om de Doodskus goed te laten keuren zegt PJ: "Nou, als jij dit zoenen noemt." (aflevering 9)

Dan volgt het eerste deel van de ontknoping. Pieter Jan: "De lange reis begon in Noord-Ierland en eindigt in de schatkamers van Jordanie. Alle opdrachten zijn volbracht, de pot is goed gevuld. Zeven kandidaten gingen naar huis. Jon, Anniek en Vivienne bleven over. Zij maken zich op voor de finale. Eén van hen is de verrader, één van hen is.. de Mol!"
Vivienne is de eerste die bij hem komt.
"Vivienne, ik heb je bij me geroepen met een reden. Jij bent de Mol, de verliezer of de winnaar. Je hebt het spel gespeeld zoals het gespeeld moet worden. Slim en scherp. Je hebt een deal gemaakt met Dennis. En dat heeft jou extra informatie opgeleverd. Jou heeft het de finale gebracht. Hem niet. Zover ben je gekomen. Verder kan niet. En hier stopt het. Bij de pot van ruim twintig duizend euro. Die is voor jou. Jij bent de winnaar van Wie is de Mol 2009. Gefeliciteerd." (aflevering 9)