Wie is de Mol Junior - Aflevering 4 - Verslag

 

In de vorige aflevering hebben we gezien dat Beau moest vertrekken.  De 5 overgebleven kandidaten vinden het jammer. Maar het spel gaat verder en de spanningen tussen de meiden en de jongens worden groter. Over de mol wordt weinig gepraat.

Dan start de eerste opdracht. Samen met Sipke-Jan gaan de kandidaten per bus naar een markt. In de bus spelen ze het spel ‘ik ga op vakantie en neem mee’. Lara is de winnaar van dit spel. Dan komen ze aan bij de markt. Daar vertelt SipkeJan dat ze alle voorwerpen die zijn opgenoemd tijdens het spel in de bus, moeten vinden. Voor elke voorwerp worden 100 vierduiten in de pot gestort. Als ze alle voorwerpen bij elkaar krijgen, verdubbeld SipkeJan de pot.
Op de markt splitsen ze elkaar in twee groepen zodat er zoveel mogelijk spullen gekocht kunnen worden. Elke groep krijgt tien euro mee. De makkelijkste producten worden als eerste gekocht: een broek, zonnebril, een paar oorbellen en een tandenborstel.

Teenslippers blijken wat moeilijk te krijgen, maar dan zien ze iemand op de markt lopen die ze aanheeft. Naomi vraagt heel lief of het meisje mee wil lopen en dat doet ze. Ook heeft ze een iPod bij zich, die stond ook op de lijst. In totaal hebben ze met deze opdracht 7 voorwerpen gevonden en daarmee zijn er  700 vierduiten verdiend.
De tweede opdracht van deze aflevering speelt zich af in een molen.  Eerst vertelt SipkeJan dat er in totaal al 11.600 vierduiten in de pot zouden kunnen zitten. De pot bevat echter maar 5220 vierduiten.  Met de tweede opdracht kunnen daar 1500 vierduiten aan worden toegevoegd.

In deze opdracht zijn de vierduiten verstopt. Aanwijzingen over de plaats bevinden zich op de wieken van de molen. Op de wieken zijn namelijk foto’s geplakt. 1 kandidaat, Amin, gaat boven in de molen de wieken fotograferen. De foto’s komen terecht op de computer die beneden in de molen staat. Daar zitten Iris en Naomi om de foto’s te ontcijferen. Jelani en Lara zullen communiceren tussen de twee bij de computer en de fotograaf.
Het blijkt erg moeilijk om te fotograferen maar uiteindelijk komt er een scherpe foto van een gebouw voorbij. Dit gebouw staat ook afgebeeld op de voorkant van de Telefoongids. Op een andere foto staat een getal, dit stelt de pagina van de telefoongids voor.
Ook is er nog een foto waarop een stukje uit het telefoonboek staat afgebeeld. De laatste foto maakt duidelijk dat ze naar het gemeentehuis Zwolle moeten naar een deur waarop 2.19 staat.
Daar aangekomen moeten ze even wachten maar dan mogen ze doorlopen en komen ze in de kamer van de burgemeester.
Hij overhandigt hen 1500 vierduiten.
Maar lang blij kunnen ze niet zijn want de spanning voor de test is alweer voelbaar. Met nog vijf overgebleven kandidaten wordt de kans van eliminatie steeds groter en een aantal kandidaten hebben nog steeds geen zekerheid over hun mol.
Meteen na de test komt de executie. Lara’s naam wordt als eerste ingetypt. Een groen scherm volgt na de entertoets. Ook Naomi krijgt de groene kleur te zien. Amin is de volgende. Weer groen. Het gaat tussen Iris en Jelani. Die laatste wordt als eerst ingetypt. Groen. Dat houd in dat Iris moet vertrekken en dat er nog vier kandidaten verder gaan in hun zoektocht naar de Mol.