Wie is de Mol Junior - Aflevering 3 - Verslag

 

Na het vertrek van Sioux in de vorige aflevering is de groep verdeeld in twee kampen. De jongens en de meiden. Vooral die laatste groep baalt behoorlijk dat Sioux een rood scherm kreeg. Iris is haar kamergenoot kwijt en Naomi mist het ‘zonnetje in huis’.  

Maar veel tijd om te treuren hebben de kandidaten niet. De eerste opdracht staat op het punt te beginnen en speelt zich af in de binnenstad van Zwolle. De kandidaten moeten een kluis zien te openen waarin het geld zit wat met deze opdracht verdiend kan worden. De code kunnen ze achterhalen door antwoorden te geven op een aantal vragen. De antwoorden kunnen ze vinden, door met een kart door de binnenstad van Zwolle heen te rijden. In totaal duurt de opdracht 30 minuten.
Jelani is als eerste aan de beurt, hij moet antwoord geven op de vraag: ‘Hoeveel bushaltes kom je tegen’? Hij scheurt weg en even later komt hij weer bij het beginpunt uit. Hij heeft drie bushaltes geteld. Dan is het de beurt aan Amin. Hij moet het antwoord van Jelani onthouden. De tweede vraag ‘Hoeveel stadsplattegronden passeer je’ is ook voor hem. Nadat hij het rondje heeft voltooid blijkt dat hij geen enkele plattegrond heeft gezien. Iris is de volgende kandidaat. Zij moet het aantal zebrapaden tellen die ze passeert. Door het rijden is ze de cijfercombinatie die ze van Amin gekregen heeft door elkaar aan het halen.
Naomi moet de muurlantaarns tellen. De cijfercombinatie van de andere kandidaten, 034, plus haar eigen cijfer, 6, geeft ze door aan Beau. Hij telt 1 telefooncel.
Lara gaat vervolgens met de code in haar hoofd racen en terwijl ze haar rondje maakt, telt ze de voorrangsborden. Als laatste kandidaat mag ze de code aan Sipke Jan geven, die deze invoert in de kluis.

Maar helaas.. de kluis blijft gesloten en geen 2000 vierduiten in de pot. De onderlinge verdenkingen worden sterker, al is iedereen het er over eens dat het erg makkelijk is voor de mol om een streek te leveren.
De tweede opdracht speelt zich af in het museum in Zwolle. Tegen sluitingstijd moeten de kandidaten zich laten insluiten in het museum. Ze moeten twee objecten uit het museum stelen, elk 1000 vierduiten waard. Vanuit de bewakingskamer sturen Lara en Iris de andere kandidaten aan. Ze gaan op zoek naar de objecten en daarnaast moeten ze uitkijken voor de bewaker. Deze is het eerste kwartier van het spel aan het eten.

Al snel vinden Naomi en Jelani het eerste object, een zilveren lepel. Deze wordt streng bewaakt door een aantal bewegingscensoren.
Amin en Beau hebben ook hun doel bereikt. Deze wordt omringt door lasers, die een alarm ontgrendelen als de straal wordt doorkruist. Beau is onvoorzichtig en het alarm gaat piepen. De bewaker komt erop af. Maar die is te laat en de lepel en de ring zijn gestolen. Dit betekent dat er 2000 vierduiten in de pot gaan en het museum eens lief moet gaan kijken naar de verzekeraar.
Dan is het tijd voor de test.

Een aantal verdachte dingen uit de eerste opdracht worden nog eens aangehaald. Ook blijkt dat veel kandidaten nog steeds twijfelen over hun Mol.

Meteen na de test vind de executie plaats. 
Als eerste wordt Naomi’s naam ingetypt. Groen.
Beau is de tweede. Rood.

Hij heeft de meeste vragen fout beantwoord en moet vertrekken.