Quotes

Aflevering 1

Robbieazerty
”Alleen… er is nog geen Mol!” met deze spannende zin leidt Pieter-Jan ons het nieuwe seizoen in.

Op de vraag of hij de Mol wil zijn, antwoordt Sebastiaan zonder aarzelen:”Ja, dat lijkt me helemaal fantastisch!”

”Welke vraag kreeg jij net? Sebastiaan wil Jon aan de tand voelen.
”Kreeg je überhaupt een vraag? vraagt Anniek, ogenschijnlijk verward door alle leugens.
Ook Jon liegt als hij heel onschuldig zegt:”Wat voor vraag??”

”Nee? Tadaaaa!” is het spontane antwoord van Paula wanneer ze verneemt dat er nog geen Mol is.

Froukje analyseert Wie is De Mol:“Je kan hier gewoon vrij liegen zolang als je wil en dat is eigenlijk gewoon het hele spelletje”
Ook later bij de Secret Mole Society beaamt ze dit nog eens:”Als Mol moet je natuurlijk liegen en deze keer is liegen totaal geoorloofd.”
Sebastiaan’s reactie als Hans zegt dat hij niet de Mol zou willen zijn:”Dat wil je toch wél man, als radiomaker wil je toch wel de Mol zijn? Dan krijg je bij uitstek een mooie ervaring voor je programma. Dan weet je helemaal hoe de hele shit in elkaar zit!”

“Geloof jij dat ze geen Mol zouden hebben?” vraagt Hans aan Sebastiaan, die daardoor plots uit zijn lood geslagen lijkt te zijn en beduusd antwoordt:”Euhhh… oh daar heb ik nog helemaal niet over nagedacht!”

Ex-Mol Inge Ipenburg stelt Froukje voor een dilemma:”Winnen of de Mol zijn?”
Froukje haalt haar wenkrauwen op en roept ”Oh!” en denkt na. Inge bedankt haar en andere ex-mol Miloushka Meulens vertelt dat ze veel twijfelt, waarop Froukje’s respons is ”Ik ben een weegschaal!”

”Ik kreeg natuurlijk gewoon een rood scherm.” verklapt Vera ons. Maar spreekt ze wel de waarheid? Op het einde van de aflevering blijkt van wel…
Dennis heeft een uitgekiende strategie:”Ik dacht nou ik ben natuurlijk de Mol niet, dus ik ga een naam intikken van degene van wie ik denk dat die de Mol is en als er dan een groen scherm verschijnt, BAM dan is gewoon de buit in aflevering één al binnen!”

Hans heeft blijkbaar zijn gezicht niet goed onder controle:”Ik merkte wel dat er wat gelachen werd omdat ik kennelijk een soort reactie met mijn gezicht gaf, die hun weer het idee gaf dat zij wisten wat er op het scherm stond, maar volgens mij kwamen ze daar niet echt achter.”

”Het is begonnen… wie valt er nog te vertrouwen?!” Viviënne vindt het alvast heel spannend.

Dennis heeft al meteen wat te klagen:”Sowieso kan je al begrijpen dat het niet zo heel relax is om mee te doen aan De Mol, niet weten waar je heen gaat en dan anderhalf uur later in Ierland landt. Want je hoopt natuurlijk op een mooi wit strand en een zonnetje en 40 graden. Toen kwamen we ook nog eens in dit hotel aan. Toen bleek dat we een kamer moesten delen. Sebastiaan zei gelijk van zullen we een kamer delen, maar toen kwamen we die kamer binnen en was er weer geen douche… een heel klein bedje, echt bloedheet daarbinnen. Echt een soort hostel! Daar slaap ik gewoon liever niet!”
Rick bekijkt de badkamer van Viviënne. Zij lacht en zegt dat het niet veel is. Rick:”Ja, maar het is heel veel meer dan wat wij hebben!”
Viviënne:”Wat heb jij dan?”
Rick:”Niks!”

“Oh wacht even, de maker van de Titanic heeft hier ook een boot liggen!” roept Sebastiaan uit. Is hij hier al eerder geweest ter voorbereiding van zijn molschap?

Vera heeft weinig aan de opdracht met de camera’s beleefd:”Ik stond volgens mij binnen vijf minuten al op mijn plek. Die ik zelf nog niet eens had gevonden!”

Froukje en Jon vinden elkaar niet en spreken elkaar tegen in de interviews:
Froukje:”Jon heb ik echt oprecht heel vaak geprobeerd te roepen en ik hoorde een paar keer een reactie en daarna hoorde ik niets.”
Jon:”Ik bleef roepen van ‘Froukje, blijven gillen! Blijven fluiten!’ en dat deed ze soms, maar niet vaak.”
Dennis vindt Hans verdacht:”Er was alleen één iemand die 2 minuten voordat de opdracht voltooid moest zijn ineens even om de hoek kwam kijken. Het duurde me net effe iets te lang, Hans.”
Hans probeert zich te verweren:”Ik ben in dit soort gebouwen gewoon niet goed.” Waarop Sebastiaan antwoordt:”Oh nee, wij komen hier gewoon echt super vaak. Het is echt onze woonplek eigenlijk!”

”Heb jij de Mol gezien?” vraagt Sebastiaan aan Anniek, die daarop antwoordt met:”Nou… meerdere misschien wel.”

Viviënne heeft volgens haar een goede reden waarom Paula haar de topito’s moet geven:”Jij wil geen geld uit de pot en ik in principe ook niet, dus iemand moet die topito’s gaan geven dus ik dacht jij aan mij, hahaha!”

”Sorry!” reageert Anniek als haar scherm groen blijkt te zijn bij de executie.

Vera’s laatste woorden zijn in het Vlaams:“Heel erg spijtig.”