Auteur Topic: WIDM junior in de media.  (gelezen 27925 keer)

Offline Lukie4

 • winnaar WIDM-pool 2018
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Als je alles geeft, verlies je niets
WIDM junior in de media.
« Gepost op: 9-03-2014, 12:08:48 »
Een stukje van zappen.blog.

Spanning en tranen in Wie Is de Mol? Junior

Dat Wie Is de Mol? een populair programma is, mag alom bekend zijn. Naast de stijgende kijkcijfers per seizoen ondervindt presentator Art Rooijakkers zulks ook op straat. Hij kan zelfs niet in de buurt van een schoolplein komen zonder te worden bestookt met vragen over de identiteit van de Mol. Niet verwonderlijk dus dat de junior-variant weer terugkeert op het scherm. Maar in gepimpte versie. “We wilden het compleet anders doen. Met minder betutteling. De jongerenvariant is nu meer te vergelijken met de senior versie.”
Wie Is de Mol? Junior wordt op een tijdstip uitgezonden dat alle kinderen het kunnen zien. En het is met kinderen als kandidaten, maar verder behoorlijk serieus van aard. Programmamaakster Linda Kramer legt uit in De Telegraaf: “Kinderen hebben minder levenservaring dan volwassenen, minder meegemaakt, wat ervoor zorgt dat ze er onbevangener in staan. Kinderen zijn ook rechtstreekser. Er ontstaat sneller ruzie, maar het is ook zo weer vergeven en vergeten.”

De reeks is opgenomen in zuidelijk Limburg, voor de meeste kandidaten ver weg van huis. Kramer: “Het heeft een grote impact op de deelnemers dat we hen uit hun dagelijks leven plukken en ze in Maastricht isoleren. Ze hebben geen contact met vrienden en familie. Met het doel een eigen ’Wie Is de Mol?-wereld’ creëren.”

Wie Is de Mol? Junior is spannend geworden. “Helemaal omdat ook de jongeren op zoek moeten naar de verrader in het spel. Wanneer er dan iemand afvalt van wie je zeker wist dat diegene de mol was, of het is iemand met wie je juist vriendschap hebt gesloten, dan vloeien er wel eens tranen. Niets is wat het lijkt en dat kan heel verwarrend zijn.”

Wie Is de Mol? Junior, 18.10 uur, AvroTros (NL3)
Life can only be understood backwards; but it must be lived forwards.

Offline JPMOL

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: WIDM junior in de media.
« Reactie #1 Gepost op: 9-03-2014, 13:43:42 »
Kinderen in Wie is de Mol Junior zijn gewiekst'
De kinderen die meedoen aan Wie is de Mol Junior zijn volgens presentator Art Rooijakkers net zo doortrapt als de kandidaten in de reguliere versie.

"Ze maken misschien ook wel makkelijker het onderscheid tussen spel en realiteit", zegt Rooijakkers tegen persbureau Novum. De juniorversie van Wie is de Mol is vanaf zondag te zien op televisie.
"Ze stelen het Molboekje en jokers, dat zie je de volwassenen niet zo snel doen", legt de presentator uit. "Die denken: dat hoort niet."
Volgens de 37-jarige Rooijakkers is zijn nieuwe programma in alle opzichten het kleine broertje van Wie is de Mol.
"We hebben het niet opgenomen in een ver land, maar in Zuid-Limburg en Zeeland en het duurt de helft van de tijd van de reguliere versie. Maar de aanpak was hetzelfde. Ook hier zie je kinderen rondrennen met laserguns. Ik ga hetzelfde met de kinderen om als met de volwassenen, hoewel ik de volwassenen misschien iets meer plaag. Maar dat is echt een nuanceverschil."
Populair
De makers van Wie is de Mol kwamen met het idee voor een juniorversie toen ze merkten hoe populair het programma is bij kinderen.
"Sommigen zeiden dat ze later BN'er wilden worden zodat ze mee konden doen aan Wie is de Mol", aldus Rooijakkers. "De selectiecriteria waren best streng. Zo moesten deelnemers tussen de 12 en 15 jaar oud zijn, maar toch hebben zich 4500 kinderen aangemeld. Dat is natuurlijk heel leuk."

Bron: nu.nl

Citaat
Ze stelen het Molboekje en jokers
Kunnen we hieruit concluderen dat er ook, niet alleen in de selecties, in het spel jokers zitten? In 2008 was dit niet zo  ::hypocriet::
v.a. afl. 6: Susan Visser      1 januari 2015 20.30, ik zit er klaar voor!

Offline Jothamvw

 • Forumlid
Re: WIDM junior in de media.
« Reactie #2 Gepost op: 9-03-2014, 15:42:28 »
Blijkbaar...

Offline Pac

 • Actief Lid
 • *****
 • Geslacht: Man
Re: WIDM junior in de media.
« Reactie #3 Gepost op: 24-04-2014, 17:50:57 »
De drie finalisten waren net te gast bij Zapplive :)
...óf niet!

Offline Heinz

 • Forumlid
Re: WIDM junior in de media.
« Reactie #4 Gepost op: 24-04-2014, 20:56:50 »
De drie finalisten waren net te gast bij Zapplive :)

Leuk stukje! (Hier te zien na 12 minuten.)

Offline Pjotr1992

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: WIDM junior in de media.
« Reactie #5 Gepost op: 24-04-2014, 21:29:58 »
Leuk stukje ja! :D

Offline Tristan

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Niet mokken... of toch wel?
Re: WIDM junior in de media.
« Reactie #6 Gepost op: 26-04-2014, 17:55:51 »
Morgen (27 april) is er vanaf 11.25 uur een WIDM Jr. Marathon op Z@pp. Kortom: alle afleveringen tot de finale achter elkaar ;)

bron
« Laatst bewerkt op: 26-04-2014, 17:57:45 door Tristan »
It's nice to be important, but it's more important to be nice!