Poll

Wat was jullie favoriete widm seizoen.

Seizoen 1 (AustraliŽ)
9 (2.8%)
Seizoen 2 (Schotland)
3 (0.9%)
Seizoen 3 (Portugal)
18 (5.6%)
Seizoen 4 (Canada)
4 (1.3%)
Seizoen 5 (AustraliŽ en IndonesiŽ)
10 (3.1%)
Seizoen 6 (ArgentiniŽ)
21 (6.6%)
Seizoen 7 (Thailand)
8 (2.5%)
Seizoen 8 (Mexico)
39 (12.2%)
Seizoen 9 (Noord-Ierland en JordaniŽ)
9 (2.8%)
Seizoen 10 (Japan)
2 (0.6%)
Seizoen 11 (El Salvador en Nicaragua)
21 (6.6%)
Seizoen 12 (IJsland en Spanje)
4 (1.3%)
Seizoen 13 (Zuid-afrika)
39 (12.2%)
Seizoen 14 (Hongkong en de Filipijnen)
3 (0.9%)
Seizoen 15 (Sri Lanka)
5 (1.6%)
Seizoen 16 (Dominicaanse Republiek)
0 (0%)
Seizoen 17 (Oregon/USA)
29 (9.1%)
Seizoen 18 (GeorgiŽ)
51 (16%)
Seizoen 19 (Colombia)
3 (0.9%)
Seizoen 20 (China)
8 (2.5%)
Renaissance (Toscane/ItaliŽ)
27 (8.5%)
Seizoen 21 (TsjechiŽ)
0 (0%)
Seizoen 22 (AlbaniŽ)
6 (1.9%)

Totaal aantal stemmen: 118

Auteur Topic: [Poll] ranking beste seizoenen  (gelezen 5091 keer)

Offline Elijah

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Joeri Sven Christian Ron en Jan zijn de beste
[Poll] ranking beste seizoenen
« Gepost op: 23-06-2022, 10:00:43 »
De laatste poll over je favoriete seizoen kwam in 2019 op dit forum. Misschien is daar nu al verandering in gekomen want er zijn natuurlijk weer wat mooie seizoenen gemaakt daarna. Je kan 3 keer stemmen. En vergeet niet het over alles in een seizoen: Opdrachten, kandidatengroep , het land, de mol...
Ik zelf ga mijn top 6 zeggen en ook zeggen welk ik het minste vind.

6. Zuid Afrika: Om te beginnen heel mooi land en een mooie verscheidenheid aan kandidaten. ik ging bijvoorbeeld stuk om Daniel zijn fanatisme en Paulien haar legendarische uitspraak: Ik voel dat echt in mijn k*t.
Mooie opdrachten, denk maar aan de: bunjeejump en woorden schreeuwen op een touw. De mol was ook echt 1 van de beste

5. El Salvador en Nicaragua: Leuke groep kandidaten en leuke twists zoals de test invullen en daarna een opdracht doen. Geweldige opdrachten ik kijk nog altijd met open mond naar de tijgersprong van Pepijn op het strand. En natuurlijk de Ola musical is ook geweldig.

4. Dominicaanse republiek: Ondanks de te grote hint naar de mol van dat jaar vond ik het toch een goed seizoen met leuke kandidaten en goede opdrachten. Ellie Lust met de etherdicipline en rop met zijn geweldige humor maakten het toch prettig om te zien. Misschien komt het omdat 1 van mijn favoriete opdrachten in dit seizoen zit namelijk: het restaurant runnen  was heel leuk om te zien. De mol zelf vond ik redelijk maar opvallend.

3.Oregon: Geweldig land. Prachtige opdrachten met humor en 1 van de beste kandidatengroepen ooit. Ik zat toen nog niet op het forum dus wist ik echt niet wie de mol was en was het voor mij een heel spannende finale.

2.Italie: Dit gaat jullie misschien verbazen maar na het iets mindere maar zeker niet slechte China seizoen vond ik dit geweldig om te zien. Het waren al mijn favoriete kandidaten en ik vind het zo leuk om te kijken nog altijd. Duidelijke overzicht kaarten bij opdrachten en het seizoen waar ik hardst mee heb gelachen. Zon leuke toevoeging aan het jaar 2020.

1. Georgie: Natuurlijk de all time favourite. GeorgiŽ met de beste mol de beste opening de spannendste opdrachten en de geweldige maar niet zo lieve kandidaten (#sorryron) Mooi land nooit gedacht dat ze daar ooit zouden filmen.

