Quotes

Aflevering 4

Swifty
Anniek over het vertrek van Hans: "Ik vond het heel jammer dat Hans weg moest, ik vind het is zo'n leuk iemand om in het team te hebben. Ook al snapte ik er soms de ballen van."

Froukje over Noord-Ierland: "De omgeving is echt waanzinnig mooi, het is absoluut geen straf om hier te zijn."

Paula gaf zich als eerste op bij Pieter Jan. "Ik heb altijd het idee, dat als je ergens als eerste komt, dat je dan het begin van iets weet."

Pieter Jan voor de eerste proef: "Er zijn hier vannacht wat kisten aangespoeld."
Dennis tegen de anderen tijdens de proef: "Let op Rick, want Rick is heel raar bezig!"

ViviŽnne heeft een kist geopend: "Oooh, geld! En sleuteltjes! Oh, niemand luistert."

Anniek heeft geen sleuteltjes om de kisten te openen. "Ik heb niets, dus ik loop maar een beetje achter jullie aan."

Jon: "Rick, geef mij het geld en de sleutel!" Rick: "Nee, je krijgt het niet allebei, wat wil je, het geld of de sleuter?" Jon: "Allebei!"

Pieter Jan kondigt een veiling aan. "Ik heb pakketjes voor jullie die jullie vanavond heel goed kunnen gebruiken. Het eerste pakket is acht tenten..." Paula: "Oh nee!" Jon met een moeilijk gezicht: "Aaaah."

Dennis had het liefst het eerste pakket genomen. "We doen mee aan Wie Is ... De Mol, dan kun je toch verwachten dat het alleen maar slechter wordt."

Pieter Jan somt het laatste pakket op: "... en wc papier." Iemand: "Die wil ik!" Jon: "Ja, jij wel, schijterd."

Rick, die steeds de pakketten afwees, in hoop op wat beters, trekt na afloop een conclusie: "We hebben dus eigenlijk het slechtste pakket gekocht, voor meer geld dan we het eerste pakket hadden kunnen kopen. Zo stom!"
Pieter Jan doet na afloop van de veiling een sombere voorspelling: "Eťn ding is zeker, jullie gaan een Spartaanse nacht tegemoet."

Anniek: "Ik heb nog nooit gekampeerd, ja, ťťn keer, in Zuid-Frankrijk, toen het warm was. Dat vond ik al geen succes. Ik ben meer van de luxe vakanties." Toch zal ze eraan moeten geloven.

Froukje wil ook niet kamperen: "Maar Anniek, wij hadden toch het plan opgevat om maar gewoon te gaan liften en ergens te gaan slapen?"
Anniek antwoord: "Ja, dat gaan we ook zeker doen, bij de eerste de beste betrouwbare Ier."

Froukje: "Maar ach, als je dan eenmaal die tent heb opgezet, en je zit daar gezellig, dan vind ik het ook best wel weer leuk."

Bij het flipperen rolt de bal in de rode 5x. Er wordt aaaah en oh nee geroepen, en Sebas klapt even in zijn handen. Anniek vraagt voor de zekerheid: "Dat is toch de slechte vijf?"

Paula over de richting van de bal: "Als je hem nou een beetje omhoog rolt..." Euhm?

Rick wil uitrekenen hoeveel geld ze nu hebben gewonnen bij het flipperen en vraagt Anniek hoeveel zij heeft verdiend. "Nul, net als altijd, ik heb altijd nul."
Rick over het richten van de bal: "Als hij al twee keer via die kant in de rode vijf terecht komt, zou je denken dat je eens de andere kant zou moeten proberen. Maar nee hoor, Dennis moest toch per sť die kant weer proberen, dat is natuurlijk rete-eigenwijs."

Anniek: "Die stoere ballengooiers, die hadden een enorme theorie, maar daar kwam echt niets van terecht."
Sebastiaan daarover: "Dennis en ik werden gewoon genegeerd. We hadden ook allebei min duizend, misschien had dat er iets mee te maken."

ViviŽnne rolt de bal, en als hij net een paar meter onderweg is roept ze: "Oh, dat ging niet goed. Dat wilde ik helemaal niet!"

Jon: "Dennis of een ontzettende klier die zich alleen maar met zichzelf bezig houdt, of hij is een heel andere mol dan we tot nu toe gezien hebben."
Froukje ondervraagt Dennis: "Jij neemt best wel vaak de leiding in de groep, of dan wil je dat we naar je luisteren, dat we het zo gaan aanpakken, en dat gebeurt dan heel vaak niet." Dennis: "nooit" Froukje: "Hoe is dat?" "Frustrerend" zegt Dennis.

Dennis heeft zin in de nacht: "Ik slaap met Froukje en ViviŽnne in een piepklein tentje, dus het wordt gewoon een wereldnacht. Nu al."

Anniek is ook blij met de tentindeling: "Ik deel mijn tent met Paula Udondek en Jon van Eerd, hele lieve mensen met warme billen."

Anniek over het verdwenen geld verhaal van Sebas: "Dan breekt je klomp toch. Dan ben je penningmeester, en dan raak je de pot kwijt!"

Paula: "Als je de pot beheert, dan moet je dat met je leven doen, dat draag je op je hart, als vrouw stopt het in je bh of in je onderbroek."

Paula bij haar vertrek: "De overnachting had iets lekkerder gekund."