Wie is de Mol Junior - Aflevering 1 - Verslag

 

De eerste aflevering start zoals we gewend zijn van de normale series. Sipke-Jan Bousema, de presentator, legt uit hoe het spel werkt en vertelt ons dat de kandidaten in plaats van euro’s spelen voor Vierduiten. Wat dit precies inhoud is nog niet bekend.

Ook moeten de kandidaten hun persoonlijke spullen inleveren. Mobieltjes, sleutels, enz. moeten worden ingeleverd bij Sipke-Jan en in ruil krijgen ze een molboekje.
Dan start de eerste opdracht. Sipke-Jan wil dat er drie teams worden gemaakt. Twee teams van drie en één team van 2 personen. Uiteindelijk besluiten Amin en Lara met Sipke-Jan mee te gaan. De anderen blijven achter.
 
Amin en Lara krijgen van Sipke-Jan te horen dat ze kans maken op een vrijstelling. Om die te winnen moeten ze een blauwe keet binnengaan en daar een half uur lang een radioprogramma maken. De twee achtergebleven teams moeten met zend- en ontvangstapparatuur bepalen waar de keet zich bevindt. Lukt het de teams de keet voor het eind van de show te bereiken maken zij kans op een vrijstelling.
Het duurt niet lang of de show begint en Amin is druk in de weer met het uitzoeken van plaatjes terwijl Lara de jingles door de microfoon zingt.
Op dat moment gaan de twee teams op weg.
Ze maken gebruik van bakfietsen. Het is erg lastig om de juiste frequentie te vinden, maar het lukt hen wonderwel.
Op de radio komt ook een quiz waaraan de teams mee kunnen doen. Als ze de vraag juist beantwoorden, verdienen ze 500 vierduiten voor de pot.
Joost is de eerste die belt, maar hij geeft niet het juiste antwoord. Dan probeert Naomi het een keer en zij weet wel het antwoord op de vraag.

Het besturen van de bakfiets blijkt lastig want het team van de jongens, met Beau aan het stuur, beland in de sloot. Het lukt het niet meer mee te spelen met de quiz omdat de telefoon nat geworden is.

En dan is de radioshow voorbij en geen van de teams heeft de Blauwe Keet bereikt. Lara en Amin maken dus kans op de vrijstelling. Met de opdracht zijn 500 vierduiten verdiend. De pot zal worden beheerd door Amin.
Dan is het tijd voor de tweede opdracht.

Deze speelt zich af het centrum van Zwolle, en wel in de Peperbus. De bekendste toren van Zwolle. De kandidaten moeten zich met een touw van boven in de toren naar beneden laten zakken, waar een aantal kisten staan. Deze kisten bevatten geld.
Eén kist heeft een vrijstelling. Op elke kist staat een naam van een bekend hoog gebouw. De kandidaat moet steeds raden of het gebouw wat op zijn of haar kist staat, hoger is dan het gebouw wat de beurt daarvoor naar boven is gehaald.
Raad de kandidaat het juist, komt het bedrag wat in de kist zit automatisch is de pot. Is het onjuist wordt er niets verdiend.
Naomi mag als eerste de diepte in. Ze vind het wel een beetje eng. Als ze beneden is aarzelt ze even maar pakt dan de kist met als opschrift ‘De toren van Babel’. Boven blijkt hier een vrijstelling in te zitten. Jammer voor Amin en Lara, want alleen als zij deze kist naar boven hadden gekregen, was de vrijstelling voor één van hen.

Dan is Lara aan de beurt. Ze wil snel gaan omdat ze er dan maar vanaf is. Ze kiest voor de kist met ‘Eiffeltoren’ erop. Daarna krijgt Sioux de kans om in de diepte te zakken. Zij neemt de Toren van Pisa en gokt dat deze lager is dan de Eiffeltoren. Dat is juist, de Toren van Pisa is 55 meter hoog dus dat zijn 55 vierduiten in de pot. De Domtoren wordt door Amin gepakt. Hij denkt dat deze lager is dan de Toren van Pisa. Maar hij zit ernaast en het geld gaat aan zijn neus voorbij.
Iris denkt dat de Euromast hoger is. Dat klopt natuurlijk, 185 vierduiten in de pot. Joost kiest de kist met ‘Empire State Building’ die hoger is dan de Euromast. De pot wordt goed gespekt deze opdracht. Ook Beau en Jelani gokken goed. Na deze opdracht staat de pot op 1820 vierduiten.

Meteen daarna is het tijd voor de test. En de executie. En ook al is het een Juniorversie van het spel, het is en blijft Wie is de Mol. Keihard moet er ook de eerste aflevering iemand naar huis. Tijdens de executie heeft iedereen een groen scherm gehad, behalve Joost en Iris. Sipke Jan typt de naam van Joost als eerste in en dat levert een rood scherm op. Hij moet afscheid nemen.