23. Het minste seizoen vond ik seizoen 6 kandidaten sloegen niet aan en opdrachten waren onduidelijk.
« Laatst bewerkt op: 21-12-2022, 22:51:24 door Heinz »

Offline garfreek

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: (Poll) ranking beste seizoenen
« Reactie #1 Gepost op: 29-06-2022, 23:22:04 »
5: IndonesiŽ/AustraliŽ: vanaf hier ben ik gaan kijken, en wat een kandidaten groep! De opdrachten waren spannend, de 3 finalisten erg aan elkaar gewaagd en er zat zoveel humor in! ❤️

China: Ik had een grote klik met het land, ik vond de kandidatengroep geweldig. Ik was de enige in mijn omgeving die de mol al vroeg door had!

Zuid_Afrika: Wat een mooi land, wat een te gekke groep, wat een geweldige opdrachten en vooral: Wat een goede mol!! Ik vond de show in het slob zitten tot dit seizoen hem er weer recht uit trok!

GeorgiŽ: Wat een onverwacht geweldig land, wat een enorme twists, en wat een mol! De opdrachten met de verhuis, de trein en de observatie toren zijn nog steeds favorieten!

ItaliŽ: wat een geweldige groep favorieten, wat een gaaf extra cadeautje was dit! En ik zie de mol al jaren als een beetje een voorbeeld. Dus het was net of ik zelf de mol mocht spelen! ❤️

Minst favoriet: IJsland: Ik word altijd chagrijnig van IJsland, de mol heeft niet gemold dit seizoen. De acties die zijn uitgehaald waren bijna volledig dankzij de productie. Het feit dat de mol zichzelf dan ook ziet als een van de beste irriteert me daardoor NOG meer!

Offline JaccoS

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • 🍔🍔🍔
Re: (Poll) ranking beste seizoenen
« Reactie #2 Gepost op: 30-06-2022, 10:36:16 »
6. TsjechiŽ - 2021
Ik wil deze toch graag even benoemen, want ik vind dit een van de beste seizoenen van de laatste jaren. Het was namelijk een lekker mysterieus seizoen, iets wat ik best wel heb gemist. Ook waren de opdrachten weer wat zwaarder. Veel mensen hebben dit seizoen laag staan omdat Renťe niet zo'n goede Mol was. Ik vind haar ook niet perse de beste Mol, maar eigenlijk heb je daar alleen in aflevering 10 'last van', de andere afleveringen heb ik gewoon genoten van Renťe als kandidaat (want ik vond haar heel leuk). Oh ja, Charlotte en Marije zijn ook zulke leuke kandidaten ::love:: ::love::

5. Oregon (VS) - 2017
Dit is mijn eerste seizoen en die heeft daarom natuurlijk een speciaal plekje in mijn mollenhart. De kandidatengroep was ontzettend leuk, de locatie was prachtig en ook de opdrachten waren hartstikke goed, met als hoogtepunt aflevering 2. Wat wil je nog meer?

4. ArgentiniŽ - 2006
23. Het minste seizoen vond ik seizoen 6 kandidaten sloegen niet aan en opdrachten waren onduidelijk.
- De kandidaten vond ik wel erg leuk. Peggy, Toine, Milouska, Mary-Lou Frťdťrique, Liz etc. Allemaal leuke kandiaten.
- Opdrachten waren soms wel wat onduidelijk ja, maar ik vond ze wel heel erg goed. Memory met die spoorbrug, tango, diner, schoolbezoek en gaucho's vind ik allemaal fenomenale opdrachten! ::bravo::

3. Thailand - 2007
Er is nog een reden dat 2006 zo hoog staat en dat heeft ook te maken met 2007: Karel van de Graaf ::love:: Wat een geweldige presentator was dat, hij tilde het niveau van zijn twee seizoenen nog meer omhoog. Maar los van hem was S7 sowieso erg goed. Hele vermakelijke kandidaten, een prachtig land en ook goede opdrachten. Het kijkt gewoon heerlijk weg.

2. Portugal - 2002
Deze opdrachten zijn zo ongelofelijk goed, alles klopte gewoon. Mijn favoriete opdracht ooit komt ook uit dit seizoen: bagagebrand ::love:: Maar goed, als een seizoen goede opdrachten heeft maakt dat het niet meteen een leuk seizoen (kijk maar naar 2010). De kandidaten zijn ook heel belangrijk, maar dat zat in dit seizoen wel goed. Karen, Jantien, Kerstin Pamťla, Ellen, Harry en natuurlijk George ::love:: Portugal vond ik ook een hele leuke locatie.

