Auteur Topic: Wie is de Mol? in de media  (gelezen 9221 keer)

Offline Amethyst

 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
Re: Wie is de Mol? in de media
« Reactie #20 Gepost op: 6-01-2023, 22:41:13 »


Er staan weer een paar interviews met kandidaten in de verschillende tv-gidsen.

Heeft iemand interviews van Annick, Sarah, DaniŽl en Anke kunnen vinden? In kranten mag ook.

Van Jurre is er een premium artikel op de site van de Telegraaf. Gisteren online gezet. Heb vandaag een krant doorgebladerd maar het stond er nog niet in.
« Laatst bewerkt op: 6-01-2023, 22:55:04 door Amethyst »

Offline Delightz

 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
Re: Wie is de Mol? in de media
« Reactie #21 Gepost op: 6-01-2023, 22:57:07 »
In Op 1 denken Marije en Hila dat Ranomi de mol is. Hila zegt dat Kim-Lian een kaart heeft gelegd waar Ranomi uit kwam. Hila hoopt dat het Sander is vanwege zijn liefdadigheidswerk.

Offline Amethyst

 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
Re: Wie is de Mol? in de media
« Reactie #22 Gepost op: 7-01-2023, 00:02:26 »
In Op 1 denken Marije en Hila dat Ranomi de mol is. Hila zegt dat Kim-Lian een kaart heeft gelegd waar Ranomi uit kwam. Hila hoopt dat het Sander is vanwege zijn liefdadigheidswerk.

Bedankt voor de tip! Het keek wel lekker weg.

Beide dames weten meer. Hila die hoopte dat er dit seizoen weer een afvallershotel was. Hoopte  ;D

Offline Molzkovicz

 • Forumlid
Re: Wie is de Mol? in de media
« Reactie #23 Gepost op: 7-01-2023, 12:11:44 »
Froukje en Nabil gaven een dubbelinterview aan Metro.

Offline Lo

 • Forumlid
 • Commy is een eitje
Re: Wie is de Mol? in de media
« Reactie #24 Gepost op: 7-01-2023, 18:36:30 »
Sander was in hlf8. Ging ook nog deels over widm. Hij lijkt me niet de Mol.
Ik zag hem eerder al in een talkshow, leek mij ook meteen al niet de mol.
Awel zulle, denk niet te moeilijk: Commy is de mol.

Offline Theovv

 • Forumlid
Re: Wie is de Mol? in de media
« Reactie #25 Gepost op: 7-01-2023, 18:39:46 »
En waarom dan niet? Ben wel benieuwd naar de argumenten. En zouden die juist niet maken dat hij een goede mol zou kunnen zijn (wordt niet snel verdacht)?

Online MoleBuster

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • "Blau ist mein Lieblingskleure" - J-M Pfaff 1982
Re: Wie is de Mol? in de media
« Reactie #26 Gepost op: 7-01-2023, 20:07:15 »
Deze interviews met 4 deelnemers stonden in Het Parool van vandaag:


Vier potentiŽle saboteurs
Wie is de Mol? Kandidaten over het nieuwe seizoen

Er is nog geen minuut uitgezonden of er gaan al wilde theorieŽn rond over het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? dat vandaag begint. Vier potentiŽle saboteurs over hun smoezen en tactieken.

HANNEKE VAN HOUWELINGEN

DaniŽl Verlaan (33)
Wie? Techjournalist bij RTL Nieuws. Deed onder meer onderzoek naar seksueel misbruik van kinderen en kinderporno op het dark web. Dringt regelmatig aan op het wijzigen van je wachtwoorden. Twee jaar geleden hackte hij de Erasmusbrug en liet deze roze kleuren.

Wilde theorie: In november werden de nieuwe kandidaten bekendgemaakt via een spel. De aanwezige oud-Mollen droegen een sleutelhanger bij zich met de afbeelding van een badeendje. Een duidelijke hint, vonden fans. Een rubber ducky is namelijk een USB-stick die door hackers wordt gebruikt om een computer leeg te trekken. Verlaan: "Soms gooien hackers zo'n USB-stick over het hek van een bedrijf, in de hoop dat een medewerker hem vindt en in zijn laptop stopt. Een gemakkelijke manier om aan wachtwoorden en bitcoinadressen te komen." Hij vindt de theorie 'goed gevonden'. "Maar het eendje kan evengoed naar Ranomi verwijzen."

