Quotes

Aflevering 8

Swifty
Jon over het vertrek van Rick: "Als mens was ik heel veel van hem gaan houden en als mol verdacht ik hem toch nog wel zo nu en dan. En dan krijgt hij ineens een rood scherm. En dan voel ik me zo schuldig dat ik hem verdacht heb!"

ViviŽnne ziet haar opdracht niet zo zitten: "Toen ik in de wagon kwam, zat die vol met ballonnen, maar echt vol!" Ze vindt toch haar envelop met opdracht, en met een wanhopige blik: "Ja, seriously? Op ťťn van de ballonnen staat het wachtwoord geschreven."

Dennis:"Communiceren was niet te doen." Jon: "Iedere keer die fluit met die tonen, en die rook." Anniek: "Woooooeeeeeewoooooooeeee!" Dennis: "Eeeeeeeeeeeeeeeheeeeeh!"

Jon heeft moeite met het vinden van de zin die op de buitenkant van zijn wagon staat: "Iedere keer als je net 1 lettertje had begon Dennis weer te gillen."
Eindelijk heeft hij hem gevonden: "Dennis, die van mij. Ik zie het niet!"
Dennis: "Hoezo niet?"
Jon in de biecht daarover: "Ik zie het niet, dat is het. Het is ik zie het niet. Sukkel."
Anniek legt uit dat ze haar opdracht echt goed had uitgevoerd: "De opdracht was, leg 4 foto's in de juiste volgorde."
Dennis: "Maar je hebt meer foto's dan vier!" Anniek: "Oooh?"

ViviŽnne heeft afgesproken om te mollen: "Iedere keer als we een opdracht ingaan heeft Dennis het briljante plan om mij verdacht te maken. Alleen eh, dat werkt niet zo goed."

Jon over het verblijf voor die nacht: "Gisteravond werden wij gefÍteerd op het Petra Youth Hostel. En ik kan alle kijkers adviseren, als ze ooit naar Petra gaan, dat ze daar niet gaan slapen."

Dennis: "Kijk eens hoe schoon die vuilnisbak daar is. Of is dat de wc?"

Anniek is ook niet enthousiast: "Ik ga mezelf even ophangen in de wc."
Ze proberen alle toeristen bij Petra van de foto te weren. Anniek: "Maar er zijn altijd chagrijnige toeristen, die helemaal geen zin hebben."

Uiteindelijk gaan ze de foto nemen. Terwijl Vivienne de camera bedient roept Anniek al tegen de toeristen: "Thank you very much!"

ViviŽnne bedient de camera niet goed, Dennis neemt de foto alsnog: "Hele slechte actie hoor, de camera uit laten staan."

De kandidaten interviewen elkaar.
ViviŽnne vraagt Jon wie Rick verdacht bij de laatste test. Jon antwoordt: "Als ik hem kan geloven, dan is dat nog een reden voor mij om niet te zeggen wie dat was." Maar Rick is er toch uit?
Jon vraagt Dennis hoe groot de kans is dat hij door gaat. Dennis denkt 25% want "Er zijn er vier." Maar er is een mol tussen Dennis, die mol gaat toch altijd door?

Dennis vraagt ViviŽnne waarom zij Anniek verdenkt. "Omdat ze verdachte dingen doet" is het antwoord. "Dat doe ik ook" zegt Dennis. "Maar ik hou wel in de gaten" lacht ViviŽnne. "Dat is gelul" vindt Dennis.

Na afloop trekt Anniek een conclusie: "Ik geloof nog steeds dat Dennis het niet is en dat ViviŽnne het niet is. En ik ben het ook niet, dus er blijft er nog maar ťťn over."
De laatste proef deze aflevering levert geen geld op, maar wel een vrijstelling voor de finale. Jon vindt dat niet zo: "Nu nog een vrijstelling, wat een rotstreek!"

Jon en Dennis gaan als eerste de tunnel in. Dennis: "Ik vond het te gek in die tunnel. Ik ben een groot fan van James Bond, en dit gaf wel echt een Mission Impossible gevoel."

ViviŽnne is erg gemotiveerd: "Wij hadden zoiets van, we moeten dit winnen, want dan hebben we die mannen verslagen."

De dames zijn eerder bij het wisselpunt dan de heren. Ze wachten Jon en Dennis op en pikken nog net het laatste getal mee. Anniek: "Hey Viev, dat eerste dat hoeven we niet te meten, dat is 3 meter 20 hoor ik net."

ViviŽnne vraagt aan Anniek wie van de mannen ze de vrijstelling gunt, en waarom. Anniek zegt Jon "Omdat Dennis een concurrent is."

Dennis laat de gemeten afstand zien aan Pieter Jan. "995 meter" zegt Pieter Jan. "Komma 9" vult Dennis aan, "dus afgerond 996 meter."
De heren moeten bepalen wie van de twee dames de vrijstelling krijgt. Jon wil hem aan Anniek geven "Ik denk dat ViviŽnne de finale wel haalt." Dat vind Dennis niet zo slim: "Dus als we dan de vrijstelling aan Anniek geven ligt ťťn van ons eruit, nee, dat is slimmer, dat is een goede set!"

Dennis is erg zeker van zijn zaak. "Omdat ik nu echt duidelijkheid heb over wie de Mol moet zijn, vind ik het niet zo spannend meer."

Toch moet Dennis naar huis. Pieter Jan vraagt of hij het erg vindt dat hij verloren heeft. Dennis antwoordt: "Ik wilde niet van het spel verliezen. Ik had wel de finale willen halen, en dan had ik ook kunnen verliezen. Maar waar het mij om ging is dat ik erachter kwam wie de Mol zou zijn."