1. AustraliŽ - 1999
Tja, welk seizoen anders? Dit is veruit het beste seizoen ooit gemaakt (ik vind deze zelfs leuker dan alle Belgische seizoenen, maar dat zeg ik maar niet te hard). Ten eerste AustraliŽ was een prachtig land. De opdrachten waren ook super goed (Hollands feest, krokodillen/haaien, bungeejumpen, onbewoond eiland, doolhof, jagers, individuele zware opdrachten, ronde van Byron Bay, liften en ten slotte de veerboten). Maar wat misschien nog wel het beste was zijn de kandidaten. Arnoud, Robin, Sandy, Willy, Deborah, Petra en dan nog twee kandidaten die allebei in mijn top 10 kandidaten ooit staan: Wilmie en de leukste kandidaat ooit:

 ::love:: ::love:: ::love:: ::love:: ::love:: ::love:: ::love:: ::love:: ::love:: ::love:: ::love::
Oh en wat ook nog zo leuk was aan seizoen 1 is dat het allemaal zo oprecht en natuurlijk was, dat zie je nu niet zoveel meer.

Okť vooruit, nog een Foke gifje om af te sluiten:

Offline MitchK

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Winnaar Big Brother US 2022!
Re: (Poll) ranking beste seizoenen
« Reactie #3 Gepost op: 30-06-2022, 13:01:35 »
 • Portugal
 • Mexico
 • Noord-Ierland en JordaniŽ

Uitleg is nader op te vragen ::rofl::

Offline Whatthefrank

 • Winnaar Z4P
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Verliezend finalist WIDMO2022
Re: (Poll) ranking beste seizoenen
« Reactie #4 Gepost op: 30-06-2022, 13:13:21 »
1. 2008 (Mexico)
2. 2017 (VS)
3. 2002 (Portugal)
4. 2009 (Noord-Ierland en Jordanie)
5. 2006 (Argentinie)

Zo zou mijn top 5 denk ik zijn!  ::love::
Er is geen Mol meer...

Offline MitchK

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Winnaar Big Brother US 2022!
Re: (Poll) ranking beste seizoenen
« Reactie #5 Gepost op: 30-06-2022, 13:40:20 »
1. 2008 (Mexico)
2. 2017 (VS)
3. 2002 (Portugal)
4. 2009 (Noord-Ierland en Jordanie)
5. 2006 (Argentinie)

Zo zou mijn top 5 denk ik zijn!  ::love::

Taste!

Al vond ik VS tegenvallen. Ik had er meer van verwacht/gehoopt als land. Opdrachten waren oke. Kandidaten wel prima.

Offline Ra

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Niets is wat het lijkt
Re: (Poll) ranking beste seizoenen
« Reactie #6 Gepost op: 24-09-2022, 16:38:36 »
1. El Salvador / Nicaragua

Beste seizoen ooit gemaakt in mijn ogen. De twists, spanning, mysterie & kandidaten. De opdrachten waren echt bizar goed, meerdere lagen. Prachtige landen, zeer geschikt voor de Mol. Met afstand op nummer 1.

2. ArgentiniŽ

Iconisch seizoen met veel mysterie, lekker veel gekonkel en discussies. Interessant dat Liz en Roderick meteen uit de groep gehaald werden, bracht een bepaalde twist met zich mee. Bizar goede Mol. Prachtig land en natuurlijk Frederique.

3. Portugal

Gouden oude. Prachtig ťcht seizoen, zonder te veel poespas maar een bizar leuke kandidaten groep, leuke opdrachten en een van de beste Mollen ooit. Mis de simpelheid van toen.

4. GeorgiŽ

Van de recente (laten we zeggen, laatste 6/7 seizoenen) is dit het enige seizoen geweest wat me echt nog heeft weten te interesseren na dat het programma (in mijn ogen) is veranderd in negatieve zin.
Dit seizoen had vuur! Hele verfrissende leuke kandidatengroep, genoeg gekonkel, mooie landentwist, leuke Mol en vernieuwend landschap. Art was ook in vorm dit seizoen.

5. Zuid Afrika/ Thailand op gedeelde 5e plek. Zuid Afrika was misschien beter maar Thailand heeft een speciaal plekje. Dat land was zo magistraal mooi. Hele gelaagde opdrachten en een geniepige Mol (in mijn ogen krijgt ze niet genoeg respect op dit forum)
zuid afrika was enorm verfrissend qua landschap en kandidaten. Leuke Mol ook.

