Auteur Topic: prijsverschil  (gelezen 4947 keer)

Offline vlees

  • Forumlid
prijsverschil
« Gepost op: 11-01-2009, 08:54:18 »

Hier word ik dus niet blij van. Erik, misschien kan je een kunstmatige verandering van de prijs mbv een sinusfunctie met tijd de prijs laten veranderen (natuurlijk niet elk aandeel met dezelfde verandering anders gebeurt er weer niks :P)
::niet-ok:: :( ::niet-ok::
« Laatst bewerkt op: 11-01-2009, 09:27:41 door vlees91 »

Offline DikkeControleur

  • Forumlid
  • Laat iedereen in zijn waarde.
Re: prijsverschil
« Reactie #1 Gepost op: 11-01-2009, 10:12:41 »
Dit is 't resultaat van inactiviteit.
Niet vreemd de dagen na een aflevering.

Vanaf morgen zullen er wel meer mensen gaan inkopen voor aflevering 2. Met de bijbehorende prijsfluctuaties.

Het is jammer dat er zo lang geen prijsverschil is, maar het hoort er een beetje bij. Er zijn teveel spelers die elk ontstaan prijsverschil direct nivileren door een verkoop/koop moment.
Ik ben niet dik! Ik ben de Dikke Controleur.

Offline Erik TKS

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: prijsverschil
« Reactie #2 Gepost op: 11-01-2009, 10:56:39 »
De prijzen zijn het gevolg van de koop- en verkoopacties van de spelers. Als alle aandelen ongeveer even duur zijn dan betekent dit dat de markt nog geen idee heeft wie de Mol is. Na 1 aflevering lijkt mij dat logisch. Dat verandert wel in de komende weken.

De vorige week kon 1 speler de prijs van een aandeel flink laten schommelen. Er zijn nu meer spelers en daardoor zijn de aandeelprijzen stabieler. De verschillen zijn daarom minder groot. En zoals DC al schrijft: er zijn veel spelers die uit prijsverschillen winst proberen te slaan (wij allemaal, toch?). Daardoor blijven de prijzen dicht bij elkaar.

Een echte beurs heeft ook rustige dagen. Ik verwacht donderdag veel actie, als spelers aandelen kopen van de vermoedelijke afvallers. Maar ook op zondagavond is het druk en dan kan er van alles gebeuren.

Offline vlees

  • Forumlid
Re: prijsverschil
« Reactie #3 Gepost op: 11-01-2009, 11:02:45 »
laten we het maar hopen :/
en Erik: ik had je een aantal dagen geleden een email gestuurd. is die niet aangekomen of heb je betere dingen te doen dan emails lezen :P