Quotes

 

Sprien
Pieter Jan aan het begin van de aflevering: "Het moment van de waarheid komt steeds dichterbij.

De kandidaten zitten achter in een pickup. Jon, als de chauffeur probeert te schakelen: "Eeeen, schakelen maar!"

Anniek vindt het vlees wat ze te eten krijgen ontzettend lekker. Als ze vraagt wat 'heerlijk' in het Arabisch is, antwoordt Jon: "Hmmmm!"

"Ik heb de laatste test niet gemaakt en heb dus ook even geen idee hoe goed ik bezig ben", aldus Vivienne die bij de laatste test een vrijstelling had.

De kandidaten worden wakker in de woestijn.
Jon: "Vanmorgen wakker geworden onder een strakblauwe lucht."
Vivienne: Het was echt een feestje om wakker te worden, zo ontzettend mooi!"
"Hij maakt zo lief een kopje koffie voor mij. Ik neem 'm mee naar huis denk ik", zegt Jon die van een plaatselijke tentenbewoner zijn dagelijkse portie cafe´ne krijgt.

Vivienne wijst Anniek waar ze het geld heeft gestopt. "Als je het nog wil kwijtmaken, weet je waar het zit."

Anniek en haar 'als-scenario': "Als Vivienne de Mol blijkt te zijn.. ja.. tsja.. dan ben ik echt het sufferdje. Maar Jon is haar Mol en dus spreekt ze zichzelf streng toe: "We zitten in de finale en dan ga je twijfelen. Dat moet je nooit doen, nooit twijfelen!"

"En dat wou ze zo graag, dat ik dacht: nee.. daar ga ik even tussenin zitten!", aldus Jon die het verdacht vindt dat Anniek tijdens de Doodskusopdracht meteen naar voren springt.

Nadat Pieter Jan de Doodskusopdracht heeft uitgelegd blijkt dat Anniek en Vivienne aan het eind met de neuzen van de auto's tegen elkaar aan moeten rijden.
Anniek: "Wij kunnen goed botsen, dat hebben we al eerder gedaan."
Vivienne: "Ja! Maar nu even goed!"

"Ja, gewoon een barrel." Anniek heeft een koosnaampje voor de auto verzonnen.

Anniek wordt gecoached door Jon vanaf de kant. "Ik moest luisteren naar de stem van de man die ik niet vertrouw."

"Er was geen vlag mee te raken, met die vrouw. Jon is niet tevreden over de stuurkwaliteiten van Anniek.

Vivienne rijdt een rode vlag om, waardoor er geld uit de pot gaat. Jon, met de haviksogen: "Dat scheelde vijf centimeter!"

"Ik hoop dat ik straks alles inzet op de juiste Mol", aldus Vivienne die alvast vooruit blikt op de test.
Anniek verdenkt de enige man die nog over is. "Er zijn veel momenten geweest waarop hij achterover kon gaan zitten."

"Jij doet maar wat." Anniek vertrouwt op haar beurt Jon weer niet.

Vivienne en Anniek zijn niet tevreden over het coachen van Jon:
Anniek: "Onduidelijke begeleiding Van Eerd!"
Vivienne" "Blijkbaar lastig!"

De opdracht is mislukt en Pieter Jan komt het er even inwrijven: "Jon! Wat goed dat je nooit rijinstructeur bent geworden!" En als Jon nog probeert om de Doodskus goed te laten keuren zegt PJ: "Nou, als jij dit zoenen noemt."

Jon reageert daar laconiek op: "Ik heb mijn best gedaan."
Jon snapt sommige Anniek-acties niet. "Zij gaat met veel plezier in een geblindeerde auto zitten en geeft gas.. en in de strijdwagen van Ben Hur is ze bang!"

Bij de tweede opdracht deze aflevering moeten de kaarsen die bij de juiste antwoorden op de vragen horen, uitblazen. Vivienne: "Aaah, ik blaas Hans uit."

"Doei!" zegt Anniek tegen de ballonnen die ze losknipt.

Anniek komt bij Pieter Jan, vlak voor de laatste test en op de vraag of ze nog een 'succes' nodig heeft zegt ze: "Dat is nooit weg."

Daar hebben we 'm weer hoor. Jon: "Ik eet mijn mollenboekje op met zout en peper als Vivienne de Mol is."
Dan volgt het eerste deel van de ontknoping. Pieter Jan: "De lange reis begon in Noord-Ierland en eindigt in de schatkamers van Jordanie. Alle opdrachten zijn volbracht, de pot is goed gevuld. Zeven kandidaten gingen naar huis. Jon, Anniek en Vivienne bleven over. Zij maken zich op voor de finale. EÚn van hen is de verrader, ÚÚn van hen is.. de Mol!"
Vivienne is de eerste die bij hem komt.
"Vivienne, ik heb je bij me geroepen met een reden. Jij bent de Mol, de verliezer of de winnaar. Je hebt het spel gespeeld zoals het gespeeld moet worden. Slim en scherp. Je hebt een deal gemaakt met Dennis. En dat heeft jou extra informatie opgeleverd. Jou heeft het de finale gebracht. Hem niet. Zover ben je gekomen. Verder kan niet. En hier stopt het. Bij de pot van ruim twintig duizend euro. Die is voor jou. Jij bent de winnaar van Wie is de Mol 2009. Gefeliciteerd."