Smoes: De techjournalist vertelde zijn omgeving dat hij een maand naar Zuid-Afrika ging (dat bleek waar) voor zijn Videolanddocumentaire, omdat in dat land veel cybercriminelen opereren (niet waar). Eťn scherp familielid vroeg zich later af waarom in de documentaire, die kort erna uitkwam, met geen woord over Zuid-Afrika werd gerept.

Wie is de Mol-effect: Waar Verlaan normaal een teruggetrokken leven leidt - 'meestal ga ik met capuchon over straat' - wordt hij nu weleens herkend. "Ik word nageroepen op straat, maar ik krijg ook privťberichtjes met teksten als 'ik hou je in de gaten'. Doodeng!"

Tactiek: "In het begin kan iedereen de Mol zijn. Daarom heb ik bij de eerste test mijn punten op zoveel mogelijk medekandidaten ingezet. Pure kansberekening. Ook probeerde ik me niet te laten leiden door een onderbuikgevoel. Als journalist ben ik altijd op zoek naar feiten. Mijn aanpak wordt door sommigen een Diederik Jekeltje genoemd, naar de natuurkundige die in 2017 meedeed. Tja, hij behoort tot mijn bloedgroep, ook een nerd."

Soy Kroon (27)
Wie? Soy Kroon is een duizendpoot. Hij acteert, zingt en presenteert. Bekend van de film Costa!! en musical Mamma Mia! Hij won vorig jaar Make Up Your Mind en was de jongste Jezus ooit in The Passion.

Wilde theorie: Onder molloten, de fans van Wie is de Mol?, staat Kroon bovenaan het verdachtenlijstje. Acteurs zijn namelijk uitstekende saboteurs. Dat bewees GTST-acteur en Mol van vorig jaar, Everon Jackson Hooi, die iedereen - behalve zijn schoonmoeder - in de maling nam. Zijn potentiŽle opvolger zou ook iets verdacht hebben gezegd tijdens de zogenoemde 'mollicitatie', een voorgesprekje met alle kandidaten. Kroon zei daar: 'Mijn pokerface staat aan.' Hintte hij op het officiŽle Molboekje, waarin de tekst 'pokerface' opdook? De acteur houdt wijselijk zijn mond: "Alles wat ik zeg ligt onder een vergrootglas."

Smoes: Tegen vrienden en familie zei Kroon dat hij voor een 'nieuwe, niet zo boeiende speelfilm' naar Frankrijk moest. Niemand vroeg door. Zo kon hij afgelopen zomer ongezien naar Zuid-Afrika voor de opnames van Wie is de Mol?. Zijn moeder, met wie hij al van jongs af aan naar het programma kijkt, was compleet verrast. "Het eerste dat ze zei was: 'Dan kan ik niet meedoen aan de Wie is de Mol-poule op mijn werk.' Haar collega's zullen denken dat zij de uitkomst weet."

Vertrouweling: Vriendin en actrice Holly Mae Brood was de enige die wist waar Kroon deze zomer uithing. Zij speelde een van de bedriegers in programma De Verraders. Hebben de twee tactieken uitgewisseld? Kroon: "Nee, omdat het toch echt een ander spel is. Bij De Verraders moet je constant op je hoede zijn. Bij Wie is de Mol? spraken we meteen bij de start af: als we 's avonds uit eten zijn, praten we niet over het spel. Dus geen gesmiespel!"

Anke de Jong (35)
Wie? Hoofdredacteur van modetijdschrift Elle. Ook regelmatig te zien als modedeskundige bij RTL Boulevard. Wilde in Wie is de Mol? niet alleen vormloze safarikleding dragen, dus stopte ze modieuze, kleurrijke setjes in haar koffer.

Wilde theorie: Van de tien kandidaten is ze misschien niet de bekendste, maar onderschat De Jong niet. Haar naam dook volgens fans op een zťťr verdachte plaats op. Dat zat zo: eind november werden molloten opgeroepen om naar vijf plekken in het land te reizen voor een spel. Hadden zij de ingewikkelde opdrachten goed, dan werden de namen van de nieuwe kandidaten onthuld. Wie de coŲrdinaten van die vijf locaties met elkaar verbond, zag bovendien een grote M (van Mol) op de landkaart staan. En wiens naam werd onthuld in het midden van die M? Precies!

Smoes: De Jong was zo'n lange tijd offline afgelopen zomer dat haar tante bezorgd contact opnam. "Gaat het goed met je, vroeg ze. Ben je aan het afkicken? En gaat het wel goed in je relatie?" Geen zorgen, tante! Uw nichtje heeft beslist geen drank-, drugs- of relatieproblemen. Ze was ook niet in een yogacentrum in ItaliŽ, de smoes die ze iedereen op de mouw speldde.