De jaren met Karel & Pieter Jan als presentatoren waren echt goud. Als je nu voor de grap een oud seizoen op zet zie je zoveel verschillen met de huidige manier van presenteren. Ze waren lekker hard en meedogenloos. Echt smullen geblazen.


Offline vriendlief

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: (Poll) ranking beste seizoenen
« Reactie #7 Gepost op: 1-10-2022, 19:57:19 »
 1. ItaliŽ Renaissance
 2. El Salvador/ Nicaragua
 3. ArgentiniŽ
 4. GeorgiŽ
 5. China (omwille van dat vele van onze forumleden erin voorkwamen)

Offline RazorBlade

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Jongens, Unite, de pot!
Re: (Poll) ranking beste seizoenen
« Reactie #8 Gepost op: 14-10-2022, 12:03:27 »
Ik vond de USA het leukste. Ik moet ook zeggen dat dat het enige seizoen is geweest dat ik zeker was wie de mol was en het was ook het eerste seizoen dat ik me als molloot heb gedragen. Daarmee bedoel ik dat ik sommige beelden tig keer heb gekeken frame voor frame en echt serieus ben gaan speuren naar de mol. Daarvoor had ik volgens mij al twee seizoenen gevolgd maar niets teruggekeken.

Offline Lo

 • Forumlid
 • Commy is een eitje
Re: (Poll) ranking beste seizoenen
« Reactie #9 Gepost op: 29-11-2022, 17:14:09 »
Ik heb Seizoen 1 gestemd maar Seizoen 4 met Marc-marie was toch ook wel erg goed. Angela was de beste host. Na hoor vond ik Zuid-Afrika toch ook een leuk seizoen met de Timmen. Zuid-Afrika? He.
Awel zulle, denk niet te moeilijk: Commy is de mol.

Offline Bodejos

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Geen woorden voor.
Re: (Poll) ranking beste seizoenen
« Reactie #10 Gepost op: 29-11-2022, 21:25:27 »
Lo, seizoen 4 was Canada.

Marc-Marie kwam daarna pas. En er zat maar 1 Tim in het Zuid-Afrikaseizoen....
« Laatst bewerkt op: 29-11-2022, 21:27:07 door Bodejos »

Offline Michmol

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Ontdekking van Paaseiland 1722
Re: (Poll) ranking beste seizoenen
« Reactie #11 Gepost op: 4-12-2022, 19:12:38 »
Voor mij zal het seizoen in AustraliŽ en IndonesiŽ altijd bovenaan blijven staan. Niet alleen omdat dit mijn eerste kennismaking met WIDM was, maar ook omdat de kandidaten  - die toen nog bepaald niet in de watten werden gelegd - uitmuntend gecast waren. Hetgeen er later stukje bij beetje bekend is geworden over de molwissel maakt dit seizoen mijns inziens blijvend fascinerend.
Woosie down?

Offline foxhunter

 • Forumlid
Re: (Poll) ranking beste seizoenen
« Reactie #12 Gepost op: 9-12-2022, 18:18:11 »
1. ArgentiniŽ
2. GeorgiŽ
Beide vanwege de excellente mollen.
3. El Salvador / Nicaragua. Leuke gezellige groep (itt seizoen 5, die groep was mij te fel onderling)
Offline Conejo

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Look at this face..
Re: (Poll) ranking beste seizoenen
« Reactie #13 Gepost op: 10-12-2022, 13:54:03 »
Pfoe het zijn er ondertussen zoveel geworden dat ik echt geen idee meer heb om echt een goede ranking te maken.

Ik kijk persoonlijk op seizoenen 5, 6, 9, 10, 11, 18 het leukst terug, en dat heeft te maken met de kandidaten, de opdrachten, de landen, niet per se de kwaliteit van de Mol. Blijkbaar vind ik dat toch van ondergeschikt belang in m'n kijkplezier. (Ik vind geen enkele Mol in die seizoenen echt "slecht" overigens)
WIDM-pool resultaten: '11-#321, '12-#133, '13-#53, '14-#9, '15-#144, '16-#30, '17-#212, '18-#48

Offline Ra

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Niets is wat het lijkt
Re: (Poll) ranking beste seizoenen
« Reactie #14 Gepost op: 10-12-2022, 14:39:51 »


Ik kijk persoonlijk op seizoenen 5, 6, 9, 10, 11, 18 het leukst terug, en dat heeft te maken met de kandidaten, de opdrachten, de landen, niet per se de kwaliteit van de Mol. Blijkbaar vind ik dat toch van ondergeschikt belang in m'n kijkplezier. (Ik vind geen enkele Mol in die seizoenen echt "slecht" overigens)

Grappig, zijn voor mij exact dezelfde seizoenen (ik zou zelf 7 en 8 ook nog toevoegen)

Eigenlijk alles van s5 t/m 14 + 18 kijk ik terug.

