Auteur Topic: Belangrijke mededeling voor iedere forummer  (gelezen 8324 keer)

Offline Daisy

 • Winnaar Vuelta Pool 2022
 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
Belangrijke mededeling voor iedere forummer
« Gepost op: 10-12-2017, 12:37:48 »
Hoi en welkom op het WieIsdeMol.com forum van het seizoen van 2018!

'Zoals je misschien gemerkt hebt, is er de laatste maanden het één en ander veranderd op Reailitynet. Een aantal vaste krachten heeft het afgelopen seizoen besloten hun Actieve Leden taken neer te leggen. Het team is uitgebreid met nieuwe gemotiveerde krachten. Naast Lukie4 zullen nu ook Daisy en Tristan ervoor gaan zorgen dat het forum goed leesbaar blijft tijdens de speurtocht naar de mol.

Afgelopen jaar is er een enquête afgenomen onder de molfans op deze site, waarbij we konden kijken hoe we nog meer aan jullie wensen kunnen voldoen. Uit de enquête is gebleken dat veel bezoekers geschrokken zijn van de negatieve sfeer in sommige topics op het WidM board. Met name de overdaad aan veelal negatieve kritieken werd als boosdoener genoemd.

WieIsDeMol.com is vóór fans en dóór fans waarbij plezier, respect voor elkaar, voor het programma, voor de makers en voor de deelnemers voorop staat. Daar willen wij dit jaar extra de nadruk op leggen. En daar hebben wij jullie hulp bij nodig. Wij willen dat het WIDM board een plek is waar een prettige sfeer heerst voor alle forummers die graag met plezier naar Wie is de Mol kijken. Daarnaast moet het een plek zijn waar iedereen zijn ervaringen en meningen kan delen. Wij vinden echter een overdaad aan en herhaling van kritiek op het programma niet op ons forum passen.

De moderators zullen dit jaar extra letten op de toon van de discussies en ingrijpen als zij dat nodig vinden. Aan het eind van het seizoen openen wij een tips en tops topic waarbij we het seizoen kunnen nabespreken. Gedurende het seizoen ligt op ons forum de focus de jacht naar de Mol.

Kan je niet wachten tot het einde van het seizoen, en wil je iets wat je dwars zit direct aan de productie laten weten, neem dan contact op met AVRO/TROS.

Wij gaan voor een heerlijk molseizoen!
« Laatst bewerkt op: 10-12-2017, 12:51:07 door Lukie4 »

Offline Daisy

 • Winnaar Vuelta Pool 2022
 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
Re: Belangrijke mededeling voor iedere forummer
« Reactie #1 Gepost op: 10-12-2017, 13:12:02 »
Berichten plaatsen

Om het lezen van berichten op dit forum nog gemakkelijker en plezieriger te maken heeft WieIsDeMol.Com een aantal regels om de overzichtelijkheid te vergroten.

Op dit forum alleen serieuze 'Wie is de Mol?' zaken
Een groot aantal bezoekers is vooral geïnteresseerd in discussies over 'Wie is de Mol?'. Om het hen makkelijk te maken zijn er verschillende fora gemaakt. Op die manier wordt het bespreken van de serie gescheiden gehouden van alle andere zaken. Op de forum index pagina kun je de verschillende fora zien. Dit forum is alleen voor discussie en bespreking van de WIDM-serie, die vanaf  januari 2018 zal worden uitgezonden. In het Wie is de Mol AVRO/TROS 2017 forum kun je terecht voor alles over de zeventiende serie van WIDM. Fora van oudere series vind je HIER. Het Huiskamerforum heeft veel minder beperkingen en kan over van alles en nog wat gaan.

Verzin logische titels
Een titel als 'Is dit jullie wel opgevallen?' geeft totaal niet weer waar een topic over gaat. 'Hint in het introfilmpje' is veel duidelijker.

Blijf on-topic

Het is erg vervelend om een topic door te lezen dat afwijkt van het onderwerp waar het oorspronkelijk voor bedoeld was. Probeer er dus voor te zorgen dat je reacties op een topic altijd in lijn zijn met de titel en het eerste bericht van een topic.

Maak niet onnodig nieuwe topics aan

Kijk voordat je post of er wellicht al een topic bestaat waar je jouw informatie als aanvulling kunt posten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kandidaten topics. Ook krijgt iedere aflevering een eigen topic waarin alles van die aflevering besproken kan worden.

Plaats alleen reacties die iets aan de discussie toevoegen
Niets is zo frustrerend als door een topic te moeten bladeren met een hoop zinloze reacties.

Het plaatsen van 2 of meer berichten achter elkaar is niet toegestaan. Je kunt heel eenvoudig je eerste bericht aanpassen met de veranderknop rechts bovenaan dit bericht en vervolgens opslaan. Uitzonderingen hierop zijn: als je bericht te lang is of als er een dag of langer tussen je berichten zit.

Respecteer iedereen
Iedereen komt hier voor de fun. Ga daarom respectvol met elkaar om en kwets niemand (dus ook geen kandidaten).