Tactiek: Weet u nog hoe Kees Tol, de Mol in 2013, tijdens een touwtrekopdracht achter de rug van zijn mede-kandidaten stond te lachen? Hij trok niet mee. Op dit soort klassieke mollenstreken is De Jong voorbereid. "Ik ga vaker over mijn schouder kijken, wanneer anderen dat niet doen."

Ranomi Kromowidjojo (32)
Wie? Ex-topzwemmer. Drievoudig Olympisch kampioen. Nadat ze vorig jaar een punt heeft gezet achter haar topsportcarriŤre geeft ze lezingen en trainingen op het gebied van persoonlijke groei. Al jaren groot Wie is de Mol-fan. Tijdens haar huwelijksreis in Amerika bezocht ze Oregon, waar het spelprogramma in 2017 werd opgenomen.

Wilde theorie: Soms liggen de hints voor het oprapen. Denk aan Milouska Meulens, de Mol in 2006, die rondliep met een grote M op haar T-shirt. Zo zou het gele badeendje dat onlangs opdook heel goed kunnen verwijzen naar Kromowidjojo. Badeendje, water, zwembad... Al vinden we de badeendjestheorie over DaniŽl Verlaan ook briljant gevonden.

Smoes: Sinds Kromowidjojo is gestopt met zwemmen, weet haar omgeving vaak niet waar ze uithangt. Vroeger was het simpel: ze was op trainingskamp, bij een wedstrijd of thuis. Maar afgelopen jaar maakte ze veel reizen. Niemand had door dat de ex-zwemster in Zuid-Afrika was. Hoewel? Haar schoonmoeder had lichte argwaan. Die wilde voorbereidingen treffen voor het huwelijk van haar aanstaande schoondochter en zoon Ferry Weertman, dat een paar maanden later zou plaatsvinden, maar Kromowidjojo had steeds geen tijd. "Mijn schoonmoeder zei later: dat je ons zů voor de gek hebt gehouden."

Vertrouweling: Normaal zou Kromowidjojo haar man en tevens ex-topzwemmer Ferry Weertman in vertrouwen hebben genomen over haar deelname, maar het toeval wilde dat Weertman zelf een geheime missie had. Hij deed mee aan Expeditie Robinson en mocht geen telefoon meenemen naar het onbewoonde eiland. "Onze opnames overlapten deels. Zo gebeurde het dat zijn vrienden mij appten: heeft Ferry een nieuw nummer? Of zit hij op een eiland? Hij werd mijn bliksemafleider." Haar broer werd haar zogenoemde vertrouweling, de thuisblijver met wie ze tactieken kon doorspreken.

Tactiek: "Ik ben heel open het spel ingegaan. Ik wilde vooral geen tunnelvisie ontwikkelen."
« Laatst bewerkt op: 7-01-2023, 20:18:23 door MoleBuster »
Winnaar Klassiekers Pool 2023

Online MoleBuster

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • "Blau ist mein Lieblingskleure" - J-M Pfaff 1982
Re: Wie is de Mol? in de media
« Reactie #27 Gepost op: 7-01-2023, 20:11:17 »
Opvallend: alleen bij Soy werd niet over tactiek gesproken.
Winnaar Klassiekers Pool 2023

Offline Bodejos

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Geen woorden voor.
Re: Wie is de Mol? in de media
« Reactie #28 Gepost op: 7-01-2023, 21:24:04 »
Telefoontje van de Telegraaf vanmiddag, resulteerde in een artikel online. Ik heb vooralsnog alleen de foto's ervan.

Offline Lo

 • Forumlid
 • Commy is een eitje
Re: Wie is de Mol? in de media
« Reactie #29 Gepost op: 10-01-2023, 02:51:10 »
En waarom dan niet? Ben wel benieuwd naar de argumenten.
Wij zien in hem een heel open kandidaat die alles wil delen. Daar is de mol helemaal niet bij gebaat. Die moet sowieso een hoop onder het tapijt houden. Hoe opener de groep wordt, hoe slechter het is voor de mol.

En warempel, laat nu precies Daniel dit mooi verwoorden na de eerste opdracht. Hij vertelt dat Sander, Anke en Froukje als een gek alles willen delen. Later horen we bij de test Anke zeggen dat ze Ranomi en Daniel niet verdenkt. Ik denk dus dat deze 5 hele open mensen zijn. Absolute kandidaten. Nabil is echt het type gesloten persoonlijkheid.
Awel zulle, denk niet te moeilijk: Commy is de mol.