S15 was nog oke.

16,17,19,20,21 en 22 vielen voor mij zeer tegen.

En ook bij mij is de kwaliteit van de Mol niet perse doorslaggevend in mijn beargumentatie waarom iets een goed seizoen is.
Opdrachten, de groep, het land en Ďhardheidí van het spel zijn voor mij belangrijker.

S11 en 13 zijn bijv goede seizoenen om als voorbeeld te nemen dat een seizoen hard gespeeld kan worden maar toch gezellig is.
De laatste paar jaren is het een auditie festival in de biechten met groepen die gewoon samen op
vakantie gaan voor mij gevoel.
erg jammer want je kunt daar als Makers echt wel een mooie middenweg in vinden lijkt me. (Dit is geen sneer maar gewoon persoonlijk de reden waarom bepaalde seizoenen veel
Hoger scoren in mijn ranking)

Offline joligmolletje

 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
Re: (Poll) ranking beste seizoenen
« Reactie #15 Gepost op: 10-12-2022, 15:35:03 »
Er zijn inderdaad al zoveel seizoenen geweest dat het kiezen van een favoriet lastig is. Toch blijven mijn favoriete seizoenen de eerste paar seizoenen. Die hebben veel meer indruk gemaakt dan de latere, door de hardere spellen, een goede afwisseling van comfort en kamperen en doordat alles echt nog nieuw was. Ook de kwaliteit van de mol speelt een grote rol in hoe ik het seizoen beoordeel. Een teleurstellende mol haalt veel van de magie van het programma weg. Ik heb in de poll gestemd op seizoen 5 (blijft hilarisch), seizoen 6 (fantastische groep en mol) en seizoen 8 (mooie opdrachten, geweldige mol).

Hele goede seizoenen:
Seizoen 4, 5, 6, 8, 13 en Renaissance

Goede seizoenen:
Seizoen 7, 9, 11, 15 en 16

Aardige seizoenen:
Seizoen 10, 14, 19, 20 en 22

Teleurstellende seizoenen:
Seizoen 12 (met name door de mol), 17, (boeide mij qua opdrachten totaal niet), 21 (door de mol)

De seizoenen 1 tot en met 3 heb ik niet live en dus gespoilerd gezien dus vind ik moeilijker te beoordelen.

Offline Conejo

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Look at this face..
Re: (Poll) ranking beste seizoenen
« Reactie #16 Gepost op: 10-12-2022, 22:56:04 »
Ik vergat seizoen 13 in m'n lijstje, die wil ik nog even toevoegen :)
WIDM-pool resultaten: '11-#321, '12-#133, '13-#53, '14-#9, '15-#144, '16-#30, '17-#212, '18-#48

Offline D*N

 • Aanspreekpunt Spellenforum en Reality World, Winnaar ER Pool 2014
 • Forum Moderator
 • *****
 • Geslacht: Man
 • I'm the bad guy, dķh
Re: (Poll) ranking beste seizoenen
« Reactie #17 Gepost op: 15-12-2022, 12:26:03 »
Voor mij zal het seizoen in AustraliŽ en IndonesiŽ altijd bovenaan blijven staan. Niet alleen omdat dit mijn eerste kennismaking met WIDM was, maar ook omdat de kandidaten  - die toen nog bepaald niet in de watten werden gelegd - uitmuntend gecast waren. Hetgeen er later stukje bij beetje bekend is geworden over de molwissel maakt dit seizoen mijns inziens blijvend fascinerend.
Ik ben het eens met Michmol! (toch altijd leuk om eens in de zoveel tijd te zeggen  :-*)
And if there is a God they'll know why it's so hard,to be human

Offline Elijah

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Joeri Sven Christian Ron en Jan zijn de beste
Re: (Poll) ranking beste seizoenen
« Reactie #18 Gepost op: 15-12-2022, 17:52:29 »
Jolig molletje je bent seizoen 18 vergeten.

Offline joligmolletje

 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
Re: (Poll) ranking beste seizoenen
« Reactie #19 Gepost op: 15-12-2022, 19:38:54 »
Jolig molletje je bent seizoen 18 vergeten.

Ik zie het ook en dat voor een van de beste seizoenen, seizoen 18 is een van mijn favorieten!