Hints!
Je hebt een hint gevonden, daar zijn we allemaal naar op zoek natuurlijk. We willen allemaal ontdekken wie de mol is. Toch kunnen hints zoals de priester hint of zoals de Klaas hint voor mensen het kijken ook verpesten. Er is nagedacht over een hint vrij topic en dat gaan we ook uitproberen. Of het werkt zullen we ondervinden.
Daarom een uitdrukkelijk verzoek om als je een hint vindt die er door de montage is ingestopt om die dan in spoilertags te zetten. Weet je niet hoe dat moet? Vraag het even na.
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Waar nodig zullen berichten door de moderators worden ingekort, verwijderd, verplaatst of afgesloten.


--------------------------------------------------------------------------------

WieIsDeMol.Com

WieIsDeMol.Com is sinds 2000 fansite van het programma 'Wie is de Mol?'. Onder het motto 'voor fans, door fans' brengt deze site de meest recente en complete informatie over de serie en alles wat zich rond de serie afspeelt.

Ontmoet op dit forum mede-fans en laat weten wat je van het programma en de kandidaten vindt. Verder kun je op de site (via de menubalk bovenaan) het volgende vinden:

Hoofdmenu
Hier vind je de homepagina met alle nieuwtjes over de serie en de linkpagina met links naar allerlei sites over 'Wie is de Mol?'. De secties 'Totstandkoming site' en 'Wie doet wat op de site' geven achtergronden over de makers van WieIsDeMol.Com en Realitynet, waar WieIsDeMol.Com deel van uitmaakt.

Interactie
Naast dit forum vind je er de chat en de WieIsDeMol.Com pool.

WIDM-stuff
Allerlei informatie over 'Wie is de Mol?', zoals columns, artikelen en andere berichten uit de media en puzzels en quizzen op de funstuff pagina.

Kandidaten
Informatie over alle kandidaten, foto's, uitspraken, etc.

Overzichten
Alle opdrachten en de sabotagemogelijkheden op een rijtje op de 'Mollen en geldzakken'-pagina, de verdenkingen tijdens de executie op de 'Wie verdenkt wie?'-pagina en een overzicht van wat jij de beste opdrachten vond op de 'Opdrachten'-pagina. Daarnaast de beste theorieën bij het theorieën overzicht en de Spotlight!
« Laatst bewerkt op: 19-12-2017, 23:05:07 door D*N »

Offline Lukie4

 • winnaar WIDM-pool 2018
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Als je alles geeft, verlies je niets
Re: Belangrijke mededeling voor iedere forummer
« Reactie #2 Gepost op: 18-12-2017, 22:02:33 »
Voor de Belgische Mol hebben we een heel apart forum.


van het seizoen 2017 vind je het forum hier

Het nieuwe forum zullen we ook ruim op tijd aankondigen.
Life can only be understood backwards; but it must be lived forwards.

Offline Lukie4

 • winnaar WIDM-pool 2018
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Als je alles geeft, verlies je niets
Re: Belangrijke mededeling voor iedere forummer
« Reactie #3 Gepost op: 28-01-2018, 12:33:26 »
quoten

Als iemand een heel bericht heeft geplaatst en jij wilt daar op reageren hoef je niet dat hele bericht te quoten. Zeker niet als je de eerst volgende poster bent. Dan is het namelijk logisch dat je op dat bericht reageert.

Reageer je op een bericht van een stuk geleden kun je er ook altijd nog voor kiezen om een deel van het bericht te quoten. Je kunt alleen het stukje nemen waar jij wat over wilt zeggen. De rest kun je gewoon deleten. Dit kun je doen door in plaats van op "verzenden" op  "bekijken"  te drukken. Dan verschijnt je hele post inclusief de quote. Dan kun je alles bewerken.

Verder kan deze tip (van Erik L.)nog handig zijn: wat misschien nog het noemen waard is, is dat de "kop" van de quote een klikbare link is naar het originele bericht. Als mensen dat weten is dat misschien een extra stimulans om quotes kort te houden - lezers kunnen dan alsnog snel terugklikken naar het geciteerde bericht en het in zijn context bekijken.


Dit alles helpt bij de leesbaarheid van het forum.
« Laatst bewerkt op: 28-01-2018, 22:39:31 door Lukie4 »
Life can only be understood backwards; but it must be lived forwards.

Offline Daisy

 • Winnaar Vuelta Pool 2022
 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
Re: Belangrijke mededeling voor iedere forummer
« Reactie #4 Gepost op: 2-02-2018, 19:30:47 »
Overig

Zoals ook in de openings post vermeld, is dit forum er nu voor de zoektocht naar de mol van 2018. Er is een topic voor een terugblik op dit seizoen, die na afloop van aflevering 10 open zal gaan. Daarnaast horen discussies over wel of geen hints en hoe je WIDM moet kijken hier niet thuis. Elke kijker geniet op zijn of haar manier van het seizoen en voor een ieder is er een plek op dit forum. Er is geen goede of foute manier van kijken.

Tevens gaan topics die niks met het verloop vh seizoen te maken hebben gaan ook direct ook slot. Er is nog te bespreken over dit seizoen. Vooruitblikken kunnen we na 10 maart nog langgenoeg doen.