Offline Molzkovicz

 • Forumlid
Re: Wie is de Mol? in de media
« Reactie #30 Gepost op: 11-01-2023, 11:08:15 »
Twee crewleden gaan bij RTV Drenthe in op hun werkzaamheden, in woord en beeld.

Offline Heinz

 • Forumlid
Re: Wie is de Mol? in de media
« Reactie #31 Gepost op: 11-01-2023, 12:58:18 »
Leuk!

Offline joligmolletje

 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
Re: Wie is de Mol? in de media
« Reactie #32 Gepost op: 11-01-2023, 23:24:26 »
Heel leuk kijkje achter de schermen!

Offline Run

 • winnaar WIDM-pool 2017
 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
Re: Wie is de Mol? in de media
« Reactie #33 Gepost op: 12-01-2023, 10:35:36 »

Tactiek: "In het begin kan iedereen de Mol zijn. Daarom heb ik bij de eerste test mijn punten op zoveel mogelijk medekandidaten ingezet. Pure kansberekening. Ook probeerde ik me niet te laten leiden door een onderbuikgevoel. Als journalist ben ik altijd op zoek naar feiten. Mijn aanpak wordt door sommigen een Diederik Jekeltje genoemd, naar de natuurkundige die in 2017 meedeed. Tja, hij behoort tot mijn bloedgroep, ook een nerd."

Daniel klinkt hier als iemand die uitlegt waardoor hij gewonnen of bijna gewonnen heeft. Je gaat niet pochen over je nerd-aanpak als je er na twee afleveringen al uit lag.
Anke en Ranomi lijken niet zo ver te zijn gekomen. Soy: redelijk ver.
« Laatst bewerkt op: 12-01-2023, 10:39:15 door Run »

Online Pac

 • Actief Lid
 • *****
 • Geslacht: Man
 • 365 dagen molloot
Re: Wie is de Mol? in de media
« Reactie #34 Gepost op: 14-01-2023, 15:50:31 »
Kort duo interview met Sander en Soy in de TV krant. Sander die op de foto vaderlijk een arm om hem heen slaat ::rofl::
Ik heb nu Sander als Mol en Soy als winnaar in de pool ;D Zou wel leuk zijn als ze samen een interview geven voor aanvang van het spel.

Is overigens al vaker gebeurd: voor seizoen 10 werden Frits en Kim samen geÔnterviewd door RTL Boulevard, bij Serious Request 2013 kwamen Sofie en Susan samen langs met een veilingitem. Nog meer voorbeelden? ::vergroot::
...ůf niet!

Offline hrvdg7

 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
Re: Wie is de Mol? in de media
« Reactie #35 Gepost op: 14-01-2023, 19:53:54 »
Op Instagram staat dat je tot het begin van de aflevering nog de punten kan veranderen. Daarna niet meer. Dat was vorige week toch niet zo?
Sarah terug? Punten terug?

Offline Molekule

 • Forumlid
Re: Wie is de Mol? in de media
« Reactie #36 Gepost op: 14-01-2023, 19:59:22 »
Op Instagram staat dat je tot het begin van de aflevering nog de punten kan veranderen. Daarna niet meer. Dat was vorige week toch niet zo?
Sarah terug? Punten terug?

Of een afvaller in het begin van afl 2: Sarah of de 2e slechtste kandidaat van de eerste eliminatie.

Offline Bodejos

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Geen woorden voor.
Re: Wie is de Mol? in de media
« Reactie #37 Gepost op: 14-01-2023, 20:26:06 »
Jullie hebben nog 3 minuten om de app in te vullen.

Offline JP1999

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Friends?
Re: Wie is de Mol? in de media
« Reactie #38 Gepost op: 6-02-2023, 18:29:58 »
Ik kwam een artikel tegen van afgelopen 7 januari waarin Yvonne van seizoen 2 (!) is geÔnterviewd. Ik ben heel benieuwd hoe ze terugkijkt op haar avontuur van 20 jaar terug. Heeft iemand een abonnement op De Limburger?

Titel: Yvonne (55) uit Koningsbosch was de eerste Limburgse deelnemer aan ĎWie is de Mol?í: ĎIk werd zelfs in Vietnam en AustraliŽ herkendí
Link: https://www.limburger.nl/cnt/dmf20230107_93216240

Offline Heinz

 • Forumlid
Re: Wie is de Mol? in de media
« Reactie #39 Gepost op: 6-02-2023, 19:22:03 »
Leuk, dat zou ik ook graag lezen. :)