Verslag aflevering 3

Calls, colours and crashes

Molcrazy

Dag 4
Omdat de supervrijstelling in het spel werd gebracht, gaan alle kandidaten door naar de volgende ronde. Pieter Jan vraagt de kandidaten om drie duo’s te vormen. Sebastiaan gaat bij Rick staan, Dennis vormt een duo met Viviënne en ook Anniek en Hans worden partners. Jon, Froukje en Paula gaan met Pieter Jan mee. De duo’s worden verspreid over verschillende telefooncellen. Ze worden opgebeld door Jon, Froukje of Paula (zij krijgen alle drie één duo toegewezen) die de duo’s vragen stellen. Op basis van het antwoord, trekken ze naar een volgende locatie. Het is de bedoeling dat de duo’s bij de drie bellers aankomen. Dit gebeurt het best met zo weinig mogelijk telefoontjes: de bellers hebben namelijk belmuntjes ter waarde van 125€. Hoe meer ze er over houden, hoe meer ze voor de pot verdienen. Voorwaarde is wel dat alle drie de duo’s binnen de tijd binnen moeten zijn.

Jon: “Welk woord is het eerste woord dat je ziet wanneer je jezelf omdraait?” Sebastiaan en Rick antwoorden ‘litter’ en dit is het goede antwoord. Ze moeten verder naar Queen Street Chapel Lane. Froukje en Paula hebben problemen met het contacteren van hun duo. Paula belt en belt, maar Hans en Anniek schijnen niet op te nemen. Jon belt naar de tweede telefooncel waar Sebastiaan en Rick moeten aankomen. Ze nemen echter niet op dus probeert Jon het opnieuw. Terwijl ze onderweg zijn, gooit Sebastiaan de plattegrond van de stad weg wat Rick echt niet begrijpt. Ze vissen de plattegrond uit de vuilnisbak en lopen verder. De drie duo’s worden belaagd met vragen. Hans vindt Anniek tijdens het spel echt helder. Paula kan zonder problemen contact maken met Anniek, maar met Hans wil het maar niet lukken. Het centrale verzamelingspunt is het busstation. Rick en Sebastiaan halen het, maar de andere duo’s niet. Omdat er slechts één duo op tijd binnen is, mislukt de opdracht en wordt er geen geld verdiend voor de groepspot.

’s Avonds overnachten de kandidaten in een landhuis. Froukje vindt het wel gezellig om met zijn allen eten te maken. Er gebeurt uiteraard nog wat meer dan eten alleen: Jon en Sebastiaan bespreken en delen zaken met elkaar. Dennis en Rick proberen te horen wat gezegd wordt, maar ze verstaan niets.

Dag 5
Froukje is ontzet over het verdwijnen van haar molboekje. Ze wil in de tassen van de andere kandidaten kijken om te zien wie haar boekje heeft. Dennis wil niet dat iemand in zijn tas neust: dat gaat hem iets te ver.
In Derry zegt Pieter Jan dat hij de kandidaten binnen 20 minuten terug wil zien met het geld. Ze krijgen geen verdere instructies. De kandidaten treden een theaterzaal binnen terwijl ze overspoeld worden door de 5e symfonie van Beethoven. Er staat een micro op het podium en  7 lichtgevende zuilen voor het podium. De zuilen lichten afwisselend op. Vrij snel komen de kandidaten erachter dat het oplichten van de zuilen samenhangt met het uitspreken van bepaalde woorden. Elke zuil licht op in een andere kleur. Jon kruipt achter de microfoon en spreekt de woorden in die de andere kandidaten roepen. Stilaan ontdekken ze de juiste woorden:

Oranje   =   geld
Wit   =   het
Geel   =   is
Paars   =   bij
Blauw   =   maar
Groen   =   hier
Roos   =   ?

