Wie is de Mol Junior - Aflevering 6 - Verslag

De Mol ontmaskerd!

Nog drie kandidaten zijn over: Lara, Naomi en Amin. In deze aflevering zullen we eindelijk te weten komen wie de Mol is.

Nog één opdracht staat hen te wachten. Een gevaarlijke opdracht! Ze moeten in een brandend gebouw geld zoeken. Eén kandidaat zit opgesloten in een kamer, waar ook plattegrondjes hangen die aanduiden waar het geld te vinden is. Die persoon kan zelf geen geld vinden. En het geld dat de Mol vindt, wordt niet in de pot gedaan. Het beste is dus om de Mol op te sluiten in het kamertje. Lara besluit in het gesloten kamertje te gaan zitten. Is zij dan de Mol?
Naomi en Amin moeten Lara redden in het brandend gebouw. Pas als ze haar gered hebben, gaat het geld dat ze gevonden hebben in de pot. Behalve dat geld van de Mol.
Naomi en Amin krijgen een warmtecamera waarmee ze het geld kunnen spotten in de rook. Lara moet hen begeleiden, maar ze luisteren niet naar haar en lopen zelf rond tot ze overal geld vinden. Naomi vindt op een gegeven moment ook geld, maar Amin graait het voor haar neus weg.

Uiteindelijk vinden ze op eigen houtje geld en komen ze in de kamer van Lara terecht. Zij verstopt zich stiekem in een hoekje en Amin loopt haar voorbij. Maar dan vraagt Naomi iets door de walki-talki, wat vlak naast hen weerklinkt. Zo vinden ze Lara dan toch en is het geld binnen. Amin heeft 2450 euro en Naomi 250 euro. Hoeveel daarvan naar de pot gaat, weten ze pas nadat de Mol bekend is.
Dan is het tijd voor de finale test. Naomi stemt op Amin, Amin gaat voor Lara en Lara gaat op haar beurt weer voor Amin.
Even later is de uitslag bekend en wordt het ook aan ons bekendgemaakt. Naomi staat voor een grote deur, die zich plots opent. Ze wandelt naar Sipke-Jan die haar reeds opwacht. Hij vertelt haar dat ze er in het begin vaak naast zat, tot drie afleveringen geleden, waarop ze ineens wist wie de Mol was. Ze heeft nu een record score van 20 op 20 gescoord en zij is dus de winnares van deze eerste Wie Is De Mol Junior!
Wetende op wie Naomi gestemd heeft, is het dus ook al duidelijk wie de Mol is. Amin komt als tweede naar Sipke-Jan. Naomi staat nog naast Sipke-Jan te wachten. Hij ontmaskerd Amin als de Mol, die erg opgelucht is dat hij het eindelijk mag zeggen.
Als laatste komt Lara binnen en zij krijgt het minder leuke nieuws te horen dat Naomi haar met één vraag verschil verslagen heeft. Zij is de eervolle tweede.
Doordat Amin de Mol is, komt zijn gewonnen geld van de brandweeropdracht niet in de pot en wint Naomi dus 6720 vierduiten (die alleen in Zwolle besteed kunnen worden).
Uiteindelijk zien we ook nog Amin’s mollenstreken. Wat heeft hij allemaal uitgespookt?
Bij de opdracht met het radio maken moest Amin bij het duo zitten dat de radio-uitzending moest maken en hij moest ervoor zorgen dat ze hen niet zouden vinden, zodat er geen geld binnen kwam. Hij rekte tijd, o.a. door plaatjes op 32 toeren te draaien. Ze vonden hen niet en zijn missie was dus geslaagd.

In de Peperbus had Amin de domtoren na de toren van Pisa genomen en wist dat de domtoren hoger was. Toch zei hij lager, waardoor dat geld niet in de pot ging.
Bij de marktopdracht (‘ik ga op reis en neem mee’) ging hij eerst voor een makkelijk woord, zodat het niet zou opvallen dat hij als Mol een moeilijk te vinden voorwerp zou noemen. En daarna had hij het expres fout, zodat ze niet veel woorden zouden hebben.
Bij het fotograferen koos hij opzettelijk het woord “verblind” omdat het heel moeilijk is daar een foto van te maken. Bovendien is een Mol ook blind en was dit dus een geheime aanwijzing.

Bij de Fennek-opdracht zorgde Amin ervoor dat hij in de fennek terecht kwam, waar niemand hem kon controleren en hij naar hartelust foute coördinaten door kon geven.
Tijdens het karten moest hij de plattegronden tellen. Er was er slechts één en die reed hij dan ook voorbij.

In de opdracht met de plattegrond van Zwolle, prutste hij met de portofoon, zodat niemand hem kon verstaan. Hij liep een paar keer verkeerd en gaf niet duidelijk door hoe ze bij hun eindpunt geraakt waren.

In het hotel nam Amin de correcte sleutel met de antwoorden van de Mol, zodat niemand anders in die kamer zou komen. Bovendien beïnvloedde hij het antwoord op de eerste vraag zodat ze fout zouden gaan en de opdracht niet meer te redden viel.

Bij de allerlaatste opdracht pakte Amin het meeste geld. Hij graaide er zelfs voor Naomi’s neus weg, zodat dat geld niet in de pot zou gaan.

En daarmee wordt de eerste reeks van deze Wie Is De Mol Junior afgesloten. Hopelijk tot een volgende keer!