Ze vinden alle woorden behalve het woord ‘wie’. De juiste zin was “Het geld is hier maar bij wie”. Nadat de kandidaten hun tas gecontroleerd hebben, blijkt het geld in de tas van Dennis te zitten! De opdracht is niet gelukt en de kandidaten verdienen weer geen geld.

In de tussentijd biecht Sebastiaan op dat hij het boekje van Froukje weggenomen heeft en in de tas van Hans heeft gestoken.

Dag 6
De kandidaten vinden een enveloppe waarin hen gevraagd wordt om 3 mensen af te vaardigen die snel een goed overzicht hebben en 3 die de weg nooit kwijt geraken. Hoe moeten ze dit beslissen? Er ontstaat een heel circus om de groepen te bepalen! Dennis stelt voor om lijstjes op te stellen met 6 namen, behalve je eigen naam. Hans stelt voor om te gaan loten. De 3 mensen die goed het overzicht kunnen bewaren, worden Rick, Dennis en Paula. De 3 die nooit de weg kwijt geraken, zijn Anniek, Froukje en Viviënne.

Wat moeten ze nou gaan doen? De kandidaten komen terecht op een autokerkhof. In het veld staan enkele auto’s met een bepaalde waarde: meestal is deze waarde 200€, maar er staat ook een auto met een waarde van 1000€ bij. Om dit geld te verdienen, moeten deze auto’s geramd worden. De kandidaten krijgen daarvoor 3 auto’s ter beschikking. De mensen die goed het overzicht kunnen bewaren, zijn de coaches/uitkijkers en gidsen de auto’s naar het geld. De mensen die de weg nooit kwijt geraken, zijn de chauffeurs en de overige 3 kandidaten zijn de bijrijders. Uiteindelijk komen de volgende teams tot stand:

Rick (coach)   Viviënne (chauffeur)   Hans (bijrijder)
Dennis (coach)   Froukje (chauffeur)   Sebastiaan (bijrijder)
Paula (coach)   Anniek (chauffeur)   Jon (bijrijder)

Het spel wordt bemoeilijkt door twee factoren. Allereerst zijn er twee jagers die de kandidaten-auto’s proberen in te sluiten. Behalve dat staat op elke kandidaten-auto een vermenigvuldigingsfactor (2x - 1x - 0,5x). Het geld dat door een auto wordt verdiend, wordt vermenigvuldigd met deze factor om het uiteindelijk gewonnen bedrag per auto te berekenen. Viviënne rijdt in de ‘2x-auto’, Froukje in de ‘1x-auto’ en Anniek in de ‘0,5x-auto’. Het spel is gedaan wanneer alle kandidaten ingesloten zijn of wanneer het geld op is.

Viviënne schiet uit de startblokken en ramt erop los. Anniek rijdt niet zo goed: ze heeft ook nog maar net haar rijbewijs. Omdat zij in de ‘0,5x-auto’ rijdt, vindt Anniek dat ze de auto die 1000€ oplevert, niet moet rammen. Wanneer Viviënne ingesloten wordt, heeft ze al veel geld verdiend, met name 2400€ (1200€ x 2). Froukje ramt de auto’s te fanatiek met als gevolg dat er een band onder haar auto vastgeraakt en de auto ingesloten wordt. Rick vraagt zich af of Paula gewoon vaag doet of dat iemand steeds de knopjes van de portofoon indrukt wanneer er iets gezegd wordt zodat niemand het verstaat. Tot slot wordt ook Anniek ingesloten en de opdracht is ten einde. Er wordt 3200€ verdiend waardoor de pot oploopt tot 5850€.

Dan is het tijd voor de test en de meningen van de kandidaten zijn duidelijk verdeeld. Het lijkt wel of iedereen de Mol kan zijn! Na de test is het weer tijd voor een spannende executie. Wie moet er gaan? Ricks naam wordt eerst ingetypt … GROEN! Rick gaat door naar de volgende aflevering. Wie nu? Hans … ROOD. Hans moet als tweede kandidaat het spel verlaten.